lost in a moment
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239817} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kjell Sigurd S.

Sart og vakkert. Det eneste som forstyrrer litt er strået som tangerer det fremste. Avdempede få farger som kler bildet. Fin bruk av DOF.

Kjell S
Carina Hedegaard F.

Stille og var komposisjon. Duse behagelige farger, og fin bruk av liten dybdeskarphet som fremhever det lille ''strået''(?) i forgrunnen. Ellers enig med KSS med at det kryssende strået ødelegger litt... Men jeg liker bildet!

Mvh Carina
Steinulf L.

Stillferdig og fint bilde med harmoniske og duse fargrer. Fin bruk av skarphetsplanet.
Ingunn S.

Behagelig bilde med en sart stemning...fin tekst til også synes jeg.

Hilsen IngunnS:)
Odd E. k.

Hei Ingebjørg.

Et flott fanget motiv. Fint med soppsporene opp mot en fin bakgrunn. De bakre sporene er fint ute av fokus, men der forreste synest jeg skulle vært mye skarperer og da helt i fokus. Dette har fremmet sanseintrykket, der fokuset på hovedsporet har blitt tydelig. Komposisjonen og utsnittet passet meget bra til motivet. Flott fanget Ingebjørg!

Mvh

Odd E.
ingebjørg fyrileiv g.

Takker for kommentarer.

Jeg vurderte bildet for den uklare, men fant ut at det ikke gjorde meg så veldig mye. Når det gjelder skarpheten og fargene, så ble jeg overrasket da jeg så bildet på pc. På macen synes jeg at både farger, kontrast og skarphet var merkbart bedre. Irriterende forskjell jeg ikke skjønner så mye av (annet enn at pcen ikke er kalibrert).

-ingebjørg
Tone A.

Hei Ingebjørg
Eit spesielt bilde med eit veldig mjukt uttrykk pga det smale skarphetsplanet. Også eg saknar meir skarpe detaljar på den fremste soppsporen, slik at den er ein kontrast til dei duse bak. Men elles ein flott komposisjon med denne eine sporen som står litt for seg sjølv så liten i den store naturen. Dei duse grøntonane saman med lyse tonar gir ei kjensle av at det er vinter med mosen som ein fargeinnslag og at sporene gir liv til bildet. Flott tittel som står til bildet.
:) Tone
Marit O.

Har sansen for den minimale bruken av dof her, og di duse fargene står fint til bilde, enkelt og pent syntes jeg.
Mvh Marit
Laurberg G.

En meget spændende macro der udfordrer beskueren i al stilfærdighed. Beskeden i sin fremtræden. Men jeg har den mistænkt for at være meget grønsklandsk i karakter. Jo mere beskedenhed der udtrykkes jo mere pral:

''Gør mig den glæde at komme ind i mit hus og spis sammen med mig. Værsågod at tage for Jer af de sølle rette min kone kan lave. Jeg ved godt at det ikke er noget at tale højt om. At I er bedre vant. o.s.v. o.s.v. alt imens der serveres den ene grønklandske delikatesse efter den ande.''

Jo grønlandsk beskedenhed præger dette billede. Minimalisme hvis indhold er monumentalt. Smukt. mvh. lau
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Liker denne her der du har fått frem duse fine farger. Det første som egentlig slo meg var fokusplanet ditt. Savnet i første omgang et dypere fokus der stråene sto bedre i fukus hele vegen. Så er det nu slik at noen bilder trenger litt mere tid å studere og kommer smått men sent til at din behandling av bildematerialet er den rette. Flott og vakker jobb av deg dette.

Mvh RK
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for nye tilbakemeldinger. Jeg setter pris på at dere tar dere tid til å skrive opptil mange ord! :)

Jeg forstår godt at dere savner mer skarphet. Dermed gikk jeg en tur idag også, og fant noen nye sporer. De er sannelig fotogene, enda deres stilk er tynnere enn ei nål og deres hode er som en til to knappenålhoder. Det er også grunnen til at det er noe vanskelig med denne skarpheten.. Men jeg tror ikke at det ble så dumt idag.. :)

-ingebjørg

Ivar B.

Flott naturbilde dette Ingebjørg! Det er vart og mykt framstilt, og i denne sammenhengen skriker jeg heller ikke etter mer skarphet. Jeg synes det kler det myke og er dermed viktig for utrykket i bilde i mine øyne. Det tomme myke feltet over mosen er viktig. Mvh Ivar.
Inger-Lise S.

Hei Ingebjørg!
Et nydelig bilde! Alle superlativene er brukt ovenfor, men: Jeg syns bildet er sart, drømmeaktig og behagelig diffust. Det gjorde seg godt med kun det ene fokuspunktet du har valgt:) De duse fargene er fine og jeg liker formatet.
Riktig flott med det grønne i bakgrunnen, som går igjen i planten.
God komposisjon/utnyttelse av bildeflaten.
Absolutt et behagelig bilde å se på:)

Inger-Lise
Stig Børre E.

Sart, rolig og delikat. Flott med det snevre skarphetsplanet.
Veldig behagelige toner og en luftig komposisjon. Bra.

StigB
Brita Helen E.

Hei!
Et flott og spennende macrobilde hvor det myke og enkle uttrykket gjør bildet spesielt. Kompen sitter som et skudd. Fine,duse farger samt en flott diffus bakgrunn. Dette falt virkelig i smak.

Mvh Brita...
Avsluttet .

Tenkte nettopp på deg Ingebjørg. Har vært her før ser du. Og takk for kommentaren på mitt siste bilde. Begynner å lære litt jeg også nå skjønner du. Ja idag var det såpass stille og pent vær at jeg klarte å dra meg ned til sjøkanten og kose meg litt. Skjønt det var et nokså begredelig lys uten tegn til sola.
Vel, litt utenomsnakk må vi ha::)

Jeg er såååååååååååå glad for å seg deg i andre farver en blått. Blått er jo flott, men det er gildt å se litt ''lettere farver'' fra din side.

Dette er så sart, så ømt og mykt. Å, nå begynte jeg å lengte etter den nye gode dynen i sengen.:)
Sent nå for en gammel stakkar vet du.
Nei, nå vase eg meg vekk. Det hva jo bildet ditt me sko snakka om. Her bruker du lite av bildeflaten til motivet. Hva motivet er vet jeg ikke ennå, men små er de. Jeg finner bare den ene som er skarp nok til å gå igjennom nåløyet. Og så synes jeg at det er noe gress nederst som svaier i vinden. Skarphetsplanet er meget lite, og om du har truffet 100% er jeg litt i tvil om.

Jeg klarer ikke å koble tittelen til bildet, men det betyr mindre for min del. Jeg liker ihvertfall det jeg ser. Tandert og litt dristig valg av komp. og jeg synes stort sett at bilde kan fungere. Blir sikkert fint i større format med ramme og en vegg å henge det på.

God natt
arild
ingebjørg fyrileiv g.

Takker så mye for veldig gode tilbakemeldinger alle sammen!

Arild - du verden, for en fin kommentar :) -Både en dæsj hyggelig utenomsnakk (som gjør foto.no til et triveligere sted), og god bildekritikk! Jeg venter stadig på bilder fra deg, så at det dukket opp et i går, gledet meg. At du er glad for å se meg i annet enn blått, er jeg fullstendig enig med deg i! Jeg hadde kommet i en blå (merk: ikke vond) sirkel, som jeg slet litt med å komme ut av. Jeg tar fortsatt blå bilder, men fokuserer nå mer på å ta farger igjen :)

Når det gjelder bildet, er det soppsporer. Deres stilk er tynnere enn en nålkropp, og deres hode er som en til to knappenålhoder. Det er bare på den ene fokuset ligger, så der ser du ikke feil. Men 100% skarphet er det ikke.

Tittelen kan bety noe for meg, og noe annet for andre. Det jeg referer til her, er akkurat de blå bildene mine jeg satt litt fast i, men også opptaksøyeblikket i den stun hvor jeg fant disse sporene. Jeg hang over det nedfalne treet over en time. -Bare for disse sporene.


-ingebjørg
Avsluttet .

For oss som har skogfaglig bakgrunn og er glad i mose og sukkulenter i vår flotte natur: Her har du fanget et fantastisk øyeblikk i det økologiske og biologiske mangfold i skogen. Vindfallstrær (læger), sopp, råte og overgrodd mose er en del av mikroorganismene som bryter ned alt dødt materiale og forvandler det til nytt liv i et evig kretsløp. Bildet gir også den rette antydningen av mose, blomsterløse planter og lav i spektakulære former og grønnfarger rundt det lille vidunder av soppsporer. Slik er det når man bøyer seg ned og ser det store i det små. Selv om dine blå bilder, så lenge de ikke ''bikker over'', er betagende, var dette endelig et fargebilde å bli glad av. Skal man pirke, er det en sporestilk i bakgrunnen som bryter med retningen - men det er pirk... Bildet hensatte meg til dager med skogvandring i gammel og fuktig kystgranskog, hvor vindfall av mosegrodde bar- og lauvtrær gir en fortettet stemning og opplevelse. Nå ble jeg våken. Tenk at du så dette ! Så flott et bilde ! SVA MARGA !
Anders N.

Syns det ble litt mye utenom hovedmotivet her. Og selve motivet kunne kanskje vært noe skarpere. Men fine farger da.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu