Blåmeisen i blåtonen...
Når solen faller i senit og skogebunnen går over fra rødbrune furulegger til blålige toner, da blåses dunen og fjærene til blåmeisen opp, til solen atter står opp.....
Ok bilde. Viser blåtonen fra snøen...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-20 06:51:35
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-20 08:43:05
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D 200
  • Sigma 50-500
  • Brennvidde630mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/90s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger370
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240341} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

Du legger til rette slik at jeg blir nesten rene fugleeksperten hehe.

Javel, så det er slik den holder seg varm. Ganske så brusk og stolt.
Nydelig bilde.

mvh arild
Anne-Lise S.

Meisa er fin. Greina med snø forteller om årstida, og bakgrunnsfargen er flott. Likevel blir det for blått for meg, og jeg synes både meis og bar forsvinner i det blåe.... Beklager...

Anne-Lise
Vegard L.

Her ble det for blått, men ellers et flott bilde.
Vegard
Anne Ø.

On the top again:))
Flott komp. og skarphet, men altfor
mye blåtone.
Anne:)
Monika Frisvold V.

Hei Odd..
flott blåmeisbilde i fint miljø... flott lys og
skarpt, men snøen er blå hos meg....
Hilsen monika
Kjell G.

Blåtimen tok helt av. Dine tidligere versjoner er mye bedre!

mvh kjellg
Inger-Lise S.

Det er lenge siden jeg har tatt fuglebilder nå, men dette bare må jeg våge meg på å kommentere!
Det er aldeles nydelig. Jeg syns man kan våge seg med litt ekstra freshe farger og her har resultatet blitt meget severdig! Selv om snøen ble noe ekstra blå.Det plager ikke meg.
Bakgrunnen er dus og behagelig. Jeg falt for dette bildet:)

Inger-Lise
Knut H.

Hei Odd
Skarpheten og posituren er helt på
topp.Syns fargene i komposisjonen er
behagelig og fremmer en rolig og god
stemning i skumringstimen.Bakrunnen
er for meg fasinerende og passer bilde
utmerket.
Mvh Knut
Øistein W.

Nydelig bilde, enig i blåstikket
Ole-Kristian T.

Nydelig fugl og bilde :) Hva med en annen farge på bakgrunnen, synes gråfargen blir for varm mot de kjølige blåtonene :)
Avsluttet .

jeg følger knut over her V1 syntes jeg er en meget vakker bakgrunn, V2 litt for rolig og kjedelig, samme med v3 jeg syntes du får frem meisen bedre med V1

Rune
Odd Tore S.

v1 er veldig blå, men er den for veldig blå?
Jeg synes det går bra, og tenker meg at det er en rimelig farge for en oppblåst og blåfrossen meis. Og blåtimer kan være mye mer blå enn dette, om det er kaldt nok og skyfritt.
De andre versjonen passer ikke meg, synes ikke at kombinasjonen av farger ser særlig naturlige ut.
Odd Tore
Aleksander M.

Hei
Jeg liker best V1 og den liker jeg veldig godt!
Flott lys og ellers et flott portrett av blåmeisen.

Mvh Aleksander
Odd E. k.

Tusen takk for alle de forskjellige kommentarene til bildet. Det er blåfargen (fargemetningen), blåtonen og bakgrunnsfargen som det kan være forskjellige meninger om.

Når det gjelder blåfargen til blåmeisen, så vil den variere alt etter hvor sterkt lys som kommer inn på fuglen. Fuglene har også forskjellige farger innbyrdes alt etter kjønn og alder. Har prøvd å være ganske så akkurat i fargevalget til denne fuglen.
Når det gjelder blåtonen, så vil den kunne variere med solvinkelen og hvor en oppholder seg i terrenget. Blåtonen vil vareiere alt etter tiden på døgnet, året og hvor en oppholder seg i terrenget. Den atmosfæriske temperaturen vil også kunne variere graden av blåtonen. I dette tilfelle har solstrålene forlatt bakken en kald vinterdag, der den bare henger igjen i tretoppene i nærheten av motivet.
Blåtonen i dette tifelle påvirket motivet i noen grad, der snøen og blåmeisen fikk et blålig drag over seg. Mulig at blåtonen er noe forsterket, men ikke mye.
Når det gjelder bakgrunnen, så er den ikke så forskjellig som den naturlige bakgrunnen. I det solen streifet horisonten på tur ned om kvelden, vil ikke lyset være så skarpt. Det vil inneholde varme farger. I dette tilfelle lyser solen på noen furutrær inne i skogen, som da gir en noe varm gulbrun farge. Denne fargen er nær opp til den virkelige fargen når motivet er ute av fokus.
Vil med dette ikke prøve å bortforklare andres meninger angående farge, blåtoner eller bakgrunnsfarge. Dette er bare min oppfatning av bildet, der jeg har prøvd å komme frem til et motiv der fargene etter mitt syn skal være ganske så naturtroe.

Tusen takk for kommentarene, bukker og neier til dere alle for flotte kommentarer!!

Mvh

Odd E.
Bergliot E.

Neimen se på den prektige karen som så fint stiller opp for den proffe fuglefotografen. Imponert over hvor mange fine bilder du klarer å ta av småfugler. Flotte farger og skarpheten er upåklagelig her. Likte v1 best.

Bergliot:)
Bjorn F.

Hei Odd.
V2 ble svært delikat og vakkert,du er en mester til å ta bilder av fugler.
Hilsen Bjørn.
Avsluttet .

DET var et vakkert bilde! I versjon en ser Blåmeisen nesten ''kongelig'' ut for meg! En stolt fugl. Vakkert lys og komposisjon. Teknisk veldig bra! Det ble nevnt at det er ''for mye blåtone'' men det syntes jeg ikke. Jeg syntes mengden blåtone gir en veldig fin følelse og ''personlighet'' til Blåmeisen. Det eneste jeg har å kritisere er at det kunne vært litt kraftigere bruk av hvitt i snøen og ''dunen'' til Blåmeisen. Generellt flere høytoner.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu