Kald vinterdag i Lofoten
Ute med kameraet i dag og kjekt å begynne å tussle litt med hobbyen igjen. Lofoten fremstår om dagen som en ren herlighet med et knakende godt vintervær. Temperaturer under 10 minus hører vel til sjeldenheten, men til gjengjeld viser naturen seg fra en strålende side i lys og farger for tiden. Klart det kribler ekstra da for en fototur. Lyset her setter nok både kamera og fotograf på en skikkelig prøve. Ikke lett om dagen med slik skarp sol og noe mørk bakgrunn til kritthvitt lysbelagt forgrunn
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger370
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Ronny A.

Hei, vakkert bilde fra Lofoten. Artig med de snøkrystallene:-) Om du ikke har det, så kjøp deg et polariseringsfilter til objektivet ditt. Mye lettere å ta bilder i sol og snø. Jeg bruker det alltid i slikt vær.
mvh Ronny
Hege S.

Snøkrystallene ser ut som to hunder på tur:) Det er vel ikke dine pudler som har fryst fast? :) Synes du har klart dette bra. Vakkert bilde!

Mvh Hege
Roger K.

Takker Ronny og Hege for raske tilbakemeldinger på bilde. Joda pola låg i sekken Ronny, men valgte å ikke ta det i bruk denne gangen.
Jeg tror det må være naboen sine pudler som har hatt seg en litt for lang luftetur i denne kulda som vi har nå :-). Her i huset har vi ikke firbente venner å lufte så jeg må ta til takke med andre sine husdyr.
Nå er det sengetid for meg og en god natt til dere alle.

Roger
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Roger. Det er fantastisk å se slike bilder. Det ser bitende kaldt ut, men samtidig er det så god stemning og pent. Jeg får lyst på skitur av å se dette. Frosten er veldig fin, og jeg har ingen problemer med eksponeringen. Fjellet til høyre er et veldig viktig element... :)

vh ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Ja når vintersola kommer med sitt etterlengtede lys kribler det i enhver fotograf vil eg anta:-)
Flott formidlet Lofoten-natur med et stemningsfullt lys i forgrunnen.

Mvh Inger Anne
Odd Tore S.

Spesielle jakthunder dere har i kulda, disse to ser både stivnete og rimbelagte ut. Skotsk terrier og løveklipt myndepuddel?
Ikke rart at de har stoppet her, forresten, vakkert skue.
På denne skjermen finner jeg ikke grunn til å klage på eksponeringen. Jeg tilhører forresten de som ikke er overbevist om polafilterets fortreffelighet, mine har tendens til å trekke med seg fargestikk. Dessuten er det ene omtrent umulig å stille med solblender på, fordi det er ekstremt smalt i fatningen for å unngå vignettering.
Odd Tore
Inger-Lise S.

Hei Roger! Et flott og litt uvanlig ( for meg i hvertfall) vintermotiv.Og du har fanget det hele inn på en dyktig måte,som vanlig. Klare, fine farger, teknisk godt.
God helg!

Inger-Lise:)
Ann T.

Hei Roger - dette likte jeg veldig godt. Et vakkert vinter landskap med bra opptakksvinkel. Nydelig lys. Frostkrystalene viser hvor kaldt det er, og vakkert er de. Veldig bra!

Mvh. Ann
Roger K.

Hei og takker for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Når det gjelder hvilken puddelrase dette er så skal ikke jeg gi meg ut i de spekulasjoner. Når det gjelder polafilter, Odd Tore, så er vi nok på samme planet der. Jeg er ikke noen ivrig bruker av dette, men hender en gang i blandt.

Roger
Tone B.

Heisann Roger,

Flott vinterstemning du formidler her! Liker det lave kamerastandpunktet du har valgt som får snøkrystallene fint frem og ellers er med på å skape en fin dybde i bildet. Flott lys og en fin kombinasjon av varme og kalde fargetoner. Dette synes jeg var veldig fint presentert Roger :-)

Håper det holder seg vinterlig og fint frem til påsken da jeg har planer om en fototur nordover (Vesterålen og muligens noen dager til Lofoten).

mvh Tone
Roger K.

Takk til deg også, Tone for trivelig kommentar til bilde. Du må bare stikke innom Vesterålen og Lofoten i påska. Det er bestilt kjempeflott vær til da.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu