Hvalrosspar, Vibebukt, Svalbard, Juni 2006
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-16 00:18:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-16 14:19:17
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1055
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239476} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Rune Edvin H.
Hei. Denne kunne man like. Fint ''opstilt'' og rene , men allikevel kledelige omgivelser. Mulig ørlite for mye trøkk i fargene, men alt i alt bra.
Rune
Avsluttet .
Flott bilde selv om dette ikke ble vinnerbildet i går. teknisk meget bra igjen og denne gang en fin komposisjon.

Rune
Per Harald O.
Rolig, velkomponert og litt eksotisk stykke villmark!
Line Kristin W.
Carsten, her må det være noe galt som ikke er riktig et sted...
Har hørt langvarig inntak av overdoser karotén kan gi sånn effekt, - men skjermen min spiser da ikke sånt?
Han til venstre (for meg) er en slags appelsinfarget mosegrønn i fjeset, på brystet og loffene foran. Den andre nesten over hele.
Knall magentarosa øyne og appelsingul bart + langsgående felt på støttennende var noe selsomt ;-)

Uansett om det er meg eller deg, - dette er såpass forstyrrende at jeg synes det er bortimot umulig å få et skikkelig inntrykk av bildets reelle kvaliteter.
???

- Line :-)
Svein B.
Utgangspunktet er trolig bra Carsten, men jeg sier meg enig med LKW at her har nok fargenespakene blitt tatt i vel hardt. Jeg er klar over at dette er en selart med tildels friske farger, men dette ser for meg ut til å være en del i overkant.

Mvh
Svein B
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Jeg er litt overrasket over reaksjonen på fargene, selv om også jeg ser at en fil som var tilpasset for visning med projektor på Biofotomøtet igår onsdag nok var drevet litt mye opp i metning av hensyn til det som passer for slik visning - dette kan nok bli i meste laget her.

Men når dette er sagt må jeg peke på flg.:

Karoten er fargestoffet i gulrot, gulrotfargen skyldes en balanse mellom gule og rødlige fargestoff i karoten. Etter opphold i kaldt vann er hvalrosskroppen tildels klart rødlig/rosa, men nevneverdig inntak av plantefargestoffet karoten tror jeg ikke er aktuelt for denne arten. Den rødlig/rosa fargen (kan være noe flekkete) avtar etterhvert som dyret har oppholdt seg på land el. is, kroppen begynner da å anta en mer gulbrun farge. De rødlige/rosa partiene blir mindre for så nesten helt å forsvinne etter lengre tids opphold på land el. is. På nært hold er skjegget (bartene) tydelig farget, en litt ubestemmelig gulaktig evt. skittengul farge (matrester, mudder og snø/is er vanlig i bart og på huggtenner). Ved huggtannroten er det ikke uvanlig å se blodrødt fargete partier (ved tannfestet), det kan nesten se ut som dyret blør uten at jeg vet om det er tilfellet. Hvalrossøyne er intense i fargen, blodskutte ser det ut som, hvor rødt går sterkt mot magenta. I dette bildet er forøvrig metningen av klart rødlig/rosa kroppsfarge redusert endel, selv om det er saklig dekning for mye mer rødt/rosa i pelsen særlig på den til høyre i bildet. Langsgående stripefelt (sprekker, tror jeg, som det setter seg skitt i) er vanlig på huggtenner på litt eldre dyr (som det til venstre i bildet), se også dyret til venstre i bilde nr. 158751 - der er de magentarøde blodskutte øynene, ''blod'' ved huggtannroten og striper i huggtenner ganske tydelig. Striper i huggtenner sees videre på eksemplaret i bilde nr. 290493 og likeså i bilde nr. 131207 hvor rosa felt i hodet også er svært tydelige.

MVH CA
Aleksander M.
Hei
Flott bilde, men tror nok kanskje du har tatt litt vel hardt i her ja.
Øynene på hvalrossene er også røde, vet ikke hva det skyldes. Ellers et særdeles flott villmarksmotiv.

Mvh Aleksander
Chr. G.
Oversaturert kanskje (jeg får dog ikke inntrykk av at det er *så* ille som antydes over), liker tross alt bedre fargeutgavene enn gråskalavariantene du formidlet tidligere. Posituren passer, og tydelig kontakt.
Robin J.
Nydelige farger her hos meg. Et virkelig flott bilde med arktisk sus..........
Mvh RJ
Øyvind A.
Jeg ser det ikke så ille som Line beskriver, men fargene framstår vel mye mettede for meg også.
Bortsett fra det, så likte jeg nok de to foregående bedre. Mye pga flott s/h presentasjon.
mvh
Ø.
Kjell G.
Jeg er enig i at farvemetningen kan virke litt drøy, slik jeg ser den på min skjerm.

Skal ett og samme bilde vises på et lysslukende lerret i en stor sal med en videoprojektor, og etterpå på hundrevis av forskjellige PC- og Macskjermer, blir det selvsagt problemer. Kan man forholde seg til den samme projektoren uten at innstillingene på denne forandres under veis, kan man jo lage en profil for denne som bildene ''siles'' gjennom i et bildebehandlingsprogram på forhånd. Men verden er ikke så enkel. Dermed blir det snakk om kompromisser. Og det kan slå ut slik som her; at dette bildet som vi så onsdag på BioFoto-møtet fremstår som noe oversaturert på en skjerm dagen etterpå.

Den som har sett disse fleskebergene in natura kan underskrive på at de har blodskutte øyne og en pels i mange farvesjatteringer.

Jeg likte dette bildet godt. Måten dyrene forholder seg til hverandre er interessant. Men det største aktivumet fremkommer ved at de på en så bra måte utgjør en del av det store, arktiske landskapet.

mvh kjellg

Øyvind A.
Det så mye bedre ut, ja. Den blåkalde bakgrunnen kunne forresten godt vært som i v1 eller i hvert fall nesten. Men hvalrossene ser jo mye bedre ut i v2.
Ellers er det jo, som KG påpeker, dyrenes tilstedeværelse i det arktiske storslåtte landskapet som gjør dette bildet flott å se på. Skulle gjerne opplevd det en gang.
mvh
Ø
Hege-Christin S.
Hei!

Jeg sitter med to forskjellige skjermer, men syntes fremdeles at hvalrossene blir for gule. Spurte deg om du kunne legge ut ett s/v bilde av hvalrossene i farger, men jeg må nok si at jeg syntes at s/v bildene er de beste, det er mer kraft i dem noe som passer bra til disse dyrene.
Ellers en flott komposisjon, klart og fint bilde :)

Mvh
Hege
John S.
Dette var i tilegg til å være et bra bilde, en fin demostrasjon på bruk av forskjellige fargevarianter.

Jeg lurer litt på om valg av farg (konvertering) er noe som man kan lære seg ved å lese, eller om det er noe som bare må erfares?

John
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

V3 stemmer kanskje mer med det ØA peker på.

H-CS: Hvalross er som alt sagt gulbrune om de ikke er (tildels kraftig) rød-rosa som når de dukker opp fra eller nettopp har vært i kaldt vann.

JS: En kombinasjon av teori, praktisk erfaring og personlig skjønn er vel det som skal til, tror jeg.

MVH CA
Marius F.
Komp, toneforløp, farger og skarphet er helt i toppklasse - virkelig godt fanget. Foretrekker versjon #2 da det på min skjerm er i overkant blått i snøen/isen i versjon #1. Et bilde jeg ble sittende lenge ved.

Mvh MF
Ketil K.
Fin komposisjon, der omgivelsene er med på å løfte dette bildet. Fargene derimot er nok løftet vel mye. Jeg har sammenlignet mot mine bilder av de samme dyrene, tatt samtidig, og der går det nok adskillig mer i gråbrunlige toner enn i noen av de tre versjonene her. Likevel er det jo på sin plass å øke fargemetningen selfølgelig, men her vippet nok dette over balansepunktet for min del.
Line Kristin W.
Tror jeg må ha samme skjerm som Ketil, for selv om v#2 og v#3 representerer vesentlig fargemessige forbedringer, synes jeg fortsatt det virker som de har tatt en overose karoten ;-)
Treer'n er imidlertid den versjonen som virker ''riktigst'' på min skjerm.

Jeg har ikke hatt gleden av å treffe disse vesenene i virkeligheten, men utfra ditt/ne bilde/r forstår jeg jo at de både er charmante og nysgjerrige og at de dessuten er utrustet med en god porsjon personlighet.

Den til høyre er utvilsomt nyforelsket i den til venstre, mens den til venstre opplagt har fattet stor interesse for deg, - spørs nok om ikke en bording her hadde ført deg skikkelig ut på glattisen! :-)

- Line :-)

Gro K.
V. 3 er den som er nærmest i fargene. Isen ser rimelig bra ut, men hvalross ser ikke slik ut. Jeg baserer det på mange personlige møter, og også på egne dias.
Isen på v. 1 og v. 2 er altfor blåturkis (det var bildet du viste i Biofoto onsdag også)
Men når det er sagt, synes jeg innholdet i bildet er flott.Komposisjonen er fin, og du har ikke falt for fristelsen til å ta bare nærbilder, til tross for at man kommer ganske nær. Det er så flott å få med litt av det storslåtte arktiske landskapet.
Hilsen Gro.
Bergliot E.
Hei,
Må først få takke for innholds- og lærerike kommentarer du har gitt på mine bilder.

Ser diskusjonen har gått her på farger og ''inntak av karotèn'' etc, men jeg syns bildet var knallbra. Komposisjon, miljøet og de mektige dyrene med den flotte detaljerik pelsen gjør at bildet blir en opplevelse å se på. Utrolig flott positur på disse to. Blikket den til høyre sender kameraten sin var morsom. Akkurat som at den sier; ''ikke smil til den tullete fotografen''....hehe

Go fotohelg!

Bergliot:)
Geir Arne M.

Fargemetning eller ikke , flott bilde med herlig lomposisjon. Blåfargen og ''rimet'' på kroppen fremhever det kalde miljøet de lever i.

Jeg synes ikke fargemetningen er for kraftig.

mvh geir
Svein B.
Ver #2 er den som for meg ser mest naturlig ut- selvfølgelig mister den litt av det slående inntrykket de mer fargerike versjonene gir, men for meg harmonerer den mest med hvordan jeg tolker ''riktig'', vist på min skjerm. Her må det selvfølgelig være rom for egne tolkninger fra fotografen- å spille litt på fremheving av inntrykk en sitter igjen med etter slike opplevelser synes jeg er spennende- men det er en kunst å gjøre dette på en effektiv- men nøktern måte- uten at det virker overdrevent. Og dette er en kunst du behersker godt Carsten, og alle versjonene er gode bilder, bevares.

Mvh
Svein B

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu