gripende kulde i refleksers idyll
''Å gå samme turen ti ganger kan gi deg følelsen av gjentakelse, men å gå den hundre ganger kan gi deg en fornyet følsomhet og glede over hver 'bitte lille' ting på veien'' Arne Næss.

-Det samme gjelder mine frostbilder :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-07 21:40:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_237835} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anne Lene B.
God morgen Ingebjørg
Nydelig vintermacro med et sting av høst!! Lekre farger og krystaller samt fin tonegradering i bakgrunnen!! Vakkert!! :-)

Hilsen Anne Lene
Stig Børre E.
Delikat. Teknisk godt. Komposisjonen fungerer bra. Fint å se litt innslag av farger fra den kanten (går jo som regel mye i blått...). Lysrefleksene i bakgrunnen er veldig viktige for
totalinntrykket. Bra!

StigB
Eivind B.
Flott komponert. Liker hvordan den vidåpne blenderen skaper en drømmende mykhet kombinert med få, men viktige skarpe fokuspunkter. Pent arbeid!
Rita R.
Må slenge meg på de som har kommentert bildet før meg her. Nydelige fargekombinasjoner og god komp. Rett og slett stilig.
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for kommentarer!

Srig Børre - Du har helt rett; jeg har kommet inn i en sirkel med blått. Men vil prøve å komme litt ut av den, selv om det til tider kan være litt vanskelig ;)

-ingebjørg
ingebjørg fyrileiv g.
Takk så mye for kommentarer!

Srig Børre - Du har helt rett; jeg har kommet inn i en sirkel med blått. Men vil prøve å komme litt ut av den, selv om det til tider kan være litt vanskelig ;)

-ingebjørg
Avsluttet .
Nydelige iskrystaller som reflekterer lyset på en flott måte og i en fin komposisjon:-)
Hilsen Tone!
An-Magritt L.
Nydelig makrofoto. ;) An-Magritt
Odd Tore S.
Artig vinkling, men jeg får ikke helt valget ditt av fokusplan, kanskje kombinert med dybdeskarphet til å funke helt for meg.
Det blir litt vanskelig å være fokusert når det finnes skarpe krystaller på begge sider av der jeg lander blikket, men ikke i landingsområdet. Kanskje er jeg sidrompa og lett å forvirre, men jeg får ikke ro her. Jeg har ikke noe imot at mesteparten er uskarpt, tror egentlig at problemet er to skarpe områder et stykke fra hverandre.
Fargene er uvante fra deg, men OK, virker litt i mørkeste laget på meg.
Odd Tore
Avsluttet .
aha, denne ser jeg for meg med hele undersiden skarp i tillegg til det som allerede er skarpt.
Lar det seg gjøre?
Og så ville jeg hatt bakgrunnen tonet ned uten reflekser.

Det var noen ønsker, hm, kanskje jeg må gjøre det selv:)
Men bildet ditt er sånn midt på treet. Flott skarphet på iskrystallene. Men her kommer jeg tilbake igjen til mitt ønske om skarpt blad, skarpheten ligger litt for langt oppe i bildeflaten og gir derfor mye rom til intetsigende ute av fokus i bunn av bildet.
Ergo er jeg ikke helt enig med deg om komposisjonen.

Men du er på god vei til noe som kan bli meget spennende kanskje en vakker dag. Tror jeg sitter og ser på jeg; liker ikke snø i levende live:)

Jaja, det ble noe sammensurrium dette her, men håper at jeg kan være med på å bidra selv om vi selvfølgelig ikke alltid skal være enige.

Hopp i snøen og kos deg
mvh arild

Stig Børre E.
OTS: Bare en liten hjelp for å finne roen i komposisjonen, de to krystallene som bryter inn i bladet fungerer perfekt som et blikkpunkt - i alle fall for mine øyne.

StigB
Avsluttet .
Spennende komponert og godt fanget, men blendervalget fungerer ikke optimalt -savner også skarphet i selve bladet. Løp ut og ta nytt bilde, eller foreta en retusjrunde :)

--
Bjørnar Hauge
ingebjørg fyrileiv g.
Takker for kommentarer.

Odd Tore - Jeg forstår at du kan føle det slik (Stig B gir forresten en fin forklaring på hvordan jeg også ser bildet). Selv hr jeg ikke noen problemer med det da krystallene er mitt landingspunkt.

Arild - Uten reflekser? Åh.. De som er som viktige i bildet ;) Det vil nok bli vanskelig å oppfylle ønsketfra deg og Bjørnar.. Bildet er tatt i den første perioden med frost tidlig i høst. Nå er det nok ikke mange gule blad tilstede.. Men...jeg tok selvølgelig enda ett bilde. Det har et noe annet skarphetsplan, men jeg synes at det blir noe rotete.. Legger den ut for dere!

vh ingebjørg
Inge S.
Hei.
Utrolig bra, likte begge versjonene. Teknisk meget bra.

Mvh Inge
Odd Tore S.
v2 er greiere når det gjelder å feste blikket, men, som du selv sier, det er nokså urolig, akkurat så skarpt og uskarpt i f.eks. deler av bladet at det blir masete.
Ikke så greit dette, men vi ser jo ikke bildene likt, og egentlig er det ikke ett fasitsvar her.
Odd Tore
Birna R.
Flat belysning får det ikke til å ''sprake'' i iskrystallene. Jeg skulle gjerne ha sett litt mer generell kontrast i bildet i tillegg. Vurderer en viss beskjæring i toppen for å gjøre den uskarpe stilken mer betydningsfull i bildeflaten.

OK sett.
Øyvind A.
Bra bruk av liten dybdeskarphet. V1 for min del, men litt mer selektiv usm på det skarpe kunne kanskje være bra. Enig med BR angående lyset. Fine reflekser i bakgrunnen.
Ø.
Jan Frode A.
Jeg syntes versjon #2 fikk det lille ekstra, som løfter det bra versjon #1 opp flere hakk. 1'ern er flott duverden, men 2'ern fikk et bedre spill i fargenyanser og struktur pga av en mere markert fokus på knoppen.
Allikevel beholder du oppmerksomheten på de små krystallene, som ligger i en flott rekke langs øvrekanten.
Bakgrunnen er både dempet og samtidig levende med sine reflekser. Disse refleksene blir en fin helhet isammen med de små krystallene, og forsterker bildets komposisjon.

mvh Jan Frode
Eli B.
Utrolig vakkert! Flott at du klarer å få iskrystallene så klare. Det blir veldig bra! Har sett på flere av isbildene dine og de er veldig bra. God kunst!
mvh Eli
Carsten A.
Greit nok, men enig i det som er sagt om flatt lys. Er nok også litt i tvil om fokusplan passer helt, kanskje ville noe mer avblending virke bedre. Den urolige og relativt mørke ''stilken'' trekker endel ned.

MVH CA ''
ingebjørg fyrileiv g.
Takk for flere tilbakemeldinger.

Fint å se at det er en viss variasjon for hva dere liker i v#1 og v#2. Jeg er enig med mange av dere, men valget faller fortsatt på v#1. Mye på grunn av at stilken blir mer dempet i v#1, og jeg liker ikke fargene som kommer fem på den helt i v#2 (som CA skriver, trekker den ned). Sola vekslet denne dagen.

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu