Papaven
Befrugtningsanlæget af opiumsvalmuen i close-up.

Historie:
Opiumsvalmuen og virkningen af dens saft har været kendt fra omkring år 5000 f.Kr., og det var grækerne, som gav stoffet dets navn, opium, som betyder plantesaft. I Europa er der fundet tegn på, at stenalderbefolkningen omkring 4000 år før Kristi fødsel har kendt opiumsvalmuen.
Omkring år 1550 før Kristi fødsel blev stoffets medicinske egenskaber kendt i Persien og Ægypten. Derfra spredte det sig til Hellas og til Romerriget. Arabiske handlende havde stoffet opium med sig til Kina omkring år 1000.

Det blev brugt bl.a. som middel mod dysenteri. I det 16. århundrede vandt det almindelig udbredelse i Indien, hvor det blev brugt i stedet for alkohol.

I det 17. århundrede fik briterne verdensmonopol på opium og solgte det til Kina i bytte for te, silke og sølv. Dette medførte et alvorligt og omfattende opiumsmisbrug blandt kineserne. Kinas forsøg på at få stoppet denne handel førte til den første opiumskrig (1839 - 1842) mellem Storbritannien og Kina.
På grund af at focuseringspunktet skal fastholdes nøjagtig ved supermacrofotografering grundet den korte afstand til fotostandplads, Her under 10 cm, er de fleste macroer nærmest simple centerkompositioner. På grund at det stærke, lave vestlys gav denne eksponering mulighed for en så stor skarphedsdybde at en minimal komposition var mulig ved beskæring. Så jeg er rimelig tilfreds med gengivelsen og kompositionen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde28 mmmm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1400s
  • Filmtypedigital
  • Nei
  • AnnetBeskåret i PSP til format. Saturation anvendt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger405
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239242} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Avsluttet .

Utrolig sterke og flotte farger,skarpt,det blir nesten abstrakt.
Jeg kan drømme meg helt bort i en sånn fargprakt og nydelig komposisjon:-)
Sommer og sol,det som venter oss:-)
Jeg nyter dette:-)
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.

Hei..
Dette var utrolige farger..rett nydelig :)
Flott skarphet...Fargene får meg til å tenke på sommer og sol....
mvh monika
Bjørg S.

Et vakkert makrobilde, med absolutt delikate farger både på den oransje bakgrunnen og ikke minst den vakre lillafargen i fokus.
Skal jeg pirke bittelitt så skulle jeg ønske at også de fremste lilla pollenbærerne var like klare som resten av den lilla delen av blomsten, men det er jamen ikke lett å få til på så nært hold.
Men et vakkert og fargesprakende bilde, ja det var det så absolutt.

Bjørg :-)
Egil S.

Opiumsvalmuen er en flott blomst.
Den medisinske virkningen av stoffet opium er sikkert vel og bra, men mennesket er nå en gang slikt skapt at det ikke klarer annet enn å misbruke de stoff som naturen kan gi oss.....

Flott forklaring til bildet igjen, og også et skarpt og pent bilde med varme gode farger.

Mvh.
-Egil
Rolv B.

Hei Lau. Dette ga inspirasjon. Fargesprakende skarphet.
Mvh Rolv B
Eva Marie P.

Nydelig bilde, flotte farver. Et riktig glad bilde. Kjempebra med slike hoistoriske fakta. Jeg viste ikke dette. Både noe vakkert å se på og lærerikt å lese. Må vel bli føde for flere sanser dette:)
Takk for du deler dette.
Og ikke minst er så inspirerende.
-epl
Ingunn S.

Nydelig og fargesprakende som et fyrverkeri;-)
Herlig å se slike bilder nå på vinteren.

Hilsen IngunnS:)
Marit O.

Dette var fargerikt Lau, flotte detaljer her.
Mvh Marit Olsen
Torild H.

Utrolig fargesammensetning, ...naturen kan det! Og du formidler det godt.

Men...har ikke en gang et snev av arachnofobi, men kjente likevel et gys, ved første øyekast, ved de lodne armene som kryper, brer seg utover; skarpheten gjør denne delen særdeles levende.

Ser på bilder av blomster som portretter heller som ren dekorasjon, så i dette tilfelle syns jeg du har fått vist det vesentlige, særpreget med akkurat denne blomsten. Skarphet på sentrum av blomsten, som alle vet også har sin egen ''nytteverdi'', mens kronbladene egentlig bare er noe som flagrer lett omkring, som lette sommerkjoler gjør rundt en jentekropp, glad, springende i en blomstereng.

Setter pris på at du deler blomstens historiske fakta.

Mvh Torild
Laurberg G.

Kære fotovenner her på foto.no. En stor og hjertelig tak til Jer for alle de udtryk for påskønnelse af mit billede af Papaven og af mine billeder i det hele taget. Jeg har være, og er stadig bruger af andre fotosider. Bl.a. også Photosight. De fleste af disse fotosider benytter sig af og tror at der kan laves kvantificeringer på billedkunst.

For de fleste siders vedkomende fører det til alles krig mod alle. Hvem vil ikke gerne være Dagens fotograf, Ugens fotograf, månedens - eller Årets fotograf. Alle vel - eller næsten alle. Der er heller ingen tvivl om at det skærper de fotofaglige kvaliteter. Derimod tror jeg ikke at de fremmer kunsten eller fotokunsten som sådan. Nok skal en kunstner = artist beherske de forskellige dicipliner, der hører til hans/hendes bestemte kunstart. Have en artistisk kunnen. Men det er ikke det egentlige. Ikke det der gør kunsten i sig selv. Hyppigt fører det kun til artisteri og PS-ekvilibrisme.

Her tror jeg at en side som foto.no der hviler på gensidig venlighed og positivitet i betragtningen af hinandens billeder fremmer fotokunsten meget mere. Positv kritik behøver ikke at være en bytte af skamrosning men forenes udmærket med ønsket om at lære af hinanden ved at kunne give gode tip og ved velvillig at stille faglig kompetance og viden til rådighed. I hvert fald mærker jeg meget mere lyst, både til at gøre mig umage med egne billeder såvel som samvittighedfuld og positivt at beskæftige mig med andres.

med ønsket om en god dag med gode billedsyn og godt fotolys for Jer alle. lau

Geir F.

Det som tiltaler meg så mye her er fargekontrastene. Lilla - orange.
De fremhever hverandre - løfter hverandre frem til en tiltalende og vakker komposisjon.

-fløde-
Knut H.

Hei Laurberg.
Takk igjen for detaljert og utfyllene
samt inntresann undertekst.Imponerende
skarphet og fargegjengivelse i ditt bilde.
Detaljene fremmes på en fin måte som
for meg gjør bilde kompakt,der allt er med
uten og konkurere, men er med og supplere
de til en flott komposisjon.
Flott levert av deg dette igjen.
Mvh Knut
Avsluttet .

Vet ikke om du orker å lese flere kommentarer, men gjør denne ganske kort å sier.

Fargerikt og nydelig.

Rune
Laurberg G.

Tak til Geir Fløde, Knut Hovdhaugen og tl Rune Håvak. Og for atDu Rune ikke skal være bekymret vil jeg da gerne tilstå at jeg er meget, meget glad for alle de positive kommentarer. Det tror jeg at alle ville være. Så mange tak Alle. mvh. lau
Bente K.

En virkelig naturens fargebombe du viser oss her, jeg slutter aldri å bli imponert over hvordan naturen har tilpasset seg på ulike måter.
Skarpheten på fruktlegmet gir god dybdefølelse i bildet og gir meg romfølelse når jeg betrakter bildet.
Skal jeg pirke, må det være lyset som er litt hardt, er det sol fra blå hilmmel?
mvh Bente
Laurberg G.

Tak Bente. Og ja. bl.8 1/1400 sek. Himlen nærmest azurblå. solen ca 30 grader vest. Så der er knald på. mvh. lau
Odd E. k.

Hei Laurberg!

Et nydelig fargerikt bilde, der blomsten fremstår som skart og i godt lys, noe som fremmer flotte detaljer. Komposisjonen er meget bra, der fotovinkelen gir en fin dybde i blomsteren og der det skapes skygger. En flott og ettertraktet plante du har foreviget her. Komposisjonen og utsnittet er fremragende Laurberg!

Mvh

Odd E.
Tom T.

Hei! Når ser dette bilde,se jeg hva som ikke er i mitt hus, appelsiner, mango,fersken,fiken, ananas og eple cider. Kjempe bilde:)

mvh Tom Tveitan
Bergliot E.

Fantastisk skarpt og fargerikt makrobilde. Fin komposisjon og lys. Dette kan du virkelig.

God fotohelg!

Bergliot:)
Avsluttet .

Et nydelig makrobilde.
Skarpt og med fantastiske farger.
Dette kan du!
ilmy
Brita Helen E.

Hei!
Det var virkelig godt å se på et så flott og fargerikt bilde nå som det er grått og hustrig ute. Flott komposisjon og skarphet. Dette var lekkert gitt!

Mvh Brita...
Ann T.

Hei Laurberg - dette er så flott og inspirerende. Jeg har disse kjempe blomstene i hagen min - og neste år skal jeg prøver å ta noen makro bilde av de også. Jeg synes at du har levert et vakkert bilde her. Nydelige toner og sterke farger og fint bruk av fokus. Komposisjon liker jeg veldig godt. Bra gjort med andre ord!
Regards, Ann
ingebjørg fyrileiv g.

For et fargespekter! Teksten som følger bildet er svært interessant, så den setter jeg pris på :) Når det gjelder bildet, er det tekniske på plass, og utsnittet er fint. Liker dette.

vh ingebjørg
Bjorn F.

Hei.
Velkomponert tett og fint utsnitt med noen utrolig fine farger som kler hverandre godt.Dette kan du.
Hilsen Bjørn.
Stig Børre E.

Ikke mye å sette fingeren på her. Flott fargesprakende komposisjon.
Vakkert.

StigB
Tom E.

En symfoni i form og farge - vakkert!

Mvh TomE
Nils G.

Ja her ser jeg en skikkelig fargebombe, og jeg liker det godt.

Nils
ingeborg w.

En får mye gratis av fargerike blomster, men her har du fulgt godt opp selv. Skarphet og detaljering er god. Det er heller ingen forstyrrende elementer i bildet.
Bodil Kristine F.


En fryd for øyet. Gult/orange/ rødt kontra fiolett/lilla og blått i denne blomsterbomben av en skjønnhet gjør godt å se på. Også interessant tekst.
Og takk for at du deler info med oss andre om det fototekniske :-)

Mvh Bo

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu