portrett av en emigrant
Denne karen snakker fransk, spansk, engelsk, foruten ett par lokale afrikanske dialekter. Han kom til Spania for seks måneder siden. Han er fra Senegal, tidligere fransk koloni, uten framtid i hjemlandet dro han ut på havet i en overfylt båt, tre døgn senere ankom de en av Kanariøyene. Han var blant de heldige, sist år druknet 6000 på den risikable sjøturen, uten sikkerhetsutstyr ombord i utrangerte båter. Nå håper han på en framtid i Europa, pengene skal han sende tilbake til familien, men ennå har han ikke tjent nok det. Han bor sammen med andre fra Senegal, alle gutta skal sende penger tilbake til familien, det er derfor de er her.
De har håpet og hver dag kommer det flere håpefulle hit til Spania, jeg lurer på hva som vil skje med dem etter hvert?

Jeg er glad i musikk, piratkopiert eller ikke, denne vinteren har jeg fordypet meg i nåtidens låtutgivelser i den angloamerikanske språkgruppen pluss Ramstein. Det ble etter hvert en del album og jeg kom på nikken med gutta.
Rent fotografisk er de et under, helt avslappet, bra glimt i øyet, kanskje det er første gangene noen tar bilde av dem, hva vet jeg.
Jeg begynte med å fotografere en av dem, jobbet en del med bildene og ga ham en cd med et lite utvalg. Det er tydelig at gutta har tilgang på pc for dagen etter var det flere som ropte og ville ha meg til å ta et bilde av dem. Bildene skal de sende hjem til Senegal så familien får se dem, en drivkraft til å legge sjelen i billedbehandlingen. Samtidig lærer jeg utrolig mye om lys, farger, ikke minst om s/h som jeg var ganske ukjent med.
Alle bildene blir tatt i RAW, jeg justerer først lys, kontrast, farge osv. i Capture NX, så er det over i ps, her croper jeg før lys og farger får en ny gjennomgang.
Etter som jeg, akkurat nåååå er hekta på portretter, bruker jeg en nikon 50mm 1,4. Jeg legger ut nye bilder de kommende tirsdager og som vanlig fredager klokken 11, så stay tune.
:)Helge

Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikon 50 mm
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/180s
  • FilmtypeISO 400
  • Nei
  • AnnetFra en ny serie portretter av fargede objekter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger543
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240413} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
christopher t.

flott, amigo, virkelig flott
doc
Avsluttet .

Hei helge det er trangt om plassen til å bli først til å kommentere! :)

Jeg beundrer deg virkelig når du setter deg så inn i historien og bakgrunenn til disse menneskene. Det var veldig intrerresert å lese og det inspirer til å dra ut og gjøre noe lignende.

Jeg vet du bruker captureNX, adobe lightroom (versjon 1) kom ut for ett par dager siden og det er absolut noe å anbefale, programmet er helt genialt skreddersydd fotografer og gir masse nye muligheter til å justere bildene ikkedestruktivt.

Rent teknisk så er jeg ikke så imponert over dette bildet, det er helt middels, det blir litt flatt. Bra komposisjon, naturlige farger. Jeg har tatt en del 50mm1.4 portretter og vet at du kan få frem en ekstrem fin dybde, prøv høyere blenderåpning, kjøp nd-filter for å kompansere lyset.

Jeg gleder meg til å se flere bilder på tirsdager fremover!

perarne
Avsluttet .

Hei Helge!
Jeg er ingen ekspert så mye hjelp får du neppe herfra.
Men jeg kan si hva jeg liker og ikke liker:-)
Og jeg syns dette er veldig bra,rett og slett fordi jeg syns du formidler personen på en flott måte.
Jeg oppfatter dette som en stolt person,men med et nydelig utrykk i øynene som også sier meg at det er en varm person med mye humor og glede,trass i tøffe oppvekstvilkår.
Ellers syns jeg lyset er meget bra,det er skarpt og jeg elsker jo det tette utsnittet,tett og nært.
I tilegg er det interessant å lese teksten under bildet,man får et visst inntrykk,ikke bare av motiver,men også av deg:-)
Jeg liker det veldig godt.
Hilsen Tone!
Knut-Inge J.

Hei Helge. Eit spennande prosjekt du er i gang med her. Ein sterk og flott historie - og eit sterkt og stolt portrett. Ser fram til fortsettelsen.
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk!!
Til Per Arne, bommet på linsa, dette er ett av de første, tatt med 28 - 105 mm.
Jeg lekte med beta utgaven av lightroom før jeg dro til Spania, må fordype meg i det når jeg kommer hjem.
Til doctoren, takk.
Tone; her hører bilde og tekst sammen, jeg er gammel og vokste opp i onkel Einars likhetssamfunn, dessuten har jeg jobbet med flyktninger, jeg får alltid en vemmelig følelse av ubehjelpsomhet når jeg står framfor skjebner som dette. Det minste jeg kan gjøre er å lage en serie bilder som er så bra at de får styrket selvfølelsen både her og ovenfor de som går hjemme i afrika og lurer på hvordan det står til med dem.
Knut Inge, takk for at du både ser og kommenterer bildene mine,
til alle, ha en flott fotodag hilsen
:)Helge
Anne Ø.

Hei
Fint å lese historien bak bilde.
Lykke til videre i ditt arbeid.
Dette bilde har et utrolig godt blikk og liker
utsnittet svært bra.
Liker bakgrunnen som passer bra til mannens ru hudoverflate.
Godt lys.

Anne:)
John Andre A.

jeg har vært spent på serien din!
og skal følge med videre.
du deler mye, og viser på den måten mye av deg selv i prosessen...det gir mening.
det samme gjør bildet, koblet med historien.
vil du ha enda mer drama i dette blikket, hadde jeg foreslått en grov crop fra høyre. litt i stil med mitt bilde nr. 234645 Redhair.

akkurat her tror jeg det kunne gjort seg, da den delen likevel fremstår noe mørk.
skal bli spennende å følge dine portretter fra virkeligheten! gjør meg inspirert til et par av mine tidligere ideer!!
:-)
John
Hans Henrik F.

Synes det var ganske bra dette! Bakgrunnen er den samme som jeg har kommentert på et annet bilde annet sted, så den får stryk hos meg her også. Ansiktet og uttrykket synes jeg derimot er godt. At du supplerer med så mye god historie rundt bildet gjør det enda bedre og man kan nesten se historien i øynene her ... Fint dette !
Laurberg G.

Hej Helge. En fin historie, og billedet også en udmærket ilustration til samme. Tror dog at du skal holde dine modeller længere fra bagvæg, eller evt. skifte baggrundden ud. Sådan lokumsnubret tapet (savsmuldstapet er ikke det mest sindoprivende baggrund. Iøvrig har jeg gjort den erfaring, at når man fotograferer portræt af afrikanske- eller andre mørkfarvede personer, skal focusere lyset på det hvide i øjnene, låse AE-L knappen og først herefter fokusere. Du får da bedre øjne. Ganske vidst undereksponerer du så resten af ansigtet lidt, men det kan du hurtigt rette op i billedbehandlingsprogrammet. mvh. lau
Stig Børre E.

Fint og nært portrett. Utsnittet fungerer bra og blikket er der.
Teknisk er ikke dette i nærheten av dine selportretter. Savner kontraster og skarphet. Bildet blir mørkt og tamt.

StigB
Avsluttet .

pent bilde, blir skikkelig glad av å se på det:)
Stig Børre E.

Selvportretter ikke ''selportretter'' :-)
Det blir jo noe helt annet...

StigB
Marit O.

Nært og fint portrett, liker blike hans og utsnitte her. Men en tanke mørkt syntes jeg spes. høyre side, lykke til med oppgaven Helge.
Ha en fin dag :)
Mvh Marit
Renato M.

Ooooooooops det er ikke fredag idag....hva skjer? :-)
Flott bilde kjære venn!!
Ciao Renato
Eivind B.

Bakgrunn er nevnt, men faller for både utsnittet og det klare uttrykket i dette portrettet. Tydelig en sterk og stolt person. Naturlig og bra. Mvh Eivind
Anne-Lise S.

Du har klart å fange en person med ære her. Kan se hans stolthet gjennom positur og holdning + blikk. Liker det. Synes han er plassert fint i bildeflaten, og jeg liker hvordan bakgrunnen fremhever ansiktsprofilen på hans høyre side. Gleder meg til å se flere portretter.

Anne-Lise
Geir F.

Jeg ser en stolt ung mann.
Jeg ser en fotograf som har klart å formidle et møte mellom to mennesker som tross forskjeller deler en troverdighet mot hverandre.

Synes Lau uttrykker mye bra her som jeg bare kan slutte meg til. Mulig også man kan gjøre noe i level for å få enda bedre frem nyanser i ansiktet.

Synes du i all hovedsak leverer igjen.

-fløde-
Rune S.

Flott portrett i fin komposisjon av en flott kar! Synes ansiktet sto meget godt til den bakgrunnen.

Mvh
Rune S
Helge R.

Hei alle sammen og stor takk!!
Jeg kommer med flere bilde de neste tirsdagene kloken 11 av denne fyren og vennene hans. Jeg skal prøve å ta til meg de gode rådene dere kommer med, men jeg er gammel og tunglært så ha tålmodighet med meg, hilsen
:)Helge
Chris S.

Meget bra! Stollt positur og rødsprengte øyne, dette er sterke virkemiddler til et meget gjennomført bilde.
Anne Lene B.

Hei Helge
Flott, tett og fortellende portrett og svært god kontakt med modellen!! Jeg ser frem til mer!! Jeg kunne også godt tenkt meg å se andre bakgrunner, men dette er sterkt levert fra deg!! :-)

Hilsen Anne Lene
Anne Lene B.

P.s Etter å ha sett på dette bildet mange ganger må jeg bare få lov å bokmerke og anbefale dette!!

Ha en flott dag der i sør!!

Hilsen Anne Lene
Eva Marie P.

Dette var et flott portrett, han har veldig karakteristiske trekk og du får de godt frem. Jeg kan heller ikke gi noen faglige råd, men kan si at jeg likte dette.
Flott kontrast med den hvite veggen bak dette mørke ansiktet. bildet er skarpt og fint. Stilig at han hart lue på seg:) Slike småting som gir litt ekstra..
Du er utrolig flink og når du skriver hvordan du gjør dette kan amatører som meg lære mye av deg:)
-epl
Nely d.

Dette var et nydelig bilde. Fint utsnitt og flotte kontraster. Ingen forstyrrende elementer utenom personen og den hvite muren.
Georg K.

that’s quite ok - don't take this as a comment top-bottom ! - just how I actually really see it.
It is quite ok - it works, has a moment of surprise, keeps the attention long enough - looks interesting enough - keeps the respect for the person pictured etc, etc. - eye-contact is probably one of the criteria’s one has to mention in order to qualify as a ''serious'' Foto.no user :).
Ok - there is something surprising with the almost graphical presentation - and there is something missing this way too.
One other irritation is the nose - even though I actually do not believe that you are into softening etc. - it looks like some repair - do you see what I mean ?

Anyhow - I like this one much more than the one in front of the palm tree - this is too my mind triggering more attention - longer attention - and these guys have taken on a loong trip - so, a little bit of attention is well deserved I assume.

You are into Rammstein these days ?
Helge R.

Takk til dere som kommenterer bildene mine.
Georg spørr om jeg har rørt nesa, må tilstå at jeg ikke husker det, originale RAW fila ligger på en DVD, i bunka med 100 andre dårlig merka DVDer, litt rot i arkivet. Jeg tror den er urørt, synes at pixen fungerer, så da så.
Dette var det første bildet jeg tok av ham,
Omgivelsene er en trang sidegate til gågata, sol, men skygge så langt nede, bakrunnen er en ordinær spansk husvegg, vanskelig å finne andre farger enn hvit. Her har jeg lekt med kameravinkel og utsnittet, vil fremstille ham som den stolte personen han er, stolt av å være afrikaner.
Sorry Georg at jeg ikke skriver på engelsk, men jeg skriver ennå verre enn på norsk.
Igjen stor takk hilsen
:)Helge


Georg K.

Helge - no trouble whatsoever concerning language - I do understand quite a lot Norwegian - for whatever strange reason my brain seems ignore the fact that understanding should enable me to use it also actively !?
I'm aware about the fact that there is communication limitation by living this way - but thats how it is :)
Spelling was never my strongest side - grammar still remains a mystery to me :)
You living here and there and everywhere - so, you know how well it works to make the best out of all communication - sometimes the same language, more often not - and sometimes only hands and feet :)
take care...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu