Måne
Mitt første månebilde.
Har forstørret det i elements og skarpet det opp.
Håper gjerne på tilbakemeld om hva jeg eventuelt kan gjøre mere med ett månebilde?
Utstyr
  • Canon Eos 350 D
  • Canon EF 70-300 is usm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger312
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_236802} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Avsluttet .
Stilig, prøvde også å ta bilde av månen helt tilfeldig en dag med en brennvidde på 200mm. Den ble fryktelig liten.. :) hvor mye har du forstørret orginalbildet?

Utrolig å se landskapet på månen, veldig fasinerende å se på alle kraterne. Jeg kan se at det er forstørret liksom, men er likevel fasinert.

Et tips jeg har lært er hvis du vil forstørre et bilde til feks.. 200% så er det bedre å forstørre den i steg av 10% flere ganger, da blir det en bedre forstørrelse fordi den ikke tar alt i en jafs. (det er enkelt å lage en action i photoshop som du kan bare trykke på til ønsket størrelse)

mvh Perarne
Eivind S.
liker bilde. liker månebilder generelt. er amatør astronom, så å se på objekter i rommet er alltid gøy. men eneste jeg vil pirke på er at det er litt uklart. men det vet du sikkert allerede. og jeg er klar over at det er vanskelig å få 110% perfekte bilder av månen. regner med at du har bruk 300mm for å komme nærmest mulig.
men gratulerer med et velykket bilde.
Sjursen
Morten A.
takk for ris og ros :) og takk for tipset om å forstørre i steg... skal prøve det neste gang.
bilde er nok litt uklart ja, men så blir ikke bilde så stort selv på 300mm heller.
Har forstørret det rundt 200% vil jeg tro (noe usikker for jeg har brukt 2 forskjellig program, men er rundt der ett sted)
Har å prøvd og gjort det litt skarpere, men er liksom litt vanskelig og ikke gjøre for mye å.
Er vel selv greit fornøyd med det, men skal prøve meg fram og se om jeg ikke klarer litt bedre etter vært ja... tar derfor gjerne mot tips om blender og lukker tid osv.
Har å hørt at halvmåne skal være bedre å ta bilde av, da man da skal få skygger i kratere osv... noen som har hørt/vet noe om det????
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu