Storm i fjellet
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-04 13:05:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-04 13:06:52
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon 70-200mm f/2.8 VR
  • Brennvidde130mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237208} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Bjørg S.
Du har så mange vakre landskapsbilder som fanger mange forskjellige stemninger, og dette føyer seg vakkert inn i rekken av disse.
Liker godt den blå litt kalde stemningen du formidler her, og imponeres av hvor mange og lange turer du er ute på for å komme så høyt over skyene som vi ser nede i dalen her.
Kan føle vinden suse rundt deg, så dette må ha vært kaldt, men allikevel en varmende opplevelse når en kan få formidlet et slikt vakkert motiv.
Nok et vakkert bilde fra deg Torbjørn.

Bjørg:-))
Per Harald O.
Dette ble bra!
Knut L.
Fin illustrasjon i teknisk utmerket utførelse.

Det er blått og iskaldt på fjellet.

mvh
Knut
Espen Gresvik S.
Hei. Flott bilde med fin blåfarge. Det ser ut som du har fått en del snøfnugg på linsa som med fordel kunne vært klonet bort. Nå synes jeg de trekker ned et flott bilde.

egs :)
Ivar B.
Jeg liker veldig godt nedre del av bildet der du har fått fram en fin struktur med fykende snø. Fin dybdeskapende lagdeling innover i bildet. Komposisjonsmessig duger det også, og du formidler uvær. Himmelen skjemmes en del av fykende snøfnugg som gir flekker. Det jeg derimot ikke likte var blåtonen som blir litt spesiell. Jeg liker absolutt blått fargestikk som man får i blåtimen, men denne ble litt spesiell synes jeg. Kanskje litt kraftig og mørk blåfarge etter min smak. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Jo, her går det unna i vinden. Likevel, det holder seg i tømme, antar at det var ganske hardt og isete her. slik at det bare er større korn som fyker.
Skyene er pene og gjør seg bra, men ser forbausende rolige og harmoniske ut i vinden. Vanligvis synes jeg de pleier være mye mer vinddrevne i kantene under slike forhold.
Utsynet er mye mer spennende enn det ville vært uten flygesnøen.
Du har en mengde runde og uskarpe flekker på himmelen. Jeg hadde vel forventet at de skulle vært mer langstrakte med såpass lang lukkertid. De kunne gitt inntrykk av fart, men nå ender de mest som forstyrrelser.
Fargen er noe uvant.
Odd Tore
Kjell Ivar Ø.
Blåne over blåne fin komposisjon Blåfargen kan nok diskuteres men gjer meg ingen ting på dette bilde. Mvh Kjell Ivar
Anne-Lise S.
Du har virkelig blikket med deg og vet hvordan du skal komponere et bilde! Dette intet unntak! Flott dybde med gode former, og skarpe konturer som viser naturen slik den er. Liker også fargene i bildet her.

Anne-Lise
Torbjørn K.
Takk for kommentarer!

Jeg ser nå at dere har helt rett i at både farge og kontrast er ikke bra, så jeg har prøvd meg på en ny versjon der jeg har vært litt mer moderat. V2 ble kanskje litt i overkant den også, så jeg tror v3 er den beste. Jeg har også fått ryddet opp i den verste snøføyka i himmelen.

Odd Tore: Det var nok ikke storm, men det var nokså kraftig vind i fjellheimen på dette tidspunktet. Værforholdene var også svært rare denne dagen (samme forhold som tidligere tåkebilder jeg har lagt ut). I lavlandet, var det tåke og vindstille, men lengre opp var det betydelig friskere. Du ser det på at det nederste skylaget over fjorden ligger nokså stille, mens det andre laget er hakket mer lurvete.

Torbjørn
Lars B.
Et flott fjellbilde du har tatt - skikkelig bra forgrunn som løfter hele bildet, synes jeg. Akkurat passe mye himmel med. Bra!
(V2, men med fargene fra V1)

Hilsen Lars
Jan Frode A.
Jeg vil nok velge meg versjon #1 her. Liker de harde kontrastene som forsterker snøføyka i forgrunnen. Bakover har du fått en fin lagdeling og samtidig en god ro. Versjon #1 tåler nok et lite kutt i øvredelen, like under den avlange skyen i øverkanten, som også vil bidra til at endel 'støy' på himmelen vil bli mindre sjenerende.
Et spennende landskap er det, godt formidla med snøføyka. Fine blåtoner som forsterker det hustrige inntrykket som spesielt forgrunnen gir.

mvh Jan Frode
Ivar B.
Ja, jeg vet fortsatt ikke jeg Torbjørn. Det er noe som skurrer fargemessig fortsatt. For meg ser det ut til at det er sol i bildet (jeg kan absolutt ta feil), og da får jeg ikke denne fargen til å stemme helt i mitt hode. Det betyr ikke at jeg er mot å kunne bruke hvitbalansen til å forandre fargetemperatur for å skape/forsterke en stemning (vet ikke om det er det du har gjort). Blåstikket øker absolutt dramatikken og kuldefølelsen betraktelig i bildet. Men for meg ble det litt kunstig selv i versjon 3. Jeg tror jeg lettere hadde vært med på denne fargen om bildet hadde vært abstrahert mer. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Joda Ivar, jeg er ikke uenig i det du skriver. Blåfargen har jeg lagt på med hvitbalansen, og originalen er relativt slapp og kjedelig i fargene. Jeg tror kanskje dette bildet vil fungere best i sort-hvitt. Jeg prøvde meg på en ny versjon basert på v2, men siden denne er nokså komprimert sprekker himmelen helt opp når jeg prøver å øke kontrasten noe (v2 er nokså blass dersom man konverterer til s/h). Jeg vet ikke om jeg tar meg tid til klone-jobben en gang til i kveld, så da tror jeg kommer til å legge ut flere versjoner selv om kanskje s/h vil fungere bedre.

Takk for dine innspill, de er svært lærerike!

Torbjørn
ingeborg w.
Dette ser dramatisk ut. Grav deg ned i tide... Hvis du finner en skavl som er stor nok. Det tøffe været passer best med de harde kontrastene i v1 synes. De to siste ble litt for småpene. Forøvrig liker jeg godt hvordan en ser det føyker i forkant mot tåkehav og fjell bakover. Veldig bra ble det.
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde med vakre blåtoner.Forgrunnen er bare helt knall. Blåsten lager stemning og skyer og fjell med. Til tross for litt rusk på linsa (eller brikken), liker jeg best v#1 pga fargene der.

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Det er eit spesielt og stemningsfullt bilde, eit bilde med fleire motiv og bildeutsnitt.
Eg likte nok best fargane i #1, dei var meir naturlege på min skjerm,
som sagt er det rom for fleire utsnitt her og eit kutt i øvre del hadde og blitt eit fint bilde, trur eg.

Flott formidla!

Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu