Kjøttmeis i flukt med grå hår i hode
De som har prøvd å ta bilde av disse i flukt vet de hvor vanskelig det er. Jeg vet ikke farten de kommer i men opp mot 100 km/t kan jeg tenke meg at de har .Prøvde med blitz da eksisterende lys ikke var godt nok.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetSb-800 på bakre lukergardin med ML-3 fjernutløser på manuel fokus forhåndsinnstilt på tenkt område fuglen vil passere.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger674
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239750} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Anne Ø.
Utrolig flott bilde og svært godt fanget.
Skarpheten sitter også.

Anne
Aleksander M.
Hei
Ganske bra skarphet og veldig bra fanget situasjon.

Mvh Aleksander
Avsluttet .
Gog morgen Sylte,

Satt denne! Skarpheten er der den skal, samt tekniken er på rett plass. Godt Fanget Terje.
Her er det bare regn og dårlig fotovær!!!

mvh
Tommy
Avsluttet .
Syns dette var rett og slett enkelt og fint.
Ikke noe som forstyrrer og bildet er jo bra på alle måter:-)
Hilsen Tone!
Monika Frisvold V.
Hei
Kan ikke annet en å si dette var elegant og flott....
mvh monika
Øyvind A.
Bra gjort. Jeg synes det er fint å se meisens flukt frosset på denne måten. Men bildet hadde fenget mer om du hadde hatt bedre balanse mellom naturlig lys og blitslys, slik at bakgrunnen ikke hadde blitt så så mørk og kjedelig. Ikke minst pga vissheten om at dette er en dagaktiv skapning.
mvh
Ø.
Terje S.
Takk for kommentarer . Er enig med deg Øyvind vedr bakgrunnslys. Prøver å bruke utfyllingsblitz med samme lukkertid og blender som det eksisterende lyset krever men 1/160 og blender 4,5 på iso 400 var ikke nok . Prøver å ta hensyn til dette normalt.

Mvh Terje
Avsluttet .
Jeg syntes dette ble veldig bra, skarpt og flott, er kanskje lit enig med Øyvind, men vet også hvor vanskelig dette er.

Flott
Rune
ingebjørg fyrileiv g.
Svært fin ''positur'' og bevegelse hos kjettmeisa. Skarpheten er også veldig god, men sier meg enig med de enige om bakgrunnen. Men etter forholdene, er det en fin løsning :)

vh ingebjørg
Kjell Sigurd S.
Du er flink til å eksperimentere Terje. Fin positur du har fanget meisen i. Ser ut til at du har synket mot bakre lukkergardin? Det gir fin bevegelse i bla. stjerten. Støtter anføringen mot bakgrunnsløsningen.

Kjell S
Robin J.
Enig i at du er flink å eksperimentere. Gir inspirasjon til andre. Symes du har lykkes bra her. Skarpt og fint hode samt fine bevegelser i stjert/vinger. Mvh RJ
Eirik G.
Du legger listen høyt i vanskelighetsgrad! Absolutt ikke lett å få småfuglene i flukt slik som her og på grønfinkbildet ditt tidligere. Dette bildet synes jeg allikevel bærer litt for mye preg av blitz etter min smak, og fargene blir dermed litt unaturlig (spesielt det sorte). Men for all del, vet godt at dette ikke er noen enkel oppgave, og synes du har lykkes rimelig godt her tross alt.

Selv har jeg ingen erfaring med blitzbruk så kan dessverre ikke komme med gode råd i den sammenheng foruten at den bør brukes med forsiktighet på slike bilder synes jeg.

EIG
Bergliot E.
Utrolig kor skarpt du har fått fugln til tross for at den er i fart.
Imponerende!

Bergliot:)
Kjartan T.
Godis dette, høy vanskelighetsgrad og vellykket. Ellers enig i det Øyvind A. skriver, men ser at du har hatt veldig lite lys å jobbe med.
John H.
Hei Terje
Jeg er imponert over teknikken og din umettelige apetitt på småfugler, men bildet er bare på det jevne. Du har masse som er bedre på CV- en din. Når det er sagt vil jeg bare tilføye at bildet har fart og og er bra komponert.
John
Tom T.
Hei!

Henger meg på igjen, digger bildene dine:)

mvh Tom Tveitan
Ivar B.
Ikke lett å få til dette Terje. Imponerende i så måte. Fuglen er fint frosset, men som andre har nevnt blir lyssettingen spesielt i bakgrunn noe ''kunstig''. Gleder meg til du får litt mer lys å jobbe med. Et godt naturbilde er det likevel tross mine innvendinger. Mvh Ivar.
Brita Helen E.
Hei!
Imponerende skarphet til at fuglen er i fart. Veldig bra fanget må jeg si.
Jeg ser poenget ang. bakgrunnen for å få en bedre balanse mellom blitz og naturlig lys,men jeg synes dette funker bra jeg. Dette føyer seg godt inn i rekken av di bedre fuglebilder her på en stund synes jeg. Bra jobba!

Mvh Brita...
Tom E.
Hei!
Dette ble jo virkelig bra Terje.Ikke lett å fange disse i flukt.Det har du klart på en flott måte.Fin bruk av blitz.
mvh tom
Odd Tore S.
Selv Wirkola måtte finne seg i å hoppe etter Wirkola av og til. Her blir det litt det samme, teknikken som satt så bra med nebbkysserne passer ikke like bra her.
Bra, men ikke like bra. Det har vel med hovedmotivet å gjøre også, det forrige tok fullstendig oppmerksomheteh, blåmeisen blir liksom litt mer triviell.
Det beste er det godes fiende.
Odd Tore
Hans-Jørgen H.
Hei Terje!
Blitz, eller ikke blitz...I alle fall en flott opplevelse å se et så bra svevbilde av kjøttmeisguten.
Straks før landing her. Håper nedslaget og står til 19.5 i stil!
Absolutt stor idrett dette.
hilsen Hans-Jørgen
Anne Ø.
Må være utrolig bra fanget dette i flukt!!!
Flott å beskue.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu