Ro
Forsøk på et erkeklassisk landskapsbilde.
Ja - liker det. Har en beroligende effekt på meg.
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikon AF NIKKOR 50mm 1.8D
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • AnnetPolafilter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger262
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238742} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

Som også fremgår av tittelen så har bildet en deilig ro over seg.
Fint med snøen som henger på trær og busker og jeg liker godt komposijsonen med den store steinen i forgrunnen og også vannet som lenger inne går over til is og elven eller vannet som leder oss videre innover i bildet:-)Et fint og rolig vinterbilde som er godt å se på.
Hilsen Tone!
Tom T.

Hei!

Bilde er behaglig å se på, liker linjen som leder meg innover i bilde og gir bilde dybde. Er bilde s/v eller farve.
Rune S.

Flott norsk vinterstemning med fine vintertoner. Fin komposisjon med steinen godt plassert i det kalde vannet. Her kan man føle stillhet og ro. Kan se ut som om det behøver litt mer kontrast!??

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

I utgangspunktet et bilde som jeg ikke fikk noen særlig feeling med. Mye pga at jeg synes det er litt ''matt'' i de ulike gråtonene. MEN så skjer det som gjør et bilde godt og severdig: Det begynte å øke kvalitetsmessig, og dess mer jeg ser på det, dess mer høyner det! OG det er jo det som er kvalitet. Da blir et bilde, for meg, et bilde som jeg husker noe lenger enn et som jeg ''bare'' ser... Dybden i dette bildet er upåklagelig der steinen leder oss innover i bildet med sine myke former, mot vann og is, og isens mykhet. Trærne som omkranser scenen er vakre og snøtunge, og hele stedet bærer en ro over seg pga det nye, utrødde og ubrukte. Her har intet menneske trødd førut, får jeg en følelse av, og her er flere detaljer som kommer frem etterhvert som bildet studeres! Noe mer kontrast eller/og usm kan kanskje gi den smellen som dette fortjener, men viktigst er det at du skal like det sjøl og være fornøyd med ditt eget verk! Flott, Stig Børre!

Anne-Lise
Steinulf L.

Et bilde som nok krever litt av betrakteren, som nevnt over. Komposisjonen er klassisk, og med et stillferdig og fint teknisk resultat uten bruk av spektakulære virkemidler. Et godt stykke fotografisk arbeid.
Stig Børre E.

Takk for hyggelige kommetarer!
Rune: Har korrigert dette på en kontrastrik skjerm - ser nå at det hadde tålt litt mere futt, samtidig syns jeg tonene underbygger følelsen av ro som jeg gjerne vi formidle.

Anne-Lise: Merkelig, vi har nøyaktig samme oppfattelse. Jeg var nær ved å slette bildet fra minnekortet, ved første øyekast er det jo dønn kjedelig. Det er den urørte, ensomme stemningen som slo meg etter å ha betraktet det en stund.

StigB
Joachim H.

Hei

Veldig behagelig bilde å se på. Som du sier selv det er en ro over bildet.

For meg er alle ellementene rett plassert i bildet.
Synes du ha fått til et meget bra bildet

Tommelen opp fra meg

mvh

JH
Monika Frisvold V.

Hei
Dette bilde er meget behagelig å hvile øynene på. Det at du har lagt dette i svart og hvitt er bare fint, å gir bilde mye mer behagelighet... Ro som du kaller bildet ditt passer fortreffende... fin dybde og flott komp.
mvh monika
Jan Frode A.

Teknisk veldig godt. Sort/hvitt-formatet forsterker roen i naturen, og styrker komposisjonen. Spesielt forgrunnen blir elegant med de fine valørene innenfor gråtoneskalaen. Jeg blir sittende å betrakte akkurat denne delen av bildet, som gjør veldig mye for komposisjonen og helhetsinntrykket. Nydelige linjer og former som lar blikket vandre innover i landskapet. Vakkert, og javel......klassisk. Godt utført.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Hei
Må bare si meg enig i hva Jan Frode skriver. Min kommentar hadde nok også inneholdt mye av det han nevner med at det er teknisk veldig godt utført. Flott komposisjon og forgrunnen er spesiell med det åpne vannet, den store steinen som leder oss videre innover et snødekket landskap.

Meget bra.
mvh arild
Stig Børre E.

Takk for nye kommentarer!
Hyggelig at bildet treffer der jeg ønsker det skal treffe.

For å ødelegge villmarkstemningen kan jeg opplyse om at riksveien befinner seg ca. 50 meter bak kameraet...

StigB
Thorbjørn R.

Må bare slutte meg til de positive kommentarene over. Vinterskogbilder har en tendens til å bli ganske intetsigende, men du klarer her å formidle en meget behagelig stemning. Jeg liker også de myke linjene som går igjen, både i steinen og i iskanten. Veldig bra.
ingeborg w.

Et stille og rolig vinterbilde du har tatt her med naturlig blikkfang i forgrunnen og elva som leder blikket innover i bildet. Jeg er enig i at bildet hadde tålt litt mer kontraster mot det lysere, men ikke mer usm takk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu