Kystlandskap
Myk og bølgende ligger den lille gressesletten mellom steiner og svaberg. Formet av vær og vind.Mykt mot hardt. Slik er kystlandskapet. Kontraster mellom det myke og harde. Havet gir og havet tar. Blikkstille vann mot vinterstormens ufattelige krefter. Bildet er fra Tjurpannan naturreservat på Bohuslenkysten i Sverige. Bildet er en fortsettelse på min lek med lang lukkertid og bevegelse i kameraet. Se det gjerne i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-25 12:31:44
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-26 06:18:10
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-02-26 06:21:48
    Versjon #4
Utstyr
  • nikon D200
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFrihånd, lang lukkertid og bevegelse i kamera som følger s-kurvens bevegelse.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger898
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241192} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Brita Helen E.
Hei!
Her har du fått til noe veldig drømmende og vakkert. Fine kurver og begelser her. Begge versjonene var fine,men tror jeg holder en knapp på fargeversjonen. Tror enten jeg ville ha kuttet en del i høyre side samt nederst,eller bare kuttet nederst for å få et panoramabilde. Flott eksponert og godt sett dette! :)

Mvh Brita...
Øyvind A.
Slett ikke dumt dette. Pent og mykt, fin bølgebevegelse.
Men bildet framstår som undereksponert og dermed temmelig daft i tonene (begge versjoner). Korriger så du får med mer toner i den lyseste delen av skalaen så vil mye være gjort.
V2 er mest tiltalende, selv om jeg synes fargene virker litt merkelige i den øverste delen av bildet.
mvh
Ø.
Tone B.
Faller absolutt i smak dette ja! Jeg liker begge versjonene. Men jeg er litt usikker på utsnittet du har valgt. Jeg lurer på om jeg ville kuttet litt i øverste del av bildet slik at du sto igjenn bare med gresset. Synes uansett dette er en vellykket lek med lang lukkertid/kamerabevegelse.

mvh Tone
Mari W.
For et utrolig bilde, dette må være noe av det vakreste jeg har sett på lenge.. Linjene, fargene, lyset, dybden, bevegelsen og roen. Liker utsnittet slik det er, bare slik kommer linjene til sin fulle rett. Stemningsfullt - som i en drøm..
Ivar B.
Hei takk for raske tilbakemeldinger.

Øyvind: bildet ble lagt ut såpass mørkt og flatt i toneleie fordi jeg ville dyrke mykheten i bildet, men prøvde forslaget ditt, og du har nok rett:-) Problemet er at jeg ikke får lastet opp nye versjoner, men de kommer når jeg får det til. Fargene i bakgrunnen kan jeg skjønne at du stusser litt på. Årsaken slik jeg ser det er at bildet har fått et kraftig magentastikk. Årsaken er at jeg under bevegelsen av kameraet har beveget det over området i bakgrunnen som er veldig fargerikt fjell i rødt, svakt rosa og blålig svaberg.

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Jacob V.
Hei, Ivar

Dette her var et vakkert bilde. Synes det var et eller annet mykt over det hele. Nesten litt drømmende. Av disse to versjonene så sier jeg ''ja takk, begge deler'' .


Mvh

Jacob
Morten W.
Hei Ivar! Dette bildet likte jeg godt!
Cornelia T.
wow, veldig spennende bilde. myke linjer og bevegelser. Ser ut som hår jo :)

_Lia_
Avsluttet .
Definitivt sv/hv-versjonen her for min del. Nydelige linjer og lekre myke toner. Men jeg savner et eller annet blikkfang til å samle blikket mitt noe. Nå skjeler blikket mitt fra kant til kant og rundt omkring uten å finne et festepunkt.
Odd Tore S.
Pels eller strå?
Trærne og underteksten gir svar.
Men trengs trærne?
Er ikke formene nok i seg selv?
I så fall, er såpass mye gråhet det optimale?
Jeg vet ikke, men bildet tar ikke helt av for meg, uten at jeg kan gi noen fornuftig forklaring.
Noen ganger er det bare sånn.
Odd Tore
Steinulf L.
Her er det nok rom for flere utsnitt, i tillegg til tekniske korreksjoner som nevnt over. Uansett en ganske så fin lek med form og bevegelse. Fargeversjonen tiltaler meg mest.
Rune S.
Flotte myke bevegelser hvor man kan ane vindkastene. Trærne i bakgrunnen synes jeg gir litt perspektiv, så de synes jeg må være med, ellers blir det pels. Mulig at mer kontrast tar bort det myke inntrykket!? Flott sett og fanget.

Mvh
Rune S
Kjell Ivar Ø.
Behageleg bilde flott utsnit likte best fargeversjon.
Mvh Kjell Ivar
Gunnar John C.
Dette synes jeg er et vakkert bilde som forteller meg om vind, bevegelse og liv i et nøysomt landskap.

Jeg synes du på en fin måte kombinerer det bløte med det skarpt definerte. De enkelte stråene er synlige, men det er massene og bølgene som skaper bevegelsen og livet.

Det øvre båndet av slanke trær (?) synes jeg bidrar med viktig referanse - de gjør dette til er et konkret landskap. Uten dem kunne dette vært bikkjepels eller noe annet, og da ville posien fordunstet.

Gunnar
Eivind B.
S/H versjonen synes jeg ble særdeles behagelig. Et utsnitt uten trærne ville straks gitt en mer abstrakt innfallsvinkel til motivet, her er det allerede drømmestemning i bøtter og spann! Veldig godt laget og fint presentert! Mvh Eivind
Inger Anne Maritsdotter V.
Dette likte eg, men det må sees i fullskjerm, då vart det optimalt og visuelt best.
Eg likte begge versjoner, på kvar sin måte.

Interessant og severdig!

Inger Anne
Arvid M.
Hei Ivar!
Dette bilde lika eg. Syns det er eit fint utsnitt med vakre fargar, lika versjon 2 best, lika fargespillet der. Lurte først på om da va nærbilde av ein pels, kanskje Amigo :-)
mvh Arvid
Tor Olav O.
veldig behagelig bilde med denne sløretheten. Viktig med bakgrunn for dybde/perspektiv. S/H versjonen best
mvh
Tor Olav
Inger-Lise S.
Jeg har stor sans for dette bildet! Du har fått fram en nydelig effekt. Både forgrunn og bakgrunn og måten disse møtes på, er virkelig flott!
Uunngåelig å ikke like begge, men velger me v#2.

Inger-Lise
Rolf S.
Hei.
Med den tittelen bildet har skjønner jeg at det ikke kan være pels eller hår. Men det kunne godt vært det. Uten at det hadde spilt noen som helst rolle. Bildet lever på sine fine former og spesielle farger. ( Underforstått: Fargeversjonen faller desidert best i smak hos meg ) Bevegelsen i kamera er akkurat passe. Du visker ut forstyrrende detaljer, men beholder akkurat så mye skarphet i enkelte strå ( som kunne vært hår ) at det er mulig å kjenne seg igjen på en måte.
Toner ? Jeg synes det er veldig mykt og behagelig slik det er. Det kler formene. Men jeg gleder meg også til å se en korrigert versjon. Kanskje det blir enda en aha-opplevelse.
Odd E. k.
Hei Ivar!

Kan kjenne raslingen av gress som svaier og synger i vinden og skifter retning etter som vinden bestemmer. Fin dybdeskarphet som fremmer mønstret og bølgene innover i bildet. Liker best Versjon # 1, der S/H gir en finere balanse i bildet. Meget flott dette, noe som assioerer vårlige stemninger. Du er utrolig flink til å finne gode motiver Ivar!

Mvh

Odd E.
Ivar B.
Hei morro å høre deres tanker rundt min lille abstraksjon av kystlanskapet. Har nå lagt ut to nye versjoner med litt mer kontrast gjennom heving av høylysene slik Øyvind A foreslår.

Ser at det er ukike meninger om hvilke versjon som likes best av farge og S/h, og da er vel alt ved det normale og slik det skal være. Selv tror jeg at jeg går for fargen med liten margin.

Angående utsnitt så ser også jeg flere muligheter med kutt i bunn eller topp. Ser at toppen kan kuttes og gjennom dette rendyrke abstraksjonen i større grad. For meg blir likevel toppen viktig for å avslutte linjene og S-kurven i bildet. Jeg ønsker også å gi et lite hint om miljøet. For meg blir bakgrunnen viktig nettopp fordi den gir et lite hint om dimensjonene og landskapet rundt. I allefall håper jeg at den skaper noen spørsmål og nysgjerrighet som kan åpne for fantasien slik at eget landskap kan skapes.

Arvid: skjønner sammenligningen med pelsen til amigo. Det er jo bare en flått eller to som mangler:-)

Rolf: Takk for sist! Kjenner du deg ikke helt igjen:-) Du var jo sterkt fordypet i denne gresssletten du også la jeg merke til.

Igjen alle sammen. Takk! setter stor pris på deres tanker, assosiasjoner og tips. Morro å viktig å få kommunisere om bilder på denne måten. Lærerikt.
Mvh Ivar.
Stig Børre E.
Inspirerende bra. Veldig fine bølgende former og en blanding av skarpt og uskarpt som er veldig spennende. Syns bildet kler farger og litt kontraster - så v4 er min klare favoritt.
Syns dette er et av dine beste, og det sier ikke så rent lite. :-)

StigB
Eirik H.
Spennande. Eg er litt usikker på om du er heilt i mål sidan eg ikkje heilt likar detaljane i toppen. V3 er definitivt best i mine auge.
Dag J.
Meget flott det her. V3 takk.
Terje S.
Hei Ivar !

Nok ett lite kunstverk fra din hånd. Flott komposisjon og utnyttelse av bildeflate. Bra dette Ivar. Likte alle versjonene på hver sin måte.

Mvh Terje
willy m.
herlig bilde Ivar....etter min smak dette og har ingenting å sette fingeren på:)
nydelig
mvh willy
Rolf S.
Hei.
Joda, jeg jobbet nok på denne gresssletta jeg også, men skal definitivt ikke ta opp konkuransen om beste bilde herfra. Men gøy var det.
Synes nok kontastøkningen var til det bedre, men du må ikke øke kontrasten mer enn du har gjort. Føler at du er på grensen til å ødelegge den fine moll-stemningen du har i versjon 2. Ser imidlertid at v2 nok blir litt tam.
Utsnittet synes jeg ikke du skal gjøre noe med.
Forøvrig ble v3 mye bedre enn v1.
Ann T.
Hei - det var V4 som jeg likte best. Bildet er originalt og spennende, men samtidig veldig behagelig å se på. En sjø av gress. Veldig bra!
Mvh. Ann
Line Kristin W.
Noen ganger blir det bare sånn for meg óg, akkurat som for Odd Tore. Bildet fa/enger meg bare ikke, - uten at jeg kan forklare nøyaktig hvorfor.

Forsøksvis ... er det noe ''tamt'' over det. Jeg ser bølger og skyggedaler, men savner dynamikken som trengs for å gi bildet liv og bevegelse.

Det er noe rart med ''klumpen'' foran (min høyre side) også, den er for dominerende og skaper disharmoni i komposisjonen. Ikke fordi et bilde nødvendigvis må være harmonisk - absolutt ikke - men her virker disharmonien negativt inn for min del. Et kutt i toppen (trærne/skyggen og ned til det lyseste feltet) ville gitt ''klumpen'' større berettigelse i sin nåværende form.

Fargene i versjon #2 og #4 gir ubehagelige assosiasjoner til suppe jeg ikke ville spist, - 3'ern er definitivt den mest tiltalende.

Jeg ser ikke bort fra at bildet hadde truffet meg langt bedre med en laidback, gumlende flått pent plassert på toppen av ''klumpen'' ;-)

Likevel, 10 poeng for godt forsøk på ''naturbilde'' utenom dusinvare!

- Line :-)
Avsluttet .
Bølgene,mykt dust og bare lekkert:-)
Minner meg om en bølgende sommereng,får lysst å legge meg ned på ryggen og bare slappe av og nyte livet:-)
Hilsen Tone!
Siri k.
Dette er for meg mere enn ett bilde.
Forslag til tittel kunne kanskje være ''Flukt'' Selv så får jeg flere assosiasjoner.
Det spenner fra det erotiske til det kaotiske. Kanskje en tankeflukt, eller en flukt med kamp om liv og død. Dette er også ett bilde som jeg assosierer med en drøm som stadig gjentok seg for meg da jeg var yngre.

Drømte att jeg var midt ute på ett jorde, og noen kom etter meg. Jeg forsøkte å løpe, men bena ville ikke bære meg.
Ett av de sterkeste bildene jeg har sett på veldig lenge!!!
Må bare se dette om og om igjen.

Ville kuttet bort trærne i toppen. Velger definitift B&W. Om jeg liker best versj. 1 eller 3 er umulig å si. Det kommer an på hvilken stemning du selv vil formidle, men ett ørlite mer kontrast på versj. 1 ville muligens gjort seg.

Få dette opp i gigantisk størrelse på en gallerivegg:)
hilde b l.
Hei Ivar,
Jeg er glad du la ut versjon 3. Liker bildet bedre med sterkere kontraster. Førsteinntrykk: et spennende motiv som gjør meg nyskjerrig. Mykt og bølgende og veldig godt å se på. Jeg liker veldig godt bevegelsen i motivet, som gjør bildet levende. Og til mer jeg ser på det, til mer vokser det. Syns dette er strålende. Øvre del av bildet er viktig i mine øyne. Bildet mister litt av spenningen om dette tas bort. Veldig bra.

-hilde b
Øyvind A.
Ja det var omtrent noe slikt jeg tenkte på. Mye bedre.
Ø.
kåre l.
Versjon 3 og 4 for meg :-)
Mine tanker går til varm sommerbris i v4, og mer mot høststormer i v3.
Veldig bra :-)
Anne Lene B.
Hei Ivar
Vakkert, delikat og meget spennende!! Flotte linjer, komp og toner!! Jeg velger meg versjon 1.

Bokmerket og anbefalt!!

Hilsen Anne Lene
Arne S.
Mye godt i dette bildet. Foretrekker en mellomting mellom en og tre. Rufsete strå i forgrunnen er i seg selv bra, men noen av de horistontale ''nålene'' forstyrrer. Grenser til elegant innen sin sjanger :)

Bergliot E.
Godt resultat fra din lek med kameraet. Mange flott detaljer og linjer. Likte best v3.

Bergliot:)
Ketil K.
Også på min skjerm er V#1 litt mørk, mens 3-ern er det litt for høy kontrast på. Fine bevegelser og god motsetning mellom fremre og bakre del av bildet. Liker de litt uryddige linjene i stråene i fronten, som hindrer at bildet blir for glatt.
Ivar B.
Hjertellig takk til dere siste også som har brukt tid på å kommentere dette bildet! Mvh Ivar.
Peter W.
Riktigt spännande och kreativt naturfoto med fin stämning! Gillar de svepande linjerna och den abstrakta känslan. Smakfullt och mycket snyggt genomfört! Det är klass på ditt fotande.

Mvh Peter
Erik J.
Heisan, her fant jeg et flittig kommentert bilde jeg har oversett! Jeg har ikke så mye å tilføre annet enn at dette er veldig bra, og jeg liker spesielt versjon 3. Godt egnet for svart/hvitt.
Torbjørn K.
Dette traff meg umiddelbart, Ivar! Rett og slett råbra dette her. Nydelig abstrakt uttrykk og fin linjeføring. Jeg liker best v1 og v4.

Torbjørn
Fred S.
Versjoner både med og uten farger fungerer så det griner her. Veldig spennende, ser du har flyttet en teknikk mange bruker på skog over til graset, og effekten er veldig fin, du skaper liv i gresstustene på en helt spesiell måte. Jeg ble imponert over denne...

vh fred
Henrik Eidem K.
Steike - dette er rett og slett så bra at jeg blir målløs. Og det er vel greit nok, for det meste har allerede blitt sagt. #3 er en vinner hos meg.

Anbefales herved!

|-| e |\| r | K
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu