Fjæreplyt
Meget fortolige typer som beitet ivrig rundt en 2 meter lang fotograf, som lå langflat i fjæra. Èn kikket hastig opp for et portrett, men hadde egentlig ikke tid... Artig opplevelse!
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 400mm f/5,6 L USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Filmtyperaw 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger390
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_239977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Terje S.

Hei Stian !

Flott portrett av Fjærplytten. Hadde en artig fotoseanse med samme fugleart forrige uke, men dårlig lys og urolig fugl ga bare ett par skarpe bilder. Fin skarphet og komposisjon her. At det er du som har tatt bilde er det ingen tvil om.

Terje
Kristin S.

Hei Stian!

Kjæmpefint bilde av fjæreplytten.Duse fine farger i bakrunnen.

Mvh Kristin
Kjartan T.

Bra Stian! Lavt og fint standpunkt, helt nede i tangen sammen med fuglen. At vi får en følelse av landskapet bak hever det hele. Godt, vinterlig lys. Kvadratformen trekker ned for meg, jeg får følelsen av at fuglen er stengt inne i en kunstig boks, men jeg er klar over at det er smak og behag.
Stian H.

Hei og takk for kommentarer!

TS: Prøvde meg på 200 iso, men ettermiddagslyset ble for svakt, og lukkertidene for lange. Rastløs fugl dette, mange uskarpe bilder jeg også. Hadde 10-15 stykker i området rundt meg, og de var ikke akkurat sky :-)
Tester vannmerke som jeg kanskje skal bruke på hjemmesiden min...

KS: Takk!

KT: Var veldig usikker på utsnittet. Jeg har noe å gå på mot høyre og under, men ikke mer til venstre og over. Var bra nærme, så ikke croppet så mye. Ville prøve å la fuglen sitte nede til høyre å se inn i bildet, men fikk et kvadratisk bilde ja. Prøvde å plassere fuglen nede til venstre i et rektangulært bilde, men det ble rart med blikket ut av bildet. Vanskelig.... forslag?
Tatt i Straumen, mens jeg egentlig knipset ærfugl. Synes disse små er mye festligere!

Stian
Kjell Ivar Ø.

Flott portret fin bakgrunn litt mye og feste øynene på i forgrunn.
Synest utsnittet er greit men som Kjartan sier smak og behag.
Et flott bilde Stian. Mvh Kjell Ivar
Laurberg G.

En rigtig rar lille Fjæreplyt. Et ualmindelig veltegnet biofoto. mvh. lau

Bio-foto definition: Et billede af et dyr eller plante, der viser alle detaljer i god definition. Fjerdragten på en fugl skal være skarp og med alle detaljer. Næbform og kløer skal helt være synlige og genkendelig. Alt i alt skal et dyr kunne idenficeres efter et biofoto. Det samme med planter. Kommentaren, ''Smuk biofoto'' betyder derfor i faglige termer at billedet er skarpt, har en passende skapedybde, en god kontrast og en fin graduering samt at billedet er fri for forstyrrende detaljer. Billedet må gerne vise nogle kendetegn fra biotopen hvor dyret eller planten lever.
Hans-Jørgen H.

Hei Stian!
Likte fjæreplytbildet ditt. Synes du formidler en stemning her i tang og tareskogen. Skarpheten er god og et ekstra pluss for den lille dråpen på nebbet.
hilsen Hans-Jørgen
Knut H.

hei Stian,
Som man reder ligger man.Kameravinkelen
hever bilde ditt av Fjæreplytten.Som
Laurberg sier,biofoto delux.Flott positur
på plytten med gode detaljer og farger.
Her har du fått betalt for og plane ut.
Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu