- Oktobermorgon med gylne tonar -
Tjoatjørn på Lyefjell var før drikkevatn, men nå er det ein fin badeplass med turområde rundt. Dette bildet er frå oktober i fjor, så langt har eg kome i mi bildesortering. Dette året har ikkje graset og blomane rome så sterke orangetonar kan henda pga alt regnet i sommar.
Her sleit eg litt med sola som kjem inn frå venstresida.


  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-14 18:42:21
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger304
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282139} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

Dette syns eg var eit stemningsfullt og flott bilde frå hausten i fjor med oktober-månadens gyldne haustfargar som speglar seg i vatnet der. Det er og eit fint lys i bildet ditt.
Eg syns eg måtte vente lenge på haustfargane i år, og me har hatt eit meir fuktig ver enn det brukar å være, særleg september mnd.

Mvh Inger Anne
Tove H.

Dette var nydelig, Tone! Liker lyset som gjør stråene gyldne. Himmelen speiler seg fint i vannet. Fint med gresset i forgrunnen. God dybde i bildet. Føler roen senke seg når jeg betrakter/går inn i dette bildet!
Mvh Tove
Avsluttet .

Flotte farger,god komposisjon og fint lys.
Likte utsnitt versjon 1 best.Dette er ett godt bilde.

MVH
TGM
Anne Ø.

Nydelig dette Tone med det varme kveldslyset som får
høsttonene til å gløde.
Liker V 2 der en ser noe mer av det til v.

Anne:)
Wenche J.

Hei Tone
Et nydelig landskapsbilde med gode høstfarger. Det lave lyset får stråene og bakgrunnen til å gløde og får frem en fin dybde i bildet. Liker speilingen i vannet og roen over bildet.
Mvh Wenche
Avsluttet .

- Her var det ro, her kunne eg bo!

Et deilig høstbilde med dype høst farger. Skyene speiler seg så vènt og vakkert i vannet og prikken over i`en, er de siste røde solstråler ligger så fint til høyre i strandkanten.
Dette var malerisk Tone.

Helsing an
Arne
Bjorn F.

Hei Tone. Dette er vakkert,fornemmer stemninga en føler inne i seg når en opplever noe så fint,en blir liksom høgtidstemt.Liker stråene som står der i morgensolas varme ståler på seg i et gyllent skjær.Fine speilinger i vatnet.
Liker dette godt.

Hilsen Bjørn.
Tone A.

Takk for kommentarar og gilde tilbakemeldingar. Det er litt mørkt i skuggepartia pga motlyset i venstresida med nedblending, men lyset på det haustfarga graset kjem iallefall fint fram. Nå har eg vore oppe på same staden og det er ikkje slike varme orangetonar på graset denne hausten ikkje om kvelden heller.
Det er ei skilt der granrtekka startar og der står det ''Utsikten''. Og frå denne staden på Lyefjell som også blir kalla ''Jæren sitt tak'', er det utsikt over Jæren og til Stavanger.
Arne: Det er ro her, men det er berre nokre få minutt til husa som ligg nedanfor.
Men det er flott turområde til høgre innover Njåfjellet kor ordføraren har kome med forslag om eit utsiktstårn som skal stå saman med 5 vindmøller. Dette forslaget er eg heilt i mot, pga at me alt har 2 vindmøller på ein annan stad på Lyefjell.
God helg, helsing Tone
Inger-Lise S.

Hei Tone! Et vakkert motiv! En nydelig stemning i bildet. Vakre farger og flott stemning. Fin komposisjon. Et herlig lys! Teknisk godt:) Jeg liker begge.

Inger-Lise
Isar P.

Nydelig bilde og fine farger. Eg syns bilde gjor seg best i gråskala, ville sett litt mer trollsk ut, og stemningen stiger raskere da.

Mvh Isar.
Odd Tore S.

Jeg synes at v1 gir mer nærhet til motivet, og velger dette.
Selv om du sier at fargene ikke er på topp, har de likevel nok til å gløde i det litt sene lyset du har her.
Jeg leser ordet vindmøller som skal komme i nærheten av dette. Vindmøller er etter min mening oftest visuell forurensning. Opplevde vindmøllepark på fjellrygg i California ved solnedgang for noen år siden. Solrefleksen fra bladene var utrolig slitsom, og kunne utløst et epileptisk anfall for den som har slike problemer. God grunn til å vurdere mer enn vindforhold når det gjelder plasseringen av slike monstre.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu