Utstyr
  • Rolleiflex 3,5C
  • Xenotar
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeAPX 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger849
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_240680} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Jan Henrik C.
Hei.

Dette bildet er kjempeflott! Nydelige toner... Kunne dog tenke meg å også se det med ørlite mer kontrast...
Men fantastisk spill med skarpe/uskarpe!

BRA!

Henrik.
emil w.
digger bevegelsen i bildet og sort hvit tonene men plasseringen av hesten og formatet blir helt feil hesten mister farten når den er plasers såpass midt i bildet, er den på vei inn eller ut av bilde?

mvh ewb
Øyvind A.
Fint og poetisk. Men rytterens kropp blir litt for utydelig for meg. Mørkere bekledning hadde antakelig vært nok.
Ø.
Torild H.
...nye takter fra din side...!?

Du bryter regler her, f.eks. dette med midtstilling i kvadratformatet, men kan ikke si det plager meg noe særlig. Ser i stedet hesten/rytter og lyset som frembryter i himmel over, i sammenheng. Lysets lette stråling og retning nedover mot hesten, og hestehalen som sprer seg i fart i en slags vifteform; dette skaper linjer i bildet som er vesentlig for meg (slik jeg er skrudd i sammen) og overstyrer, i betydning, det med midtstillingen.
Bevegelsesuskarpheten, vannsprut og de mange horisontale linjer gjør bildet dynamisk, levende, og rytter blir nærmest opphøyet med den lyse jakken og lyset rett bak. Hadde jakken vært svart, villle det blitt mer en silhuettvirkning, som hadde gjort bildet mer uspennende med en gang.

Vel, får være nok det...gildt bilde å betrakte.

Mvh Torild


Hanne S.
Syns dette er nydelig,absolutt et bilde som fanger oppmerksomheten min. Liker det flyktige, det uhåndgripelige..........enkelt og greit kjempeflott.

-Hanne.
Knut-Inge J.
Tusen takk, alle fem, for tilbakemeldingar. ''Regel-brudd'' eller ikkje - for meg ''måtte'' det berre bli slik. (....Men heilt midtstilt er det nok ikkje, kanskje for rytteren, men ikkje for hesten...) Vi er nokså samsynte her, Torild.
Bergliot E.
Tøft bevegelsesbilde. Tilslutter meg rosen du alt har fått. Skulle jeg pirke på noe måtte det være at du kanskje rettet opp horisonten. Moder jord er nu alltids rund, men men....hehe

Bergliot:)
Oda Lystrup H.
hei!
så spennende bilde!
likte veldig. noen mener sikkertat det er for mye bevegelse på hesten,
men jeg synes dette er magisk jeg.

Oda:)
Eivind B.
Hei, dette var en vellaget og en sterk visuell komposisjon med få, men slående elementer. Mye dramtikk både i himmel, bølger og sandsprut. Fremkaller utvilsomt litt av den cinematiske feelingen dette. Bra! Mvh Eivind
Knut-Inge J.
Mange takk for refleksjonar rundt bildet som eg set stor pris på !
Brita Helen E.
Hei!
Et nydelig og drømmende bilde,men samtidig flyktig. Stemningsfullt med lyset som bryter seg gjennom skylaget Fin bevegelsesuskarphet av hesten og rytteren. Flott eksponert!

Mvh Brita...
Knut-Inge J.
Takk, Brita Helen. Glad for hyggeleg tilbakemelding. ''Drøm'' var også litt av det eg sjølv assosierte med situasjonen.
Chr. G.
Har stor sans for lyset og dynamikken i ekvipasjen. Det lave standpunktet som får rytter og hest til å skjære horisonten akkurat der den gjør fungerer utmerket. Midtstilingen (hvis en kan kalle det det) plager ikke meg nevneverdig, kanskje takket være samspillet mellom lyset som skinner gjennom skyene ned på rytteren. Synes dette er noe av det som fenger, å endre komposisjonen slik at det blir større avstand mellom området der lyset er konsentrert og rytteren tror jeg hadde fjernet noe av essensen. Bildet er også et godt eksempel på at horisonter ikke alltid bør rettes opp.
Tom E.
Her har du fått fram en magisk stemning. Når jeg ser på bildet får jeg assosiasjoner til både fart og styrke, og samtidig en følelse av at dette skjer i sakte film. Syns det er bra at rytteren er lyskledd på overkroppen, det gjør at hest og rytter ikke gror sammen. Det kvadratiske formatet gir en god mengde av den dystre himmelen, noe som forsterker stemningen i bildet. Nei, dette var riktig så flott. Bokmerket!

Mvh TomE
Knut-Inge J.
Tusen takk begge to. Set stor pris på slike inngåande og utfyllande tilbakemeldingar !
Mvh Knut-Inge
Anne Lene B.
Hei Knut-Inge
Dette var utrolig flott!! Et hastig, drømmeaktig minne, men med en fart og dynamikk!! Det trigger tankene mine, hvem er de, hvor er de på vei? Flukt eller en berusende følelse av frihet? :-)

Hilsen Anne Lene
Knut-Inge J.
Mange takk, Anne Lene - veldig glad for denne tilbakemeldinga og dine refleksjonar.
Marit O.
Hei Knut
For et drømmende bilde mye fart over dette bevegelseuskarpheten passe perfekt her :)
mvh Marit
Knut-Inge J.
Hei Marit.
Veldig hyggeleg at du syns godt om dette bildet.
Mvh Knut-Inge

Georg K.
very nice indeed - comes with a great deal of feel to it - true, darker cloth would have strengthen a specific impression - then again, it's real - and how it also can be seen :)

Not really important - but since I'm born in the north of Germany, a flat land with the Baltic sea to the east, and the more stormy Northern sea to the west.
The coastline to the west is over long, long stretches protected by walls, dykes.
In dark nights, when the storm is driving the water higher and higher, and women as men are standing on the top, leaning against the wind - looking out into the dark as they hope to see how much more anger the sea carries ( people develop a very personal relation to the ocean in such landscapes ) then an old story is always present - about a rider on a white horse, in a fierce gallop patrolling the dykes in the worst nights of storm ;)

well, in your image it looks more like a wild joy - which is certainly an intense experience for the rider - and much more innocent :)
Knut-Inge J.
Thank you, Georg. Your comments always means a lot to me.
Kai B.
Hei Knut Inge.

Jeg takker for god tilbakemelding på bildene mine og Color Cygnus bildet
bilde nr. 295224. Svaret om det er bruntonet før gulltoningen; er ja.
Alt er gjort på gamlemåten. Agfa Neutol WA som fremkaller, blek, sepiatoning
og til slutt Tetenal gulltoner. Grunnen til at jeg svarer på dette under dette tittelløse fotografiet er at dette motivet er som skapt for gulltoning.
Det går jo selvfølgelig og lure en gulltoning i Photoshop, men det er jo noe spesielt med sølvholdig papir. Ellers så synes jeg det er flott og spenstig gjort
å fotografere med Rolleiflex når en ser på hva slags motiver du har fotografert. Det gis ikke akkurat rom for snikfotografering.
Masse fint på siden din.

Mvh Kai
Odd Haakon A.
Helt glimrende. Dramatikken her er jo til å ta og føle på. Et bilde jeg kan se lenge på og som gir liv til mang en tanke.

Hilsen Haakon
Knut-Inge J.
Tusen takk, begge to - og til deg Kai for fyldig, informativt og inspirerande svar og tilbakemelding! Satte stor pris på det.
Mvh Knut-Inge
Avsluttet .
Helt enig med Glorstad i at dette er et eksempel på at horisonter nødvendigvis ikke trenger å være rett (dessuten blir det lettere for hesten når det er nedoverbakke...). Dette er på en måte et lett tilgjengelig bilde (positivt ment), luftig og lett med få elementer som kan forstyrre. Uskarpheten til hest og rytter er akkurat passe til at de virker lette som en fjær, nesten litt engleaktig. Har vært innom bildet flere ganger og plutselig så jeg hvor viktig den svake, lange bølgen i sanden er, nesten en umerkelig kontrast til horisonten og bildets fire sider.
Tor-A
Knut-Inge J.
Hei Tor-Arne! Veldig hyggelege tilbakemeldingar dette - tusen takk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu