Jerpe
Fugl på kvist
Bildet inngår i albumet Fugler i Gudbrandsdalen -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-I 500/4 D IF ED
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • AnnetISO 640
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_238995} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kjell Sigurd S.
Meget fint av jerpen. Balansert komp og en artig vinkel. Snøen nede til høyre må med. Fin skarphet og naturlige farger. Flott fuglefoto.

Kjell S
Kjell G.
Jerpene dine blir hakket vassere for hver gang, Svein. Dette er det beste til nå. Jeg kjenner igjen kvisten den sitter på. Er dette fra samme fototuren som de forrige?

Teknisk bra, og vellykket på alle måter!

mvh kjellg
Ole Birger S.
Nok er meget flott jerpebilde du presenterer her. Dette likte jeg godt. Om dette er det beste jerpebilde du har vist oss, vet jeg ikke. Du har vist oss mange flotte bilder av denne fuglen, som til tider er meget sky. mvh obs
Terje S.
Teknisk upåklagelig Jerpeportrett. Har knapt sett Jerpe da vi ikke har slike her oppe på Romsdalskysten. Flott fugl og fokus på rett plass.

Mvh Terje
Aleksander M.
Hei
God skarphet på hodet, men brystet er ikke skarpt. Kunne godt ha vært det, men trekker ikke noe særlig ned.
Fin bakgrunn og komposisjon. Veldig bra artsportrett av jerpa.

Mvh Aleksander
Avsluttet .
Hei Svein,

Flott bilde. Slenger meg med de andre.

Åssen fremganfsmåte bruker du på jerpa? Lokk??
Er mye jerpe her jeg bor, tenkte på et prosjekt på denne vakkre fuglen.

mvh
Tommy
Vegard L.
Vakkert. Flott teknisk presentert.
Vegard
Robin J.
Støtter kommentaren til Vegard. Det beste til nå etter min mening. Flott bilde.Mvh RJ
Kjell Ivar Ø.
Vakkert Jerpe portrett. Teknisk Flott.
Mvh Kjell Ivar
Kjartan T.
Utrolig at dette er tatt på laveste blender! Dybdeskarpheten og skarpheten er perfekt. Veldig, veldig fint portrett av ei jerpe. Liker et standpunkt der fuglen kikker ned på oss.
Eirik G.
Upåklagelig bra artsbilde! Kan ikke se hva du skulle gjort annerledes her. Tett og fin komposisjon, selv om jeg generelt synes denne kameravinkelen er lite spennende på fuglebilder. Utrolig bra som artsbilde, men kanskje litt lite handling i bildet til å bli en prisvinner?

EIG
Ketil K.
Dette nærmer seg sterkt perfeksjon - enda så dårlige lysforhold det må ha vært. Forer du dem med orekongler?
Jonas L.
Nok et svært lekkert jerpebilde fra din hånd.
For en fjærdrakt!

Nå fikk jeg virkelig lyst til å gå ut å blåse i jerpefløyta...

Jonas
Odd E. k.
Hei Svein!

En utrulig flott fugl vi har i vår fauna, der du har fanget jerpa i en flott fotovinkel. Flott lys og dybdeskarphet som fremmer den flotte fjærdrakten og hele jerpa meget bra. Posituren er fremragende der den sitter uanfektet på kvisten og med et flott blikk fremover. Bakgrunnen med miljøet er fremragende Svein. Et bilde du kan være stolt av.

Mvh

Odd E.
Svein B.
Hei, og takker så mye for kommentarer.

KG: Dette bildet er tatt sammen med de andre siste jerpebildene mine ja.

TS: Jeg bruker jerpelokk ja, om ikke annet for å lokalisere jerpa. Den er en fantastisk fugl, men ikke alltid den enkleste å ha med å gjøre. Du må gi den noen forsøk- får du klaff er det ett nydelig motiv.

KK: Neida- ingen orekongler- de er det nok av overalt i ''jerpeland'', så det er nok ikke mye nytte i å prøve det (vil jeg tro).

JL: Ja, du må ta turen ut med jerpefløyta, om det ikke skulle bli bilder så er det uansett en flott opplevelse å få kontakt med denne fuglen.

Nok en gang, takk til dere alle.

Mvh
Svein B
Stian H.
Hei.

Må stadig tilbake å se på jerpeildene dine. Dette er min absolutte favorittfugl blandt skogshønsene, og i yngre dager lokket jeg mye på den.
Nå har fløyta ligget urørt i mange år, men denne uka har jeg fri, og nå skal jeg ut å pipe på den med canon klar!
Aldri lokket jerpe om vinteren, men det går vel det også?

Synes du lykkes veldig godt med dine bilder. Er jo ikke så mye lys der denne karen bor. De flott eksponerte jerpene dine ser nesten ut som å ha satt seg på utstilling, men jeg vet hvor lite villige de er til å sette seg åpent... regner med du har noen timer i jerpeskogen bak disse bildene.

Da alt er sagt om teknisk mm før, vil jeg bare si at du har kjempeflotte bilder av Jerpa, alle sammen! Du har lagt standarden høyt for en nybegynner i naturfoto, med mer erfaring i jerpeblåsing enn fotografering:-) Gleder meg, takk for inspirasjonen!

Stian
Svein B.
Hei Stian, og takk for kommentaren. Jeg har også langt mer erfaring i jerpelokking enn fotografering- jeg har vel vært facinert av jerpa i godt og vel 20 år, og har lokket den jevnlig i alle disse årene. Og du verden hvor mye enklere det var når en ikke skulle fotografere de....! Men innimellom blir det belønning for strev og tøyd tålmodighet, så bare stå på. Trå varsomt i jerpeskogen så har du alltid sjansen- de er der selv om du ikke finner de.

Jeg har lykkes med jerpelokking til alle årets tider, men noen årstider er bedre enn andre- og jeg lokker konsekvent ikke fra slutten av april/beg mai til ut i august/september. Da skal de få fred fra meg. Og så er det nok lurt å fordele lokkingen på flere områder/par- i allefall hvis en driver endel med dette.

Mvh
Svein B
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu