Dobbel W og dobbel B - me mye mellom pixlan...
Kl.15.54.28 onsdag 15.februar 2007. På kaia i Bodø. Sto den. Barndommens Boble! Ei Folkevogn med treski - med hælbindinger og store staver med trauste trinser - bundet bakpå... Og, som alltid på mine hundeturer, hadde jeg kùn mobiltelefonen med.

Ei Folkewogn i winterland... Og, nettopp Bobla hàr svært god fremkommelighet på snø fordi motoren er plassert langt bak - med bakhjulstrekk.

Ferdinand Porsches`konstruksjon - som representerte den nøkterne etterkrigstiden - gjorde enorm suksess hos mine foreldre sin generasjon.

Men - i 2006 var det slutt.
Bildet inngår i albumet Lillivers reiser - med mobiltelefon... -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-15 23:46:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-16 08:14:01
    Versjon #3
Utstyr
  • Sony Ericsson K800i
  • -
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeIso 80
  • Nei
  • AnnetVersjon 1 og 2 er kùn beskjært.
    Versjon 3 er litt beskjært i øvre kant,og litt mer i nedre kant, + kontrast og litt mer farge...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239558} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Aase Marit W.

Mente du ''i går, onsdag 14. februar 2007'', eller? Trykkleif??? :)

Veldig morsomt bilde! Det ble ekstra morsomt med den lyseblå bilen inntil veggen, som liksom gjorde at jeg stoppet opp og lurte på om det virkelig var et nytt bilde, eller... Men når en ser litt lenger ut til siden, ser en jo en bil av langt nyere dato enn disse andre to... :)

Dette ble rene flashbacken til slutten av sekstitallet og begynnelsen av syttitallet for meg! :) Bildet ditt minnet meg ikke minst om skiene fra Strai Skifabrikk som jeg og mange andre i hjembygda vokste opp med. Skiene ble laget rett borti nabolaget. Fabrikken/verkstedet lå i en liten fløy i huset der eieren bodde. Det var jammen andre dager, gitt. De la vel ned helt på begynnelsen av syttitallet, tror jeg, da var vel masseproduksjon startet andre steder og de små fabrikkene la etter hvert ned. Guri malla, de skiene var brede og solide greier, det er sikkert - nesten som hoppski... Tunge som bly var de også. Var de ikke impregnert godt, føltes det som å gå med bløtlagte tømmerstokker på beina, he-he... Å gå fra de tjukke plankene av noen Strai-ski med Kandahar-bindinger til smekre turlangrennsski i glassfiber med Rottefella-bindinger, det var jammen litt av en opplevelse! Da ble det gøy å gå på ski, da! :)

Jeg likte veldig godt bildet ditt. Det er veldig illustrerende, samtidig som det liksom har en liten ''twist'', som miljøet rundt med denne andre gamle bilen, bidrar til. Det gjør bildet til mer enn bare et bilde av ei boble med ski på. Skulle det bare vært det, ville jeg bl.a. ha ønsket meg mindre dybdeskarphet, for at bakgrunnen skulle forstyrre mindre. Men her føler jeg at bakgrunnen og miljøet rundt bilen bidrar på en positiv måte. Det får deg liksom til å stoppe opp og se etter, ''Ser jeg virkelig det jeg tror jeg ser?''. Øynene trekkes naturlig fra bobla, innover i bildet til den lyseblå bilen. Da begynner en jo å lure på om bildet er gammelt, men så ledes blikket videre mot høyre, hvor det stopper ved firehjulstrekkeren. Denne avslører til slutt, sammen med små detaljer fra Kiwi-butikken (? - grønne handlekurver), at vi er i nåtiden. Jeg tror virkelig at jeg liker V1 best. Jeg føler at det er viktig å bevare miljøet bobla står i, det er helheten som gjør bildet spennende, synes jeg. Derfor liker jeg ikke V2 like godt. Der er bildet beskjært slik at bobla og skiene akkurat får plass. Da virker bakgrunnen på en måte rotete, som om den egentlig ikke burde vært med, hvis du forstår hva jeg mener. I V1 fremkommer det tydelig hvordan miljøet er med å fortelle en historie. Det kan være at det hadde gjort seg å croppet det bittelitt i nedre kant, kun der, ikke noe ellers. Kanskje ca 2 cm? Hvis avstanden fra venstre bakhjul/dekk til nedre bildekant blir den samme som fra venstre forskjerm til venstre bildekant, kanskje det ville være verd et forsøk? Føler det gir en fin balanse, utfra slik jeg klarer å se det på min lille skjerm.

Uansett, syntes dette absolutt var severdig. Bare et bilde av bilen, ville gjerne ikke vært så veldig gøyalt. Men, den lyseblå bilen gir bildet et ''plopp'', synes jeg!!!*

Takk for titten, og et litt nostalgisk tilbakeblikk! :)



Mvh,
AaseM. :)

* ''Plopp''??? Dette må vel trygt kunne sies å være et ''internt'' foto.no-begrep. Forklaring kan evt. finnes ved å søke i diskusjonsforumet... ;)
Terje M.

Hei Lillian.

Herlig bilde. Tror Aase-Marit eller har sagt det meste.

Mvh
Terje.
Lillian L.

Åh, så herlige kommentarer - virkelig ''kjøtt på beina'', tusen takk, begge to. Tenker dere er - som jeg - midt i målgruppa...
Kandahar-binding var navnet ja, husker det nå. Og, selvsagt er året 2007. Ble visst satt litt ut av mitt ''barndoms-møte''... Alle ferieturene med mor&far foran - mens min søster&jeg regjerte baksetet alene - kongelig på flatseng av sete og kofferter, alt mens vi noterte ''fremmede'' bilnumre som ikke begynte på W... Og mye mer, mye mer, mye mer....
Mvh LillianI.
Avsluttet .

Her kom barndommen tilbake til meg også,sånn rød boble hadde vi da jeg var barn.
Og jeg husker godt både skiturer og sommerferier på tur i bobla og alle disse små finessene som de etterhver fant på for at folk skulle kunne ha med seg noe bagasje.Vi hadde grind bak,grind oppå og i hullet ved bakvinduet stod alle bæreposene:-)
Helrig bilde som brakte tilbake mange gode minner.
Hilsen Tone!
Odd Tore S.

Skikkelig mimrebilde.
Trist at VW-føreren ikke hadde parkert litt lenger frem, slik at du kunne fått VWen i en bra vinkel og samtidig kunne kuttet bildet i kanten på verkstedet.
Taunus stasjonsvogna i bakgrunnen av omtrent samme årgang hever mimrefaktoren betraktelig. Verstedbygningen ser også tidsriktig ut.
Bobla, som ikke het boble da den var ung, men mye annet som var tildels lite smigrende, er en 1962-63 modell, rubinrød, fargekode L456. Ikke mulig a skille mellom 62 og 63 bakfra.
Den ser ganske velrestaurert ut med korrekte skistativ og ski.
Små unøyaktigheter i forhold til ny er manglende krom(aluminiuns)lister rundt bakviduet og bakre sidevinduer, og manglende VW skvettlapper. Dessuten mener jeg at støtfangerfestene var sølvfarget, og det lille man ser av felgen tyder på 1964 eller nyere.
Å la bindingene være løse som her ville garantert gitt lakkskader på motordekslet.
V3 er ikke korrekt i fargene. Rubinrød er en noe dempet rødfarge.
I sin tid hadde vi to 63-modeller som bruksbiler, så det er ganske velkjente saker. Vinterkjøring med sommedekk foran og vinterdekk med omtrent bare tverrmønster bak krevde raske reaksjoner av føreren, men den dro seg frem over det meste, i verste fall med en person bak som ballast. Vedkommende sto på støtfangeren og holdt seg fast i skistativet. En kald opplevelse.
Odd Tore
Lillian L.

Tusen takk. Å legg` ut mobil-boble-bildet var jo en genistrek, egentlig. Minnene flommer. Og ordene sitter med ett løst. Herlig! Og så flott med så mange eksakte detaljer/fakta. Bra! Ja, hvem har ikke stått ''ballast'' bak, i bitende kulde...
Håper flere deler sine ''Boble-minner'' med oss nostalgikere.
Mvh LillianI.
Inge S.

Hei.
Ikke et vondt ord om mobilkameraet ditt:-) Dette er et bra
mimremotiv.
Hadde en gang en 1964 modell med en gakk gakk på døra:-)

Mvh Inge
Aase Marit W.

Hei igjen,

Synes V3 ser bra ut ift. beskjæring, det gjorde susen! Men fargen bør nok fikses litt på, slik Odd Tore påpeker, den var ikke så knallrød... Min ti år eldre storesøster hadde en sånn rød boble. Husker at hun et år til jul fikk nytt motordeksel til den! Jada, pakket inn og lagt under juletreet, he-he...

Jeg lurte fælt på om ikke den lyseblå bilen var en Taunus (12M eller noe sånt?), men var ikke helt sikker på om jeg husket riktig. Gøy å lese Odd Tores detaljer! :)

Gøyalt, åpenbart kjekk å ha, den mobilen! Synd kameraet er så forferdelig dårlig på min, de få bildene jeg har tatt med den, ser ut som ''spøkelsesbilder'', skumle som fy! ;)


Mvh,
AaseM. :)
kåre l.

Jeg husker mange fine turer i min tantes røde boble :-)
Også den med W-skilt.
Vi ungene satt trangt men villig, i rommet bak baksetet. Der var det godt og varmt.
Verkstedet bak der er ganske orginale i valg av firmabiler. De har en Volvo Amazon varebil og en tofarget VW Transporter med en slik V-formet kromlist i fronten. Årsmodellene aner jeg ikke desverre. Men de får meg til å trekke på smilebåndet hver gang jeg ser dem. Slik dette bildet også får meg til å smile og mimre :-)
Lillian L.

Takk for stadig flere, personlige mimre-kommentarer. Tror ALLE har et ''boble-minnet'', det være seg både som sjafør, som KALD ballast-person bak, som (bak-baksete)passasjer, som...

Flott at mobilkamera også synes å ha livets rett - spesielt når jeg så heldig å ha Sony Ericsson sitt siste/beste kamera i en mobiltelefon - so fare...

På lufte/hundetur - med en snill, men VILTER 9 måneders gammel valp - har jeg nok med å holde meg oppreist på glatta (egentlig ellers og...), langt mindre ha ansvar for et stort&dyrt&tung kamera. Men - motivene er jo der like fullt, de står gjerne i kø langs veien/gata/kaia der vi går - og når jeg samtidig bedriver sporten ''tankegang''... er det langt lettere og enklere å ''bare knipse'', (noe jeg vel egentlig gjør ellers, òg...).

Bildet ble veldig ''rett'' med foreslått beskjæring, men jeg har ikke redigeringsprogram for å gjøre fargen noe mer rett rød, så...hvis noen melder seg, be my guest...

Mvh LillianI.
Odd Tore S.

Stasjonsvogna er en Ford Taunus 17M, den som fulgte etter ellipsemodellen, antar 63-66 (men Ford har aldri vært høyt prioritert hos meg, så der kan det være oversklag på harddisken).
Boblefargen på v1 og v2 er omtrent så riktig som den kan bli, ser fin ut i det lyset du har på bildet. Men v3 er altfor gild, nærmer seg marsrød, som var originalfargen på Golf GTI.
Odd Troe
kåre l.

Sikkert veldig mange som kom på gamle minner når de så dette bildet ditt i avisa nordland :-)
Og tilfeldigvis i dag, så var det et bilde fra tranøy i samme avis. Det bildet var de samme elementene du har i ditt bilde Sjøkulturelt møte...
Bare det var tatt fra sjøsiden, og uten gubben...
Moro!
Hege J.

Heia!
Jeg så bilen sist torsdag, jeg, da sto den utenfor Bunnpris i Rønvika! Vet faktisk hvem som kjører den også... ;-) Eieren kjører rundt med skiene bakpå hele tiden. Må jo nesten det, for å skape den rette nostalgiske følelsen!

Bra med den lyseblå bilen bak, som er fra samme epoke. Synd med de forstyrrende elementene rundt, men lite du kunne gjøre med det siden du bare hadde mobilkamera. Bedre med dette bildet enn ikke noe bilde, ikke sant!?

Mvh Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu