Prøver meg på et svart/hvit bilde igjen. Bildet er tatt på hvaler før snøen kom og dekket landskapet. Av og til fasineres jeg over hvordan landskapes preges av bare god norsk gråstein:-)
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikor 18-70 DX
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ,polafilter,gradert gråfilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger767
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Ivan H.
Hei Ivar,

Flott bilde, som er tre-delt.
Flotte kontraster og skarphet på stenene i forgrunnen.
Synes skyene og himmelen i bakgrunnen gjør bildet litt eventyraktig.
Formasjonene på bakken hjelper med å gi bildet dybde.

Ville tatt vekk den mørke flekken på himmelen, mulig støv på bildebrikken.
Men det har lite med bildet å gjøre og enkelt å fikse på :)

Ellers har du mange flotte bilder!

Hilsen
Ivan Holmedal
Espen A. I.
Veldig fin vidde i dine toner, bokstavelig talt - bruken av filter hjelper deg vel endel med dette - ønsker mye jeg selv kunne bruke filter - men har aldri satt meg inn i denne delen av fotoverdenen enda. Du har gjort god nytte av den ser jeg.

mvh Espen
Odd E. k.
Hei Ivar!

En fasinerende og nydelig komposisjon, der dybdeskarpheten og skarpheten i bildet er imponerende. Lav kameravinken passer veldig bra til slike motiver. Her har isen arbeidet hardt, der steinene sikkert har rulllet og skarpt under isen mor berget. S/H passet fint til dette motivet. Flott fremstilt Ivar!

Mvh

Odd E.
Arvid M.
Hei Ivar!
Stilig bilde, det er jo slik naturen med stein og fjell ser ut. Syntes det var skikkelig bra med svart/kvit bilde i dette motivet. Du er flink til å sjå motiva..
Filter har eg lite greie på, bruka da nokre gonger for mange år sidan, men det meste er gløymt og sikkert komme fleir filter no. Har mykje å ta inn igjen, men det kjem kanskje etter kvart, med litt tips :-)

Helsing Arvid.
Kjell Sigurd S.
Enkel og fin komposisjon med en kledelig vignetering. Motivet kler valget av s/h. Kunne godt tenke meg skyer uten bevegelsesuskarphet men det er sikkert tilsiktet som det er. Vakkert.

Kjell S
John H.
Hei
Goldt, nakent og spennende. Lagdelingen mellom himmel, berg og ur er veldig bra. Fint lys og gode kontraster. Tror nok at du har fiksa litt på himmelen her, i tillegg til gråfilter eller hur?
John
Rune S.
Meget flott bilde. Fin komposisjon og det gjorde seg virkelig godt i s/h. Flotte gråtoner. Kanskje jeg ville kuttet noe oppe for å få fram stenene mer. Testet bare ved å scrolle og syntes det så bra ut!?

Mvh
Rune S
Ivar B.
Hei folken takk for kommentarer!!

Arvid: tips skal bli:-) Vi får ta oss noen ordentlige fototurer når jeg kommer til dalen.

John: himmelen er mørknet i toppen og samt at skyene er lysnet. Uskarpheten skyldes lang lukkertid og forholdsvis frisk vind slik at skyene har fått bevegelsesuskarphet. Denne effekten var påtenkt i opptaksøyeblikket. Polafilteret ble derfor brukt for å forlenge lukkertiden for å få en forsterkning av denne effekten.

Igjen takk alle sammen! Mvh Ivar.
Arne S.
Forgrunnen bærer bildet. Midtstilling av den hvite steinen gir motivet stabilitet. Men for å utnytte midstillingen optimalt burde du enten valgt høydeformat eller plassert steinen litt lenger inn i bildet. Det er dog en liten innvendig.
Anne Lene B.
Hei Ivar
Jeg er svært glad i s/h bilder og dette var utrolig flott, nydelig toneforløp!!
Fin komposisjon hvor forgrunnen er utrolig lekker!! Ser gjerne flere slike bilder fra deg!! :-)

Hilsen Anne Lene
Andreas S.
Hei Ivar

Nok en gang en flott naturavbildning fra din side. Liker absolutt dette i s/h, noe som henviser bra til det noe nakne landskapet Hvaler-skjærgården kan vise til. Uskarpheten på skyene tilfører litt dynamikk til den sylskarpe forgrunnen. Dessuten er flateinndelingen fin her. Likte dette!

Mvh. Andreas D.
Ivar B.
Arne: Du har helt rett. Det ble svært tydelig for meg nå:-) Steinen skulle ligget lengre inn i bildet for å rendyrke midtstillingen og stabiliteten i bildet. Lærerrikt:-), takk. Midtstillingen og stabiliteten var svært viktig for meg i dette bildet. Jeg ønsket å formidle nettopp stabiliteten i landskapet som gjennom tusner av år har blit slipt av sand, vann, is og vær som bokstavelig talt drar drar forbi. Men steinen ligger der like stødig. Det er gråstein det:-) Mvh Ivar.
G. Hanna W.
Hei Hei Ivar!
Velkommen tilbake!
Utrolig godt bilde du har her! det er flott å se at du oppretholder kvaliteten!
Gleder meg til å se mer!!!

Mvh G.Hanna
hilde b l.
Hei Ivar, dette var et virkelig flott bilde. Flott sort/hvitt konvertering som kler motivet. Kanskje det er kameravinkelen som gir meg en litt surrealistisk følelse når jeg betrakter bildet. Fin flateinndeling, liker veldig godt at steinen i forgrunn er i senter. Den hellende horisonten skaper spenning. Veldig bra dette.

-hilde b
Robin J.
Enig i at steinen kunne vært lenger inn i bildet. Ellers upåklagelig teknisk og flott naturskildring som virkelig ble bra i sort/hvitt. Mvh RJ
Erik J.
Dette er virkelig bra! Svart hvitt på sitt aller beste! Jeg har sans for sky-effekten din som skaper mer flyktighet i himmelen enn i det evige fjellet.
Inge S.
Hei.
S/H eller farger. Det må bare bli bra når du står bak utførelsen:-) selv
om jeg liker dine fargeversjoner bedre:-)
Ellers meget bra dette.

Mvh Inge
Stig Børre E.
Originalt i all sin enkelhet. Et bilde som må betraktes en stund og som
blir bedre og bedre. Enig med ''pirket'' om at den lyse stenen kunne vært litt lenger inn i flaten. Tonene er veldig fine og lagdelingen optimal. Flott himmel du har fått frem.
Syns du enda en gang beviser at du er en uhyre dyktig og kreativ naturfotograf - i tillegg mestrer du ettebehandlingen på en veldig god måte. For her har du vel jobbet en del i PS?

StigB
Ketil K.
Her synes jeg bildet lider av en for stor midtre flate som ikke tilfører så mye. Hadde det gått en person i silhuett ikke midtstilt på toppen hadde det styrket bildet kraftig og gitt motivkontrast og spenn i bildet. Bruk selvutløser og ta deg en liten joggetur opp på toppen neste gang Ivar.
Peter W.
Mycket fin gråskala här och stenarnas runda former kommer fram så snyggt. Väldigt bra känsla i denna bild, landskapet känns både storslaget och anspråkslöst på samma gång. Stilfullt återgivet!
Frank N.
Fin linjeføring og det at bildet deles i tre er veldig flott. Fine tonenivåer. Bra komp. Skikkelig stilfullt.
Hvaler har et vel av muligeter for denne type foto. Bra gjennomført.
Stine J.
Hei Ivar,

Veldig fine toner her. Litt ubalanse slik den store stenen er plassert, skulle ønsket meg den litt lenger inn i bildet. Men, bra dette. :)

mvh Stine
Julie E.
Her hos dette bildet har jeg vært tilbake igjen og igjen. Det er et veldig spennende bilde, og det er sjelden jeg synes slike bilder er så spennende.
Har lurt veldig på hva som gjør dette bildet. Kompet her er finurlig. Vi mennesker er forskjellige, men det mest spennende med dette bildet mht komp er for mine øyne det at den midtstilte steinen er plassert såvidt langt ned. Jeg er enig med de andre som nevner at det skaper en liten ubalanse i bildet. Jeg mener imidlertid at den lille ubalansen kler bildet og den fenger. Den gjør også at bildet holder på min interesse. Bilder i denne gata blir ofte for glatte for meg, men dette.....øynene mine tar runde på runde her. Bra!
Tonene her er så vakre, så vakre!
mvh Julie
Tone A.
Hei Ivar
Her har du fått fram eit vakkert bilde av noko så kjedeleg som gråsteinar.
Men bildet har eit spesielt uttrykk nettopp pga gråsteinane, der den ein spesielle gråsteinen med sine lyse tonar og spesielle linjer får spela førstefiolin her. Nettopp linjene og formene gjer mykje for bildet saman med lagdelinga som komposisjonen har.
Forgrunnen er hovedmotivet her med alle sine rullesteinar og kor den lyse steinen i midten tek blikket. Etter den ligg det steinar øverst som dannar ein liten halvboge bakrover mot midtgrunnen.
Fjellet her har flotte linjer og småe buar som gjentek seg, og som også står til formene på steinane i forgrunnen. Sjølve fjellet sin topp dannar ein fin diagonal med litt skuggeparti i nedsøkka. Flott dybde med den duse himmelen med lette skyar som seglar avstad med mjuke former.
Vakre tonar i svart/kvitt og eit flott oppdaga motiv kor du har fått fram eit flott uttrykk med vakre detaljar og kor gråsteinen i midten gjer mykje for bildet. Flott jobba med å få fram dette spesielle uttrykket og ein fin komposisjon.
:) Tone
Odd Tore S.
Jo, det er gråstein, men også bakkelandskap og himmel.
Når jeg ser på bildet, fester blikket seg ved den store lyse, og resten blir nærmest litt forstyrrende omgivelser. Samtidig er der interessante trekk i bakkelandskapet med furene i dette, som også trekker til seg oppmerksomhet. Lurer på om mindre bakgrunn og himmel (lavere kamerapunkt) koblet med trangere utsnitt sideveis hadde hjulpet på inntrykket?
Bildet ser bra ut teknisk på denne skjermen, men, som sagt, jeg får ikke helt tak i komp/utsnitt. Mulig at dette er en bra egenskap når det gjelder å skape interesse for bildet???
Odd Tore
Torbjørn K.
Her ser det ut som du har vært høyt til fjells. Jeg liker gjennomføringen i sort-hvitt og vignetteringa men jeg synes ikke komposisjonen er den helt store her. Det enkle pleier ofte å fungere, men her synes jeg det blir mer innholdsløst enn genialt. Et annet utsnitt du kan prøver, er å kutte under horisonten. Da får du et litt mer kreativt spennende bilde, der en stein skiller seg ut fra ura.

Torbjørn
Rune Edvin H.
Ser ut til at det er relativt mørkt under opptaket. I dette bildet danner jeg meg en liten historie om et barn som har rømt (litte grann før det blir redd og løper hjem igjen) som straks er på vei inn i billedflaten. Liker stemnongen.
Rune
ingeborg w.
Tja, jeg mangler noe i midten der, et blikkfang, en stein, en person, en busk som har prøvd å overleve, men ikke har klart det. Som det er nå blir det litt for kjedelig. Ellers liker jeg tonene, den lyse steinen, den mørke himmelen og så videre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu