Grønnfink
Artig situasjon og fin skarphet på rett plass. Syntes bakgrunnen blir litt tam og vanskelig å bearbeide med levels. Tar imot råd om forbedringer.
Ok
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/3.3
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger338
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236168} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Knut Børge S.

Hei Terje!
Et flott fanget øyeblikk av Grønnfinken dette. Skarpt og fint med flotte farger på fuglen. Er ingen ekspert når det gjelder fiksing å slikt, så du får vente til ekspertene får sitt på det:9
mvh BKS
Vegard L.

Flott positur på fuglen. Bra dette.
Vegard
Hans-Jørgen H.

Hallo Terje!
Flott situasjon du har fanget her med grønnfinken som hovedaktør! Kroppen er jo skarp som bare det, og vi kan jo formelig høre vingebruset.
Skulle hatt litt mer spennende lys her så hadde det hevet bildet enda et par hakk. Hvordan du skal forbedre bakgrunnen her er ikke jeg den rette til å svare på.

Harn deltatt i noen OL-øvelse ennå i Hovdehaugens hage denne da Terje?
Eller er det ikke nok deltagere i grønnfinkklassen?

Både Egil på Otta og jeg er bekymra for at dette arrangememtet der oppe skal ta helt av. Vi savner allerede horder av fugl som i skrivende stund sikkert kjemper seg over Fjellmassivene i snøstorm......Stygge greier Terje!
Be han Knut ta ansvar her da........
Ha en fin kveld!
Og ørneprosjektet... Hvordan går det ???
Hans-Jørgen
Robin J.

Gratulerer Terje. Flott positur og skarphet på rett plass.Bra dette. Mvh RJ
Bjorn F.

Dette synns ble svært så bra Terje.Her har du trukket på utløseren i rette øyeblikk.Nydelig vifte form på vingene.Du må ha et hav av tolmodighet som greier å ta de fuglebildene, masse venting.Men når resultatene blir som her og på de andre bildene du tar så forstår jeg din tolmodighet.Du for godt betalt for det gjennom nydelige bilder, som jeg er glad for att du deler med oss.
Hilsen Bjørn.
Anne-Lise S.

Her får du virkelig frem fargene, Knut! Flott skarphet og fokus på riktig plass, og jeg liker også godt hvordan du har fått frem vingene og fjærene. Bevegelsesuskarpheten på disse er helt topp. Bakgrunnen... Ja, enig i at den er noe for fargeløs og kjedelig, men dog får du frem fuglens farger godt og også kvisten og skjegget på den. Kan ikke gi noen tips dessverre.

Anne-Lise
Anne-Lise S.

......skrev jeg virkelig Knut....? Beklager!
Johnny B.

Flott grønnfink bilde !
Tom E.

Hei!
Rene balletdanseren,denne gønnfinken.Synes at det er litt mørk på hodet.
Fargene er naturlig.
mvh tom
Avsluttet .

Naturlige fine farger og du har jo greid å fange den i rette posituren,syns den er flott:-)
Hilsen Tone!
Terje S.

Takk for alle flotte kommentarene. Jeg tror ikke Finken er for mørk på hodeparti Tom. Har dratt skikkelig hardt i spakene på levels i mellomtonene. Drar jeg mer tror jeg det blir for blast.

Terje
Rune S.

Meget vakkert og fint i en usedvanlig flott positur, synes jeg! Bra jobba!

Mvh
Rune S
Aleksander M.

Hei
Synes dette var bra jobbet!
Fin skarphet av en sjelden situasjon.

Mvh Aleksander
Anne Ø.

For en flott positur og bilde.
God skarphet og farger.
Monika Frisvold V.

Hei
Nydelig Grønnfink som danser på grenen. Med en flott skarphet og nydelig farge,,,
Tror den er medlem av Molde turnforening.. :)
mvh monika
Kjartan T.

Supert bilde av grønnfinken. Synd at du ikke har samme bakgrunn som på noen av dine tidligere bilder. Da hadde dette vært en innertier, nå er det veldig, veldig nær.
Terje S.

Takk for flotte kommentarer. Enig med Kjartan at bakgrunnen er litt trist å grå, som det er på slike dager. Det hadde nok vært innertier med en fargerik bakgrunn ja.

Mvh Terje
Knut H.

Hei Terje
Flott fanget situasjon der finken er
i steget samt vingepositur på topp.
Fargene på finken er gode skarpheten
upåklagelig men som nemt bakrunn
fremmer ikke fuglen sånn som vi
er vant til fra deg.Styrer vel ikke været du heller
Knut
Egil S.

Ved første øyekast vart jeg litt bekymret!

Trodde finken din tok sats, og dermed var med i hoppkonkurransen i OL bakken i Molde. Den bakken var visst dårlig preparert og det var kuling i kastene. Rennet ble likevel gjennomført, og flere fugler ble skadet går det rykter om.....

Flott bilde igjen fra deg Terje med fuglen i en fin fin situasjon.
Meget flotte farger i finken - det er akuratt slik den er!

Meget bra!

Mvh.
-Egil
Kjell Sigurd S.

Artig av grønnfinken Terje. Den har en del grått i fjærdrakten, spesielt på brystet, som gjør den til en vrien krabat å få bra. Synes du har lykkes ganske godt. Fin gren og topp positur. Bakgrunnen er ok. Ser at du har en del å justere på mht. hvitpunktet i levels. En forsiktig oppjutering av det mørkeste i curves lysner hoderegionen en del.

Kjell S
Terje S.

Takk for nye flotte kommentarer. Jeg har ikke peiling på Curves justeringer. Bruker kun levels. Har hørt så fint om svake s kurver men ingen har lært meg den slags. Er sjøllært i Ps. Er takknemlig vist noen forteller meg fremgangsmåte.

Mvh Terje
Kjell Sigurd S.

Hvitpunktet i levels justerer du ved å dra punktet til høyre (hvit trekant) mot venstre, frem til der kurven din begynner (eller slutter...). Curves er et meget kraftig verktøy, så det må brukes forsiktig. En s-kurve består vanligvis av at du først låser midtpunktet på kurven ved å markere det, for deretter å justere forsiktig ned kurven til venstre og ditto opp på høyre side. Dette vil øke kontrasten i bildet. Anbefaler Fjørtoft sin bok, der står det viktigste veldig godt forklart.

Kjell S
Terje S.

Levelsjusteringer er greit. Det får jeg til. Takk for råd Kjell Sigurd. Har boka til Fjørtoft på soverommet. Får vel ta meg en titt.

Terje
Per Harald O.

Dette ble nydelig!

Tåler kansje litt mere kontrast?
Terje M.

Hei Terje. Fint fanget fugle bilde dette. Dette med bakgrunnen , jeg synts bakgrunnen fremhever hoved motivet meget godt, tenk en bakgrunn med for eksempel solnedgang! den ville tatt opmerksomhet den!!! Grønnfargen gjør oss avslappet, I følge fargelæren. Fint med fargen på fugelen og lavskjegget på treet!! Si meg har du eget ''Atlie'' til fugle fotografering? Bra Dette. M.H.Terje Mj.
Ivar B.

Litt tam bakgrunn er det jo, men du verden hvor flott og godt dette er. Imponerende synes jeg. Nydelig skarphet og farger. Bra! Mvh Ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu