Dråper
Mitt første dråpebilde. Kanskje litt mange reflekser? Og, jeg skulle ønsket meg større deler av bildet skarpt. Råd og konstruktiv kritikk mottas med takk som vanlig. :)
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 105mm F2,8 EX DG
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetKonditorfarge, blitz, reflektor, pipette og tålmodighet :)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger407
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236249} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Espen A. I.
Merkelige toner dette, flatt på en måte, men alikevel pent. Personlig mener jeg disse billedartene virkelig har mistet sin siste livspust, det er og blir for mange av de og det skal ekstremt mye til for å imponere - dette også ble en av altfor mange av denne sorten. Beklager.

mvh Espen
Camilla S.
Heisann

Et helt ok dråpebilde, fin skarphet på de øverste dråpene.
Fargen var noe spes, men etter å sett på det en stund, så liker jeg det bedre pg bedre.
Savner noe mer skarphetsplan i større del av motivet ditt.

Selv bruker jeg å kjøre blitzen i en reflektor som ligger rett over kranen som slipper ut dråpene, slik at ingen andre reflekser fra rommet kommer inn å forstyrrer. Men jeg helt nybegynner selv på dette området.
Men om du vil se det dråpebildet jeg har lagt ut, kan du se her: bilde nr. 280723

-Camilla
Stine J.
Hei og takk til dere to for kommentarer. :)

Espen; Jeg er enig i at det er utrolig mange dråpebilder her på dotten, herav prøvde jeg da også å lage mitt aller første forsøk innen denne sjangeren litt annerledes enn ''mengden'' i farger, toner og utsnitt. Mulig jeg ikke lyktes med det. Personlig liker jeg forresten dråpebilder, men helt greit at du er gått lei av dem. Smak og behag. :) At en billedart skal miste sin siste livspust, som du kaller det, pga antall alene ville vært synd. Dersom et bilde innen hvilken som helst sjanger derimot ikke fatter interesse - se det er selvfølgelig en helt annen sak og helt ok. :) Forresten, du trenger ikke beklage at du sier din ærlige mening. Det er den jeg vil ha vet du! :)

Camilla; Fint dråpebilde du viser til og takk for tipset. :) Jeg brukte konditorfarge i vannet og hadde vannet (med litt olje) i en skål. Brukte pipette til å dryppe vann ned i skålen. Jeg kjørte også blitzen mot en reflektor, men fikk noen reflekser (muligens litt mange) som også tilførte motivet litt liv kanskje.

Dette ble langt. :) Takk til dere begge igjen.

mvh Stine
Andreas S.
Hei Stine!

Jeg har aldri forsøkt dette selv, og synes både fargetonene og skarpheten er bra. Men det kan virke som at du kan vinne mer på å justere toneomfanget her, nettopp for å få dette enda litt skarpere og med noe mer kontrast. Synes det er litt mye brightness her.

Mvh. Andreas D.
Bergliot E.
Heisann,
Flott dråpebilde med litt anneledes farger enn det som vanligvis legges ut her. Utfra din forklaring så virka det som at du har lagt endel forarbeid i dette. Kjenner meg igjen dær....hehe....tålmodigheten min ble sannelig satt på prøve. Fikk nok ikke et så godt resultat som du har her nei.

Ang det å gå seg lei av type bilder her på foto.no skal jeg til en viss grad være enig med Espen, MEN det er jo så utrolig mange som er logget på her, og jeg merker selv smitte effekten av å få ideer med å se på andres bilder, og det resultere ofte i at det legges ut veldig mange av samme type bilder over en periode. Syns likevel ikke at samme type bilde liksom kan ''gå ut av dato''. For deg er jo dette helt nytt, ditt første forsøk, og i så måte verdigfullt for din utvikling. Det syns iallefall jeg er viktig og ta i betraktning. Så kommenterer man bildet i seg selv uavhengig av hvor mange man har sett før av samme sorten.

Det ble et laaaangt innlegg fra meg....hehe...

Bergliot:)
Jan Frode A.
Et motiv blir vel aldri oppbrukt, men det å gå opp nye fotefar langs en veltråkka sti, kan være litt av en prøvelse :-) Jeg ser poenget med at dette er en type motiv som er spennende og utfordrende, men også veldig godt formidlet av flere, slik at lista legges stadig høyere. Selv har jeg ikke hatt tålmodighet til å forsøke noe lignende, men får nok endel tanker når jeg ser på dette bildet.
For å starte med nedredelen. Her blir det vel mye å forholde seg til, så blikket mitt vandrer opp til dråpene i øvredelen. Så dukker tanken opp: må en nødvendigvis ha med seg plasket idet dråpen treffer vannflata? Dråper som 'svever' i fritt fall, med linjer og former skapt av bakgrunn og lyssetting, tror jeg kan være verdt et forsøk.
Du har noen av disse elementene i øvredelen her. Når de gjelder fargebruk, så er ikke dette akkurat den fargen jeg er mest begeistra for. Men igjen, lek med forsjellige bakgrunner og lyssetting, så tror jeg at der underveis dukker opp mange muligheter for spennende dråpebilder.

mvh Jan Frode
Stine J.
Takk til dere siste også. :) Setter pris på meningene deres.

mvh Stine
Ketil K.
Det ble ganske bra, men mye reflekser - og litt for lite rendyrking av dråpene. Dråpeteller, for eksempel fra en nesedråpeflaske kan med fordel anvendes. Lyset ville jeg hatt mer fra siden, og synes kanskje ikke fargene tilførte bildet noe? Kontrastene kommer antagelig bedre frem i sv/hv Som egen eksersis må vi vel alle gjennom dråpebilder og tiltete trestammer - det er god fototrening.
Stine J.
Takk til deg også Ketil.

Jeg har brukt dråpeteller, eller pipette. Trenger nok mer trening. :)

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu