Krykkjer i polarlandskap
Gruppen sitter på kalvet is fra Lilliehöökbreen i bakgrunnen.
Svalbard juli 2006
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOpptak fra zodiac gummibåt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1008
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241286} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Monika Frisvold V.

Hei
Bare nydelig dette :)
Meget skarpt, flott lys og meget god komp....
mvh monika
Audun Å.

Dette synes jeg var et fint fuglebilde. Jeg liker bilder som viser hvilket miljø fugler/dyr/blomster lever i. Krykkjene kommer skarpt fram mot den diffuse bakgrunnen, samtidig som denne er såpass tydelig at vi ser hva det er.
Mvh Audun
Jóhann Á.

Hei Carsten!
Liker godt fargetonen i bildet, den vinterlige trekken. Fuglene kommer pent fram i landskapet, ryddig og pent slik du pleier å ha dine bilder.
Et fint bilde av krykkjen, som jeg syns er vår vakreste måkefugl.

MvH, Johann
Bård R.

Hei,
Den lille gruppen med Krykkjer er bare nydelig. Liker hovedmotivet veldig bra. Derimot så er jeg ikke så begeistret for bakgrunnen. Den har et ''nivå'' av uskarphet som jeg synes er ubehagelig å se på. Så lenge jeg holder fokus på fuglene er det kjempeflott, men ser jeg på hele bildet synes jeg uskarpheten er ubehagelig å se på. Mulig at ''problemet'' er uskarpe fjell og så en ensfarvet himmel (som oppfattes som skarp). Prøvde å beskjære bildet litt i overkant (og på høyre side) slik at den blå himmelen forsvant og da syntes jeg det fungerte bedre.
Mvh Bård
Inger-Lise S.

Dette liker jeg veldig godt. Krykkjene er skarpe og fine sammen med den skarpe isen i forgrunnen. Kombinert med den flotte bakgrunnen, som jeg syns er akkurat passe dus,ble dette flott. Bakgrunnen var den som vekket interessen for bildet, da det for meg skiller seg ut blant mange fuglebilder.
Hva angår brystkassene, er det godt å se at hvitt kan være hvitt uten (så langt ;-) ) å bli kalt utbrent.
Vel,jeg liker dette bildet :)

Inger-Lise
Aleksander M.

Hei
Dette var et flott bilde!
Fin komposisjon og flotte fjell i bakgrunnen. Det passer godt med isen måkene sitter på også. Bra sett!

Mvh Aleksander
Veronica K.

Flott natur med skarpe fugler som kommer godt frem i sitt naturlige miljø.
Dette var pent, og jeg liker komp her.

Mvh veronica
Steinulf L.

Fuglene og utsnittet holder kjent stil. Det som bekymrer meg, er all forurensningen vi ser i isen...
Avsluttet .

Utrolig pent dette! Rene flotte farger, og fin komposisjon. Det faktum at alle fuglene tilsynelatende ser i samme retning bidrar til oekt harmoni i bildet etter min mening.

Anders
Carsten A.

Takk for kommentarer.

SL: ''all forurensningen vi ser i isen...'' vel, nå er det jo slik at alle breer til all tid har gravd og gnaget på berggrunnen. Dermed fører de - over titusener og milloner av år - med seg alt fra slam med mikroskopisk partikkelstørrelse til svære flyttblokker, og midt i mellom dette er er masser av finere og mer grov grus og småstein. Det har overhodet ikke noe å gjøre med den forurensning som den industrielle revolusjon har skapt. Dette er materialet i morener. For den saks skyld er hele Danmark en slik ''forurensning'', det samme gjelder store deler av Norges landskap.

MVH CA
John S.

Dette var et herlig og samtidig enkelt bilde. En veldig fin måte å presentere Krykkje på.

John
Ketil K.

Dette ble et nydelig og innholdsrikt bilde, der elegant bruk av bakgrunnen i motivet gjør susen.
Marte B.

Dette var kjempefint!
Fin farge på isen foran fuglene og en behagelig bakgrunn. Flott og skarpt fokus... Rett og slett KJEMPEFINT!
Per Harald O.

Velkomponert og nydelig!
Litt hardt lys.
ingebjørg fyrileiv g.

Hei, Carsten. Dette var en hyggelig sammenkomst :) Bildet har gode farger (spesielt den blå isen er fin), og eksponeringen sitter bra. Forholdet mellom de fire og uttrykkene deres, er også bra. Når det gjelder utsnittet, liker fjelltoppene, og som miljøskildring fungerer det slik. Men bildet hadde helt sikkert vært noe roligere i panorama. Men som sagt; jeg liker toppene der bak. Passe uskarpt til å få fokus på krykkjene, men samtidig få frem miljøet. Pent er det :)

vh ingebjørg
Odd E. k.

Hei Carsten!

Et flott fanget motiv,der posituren til fuglene er meget bra. Flott lys inn på fuglene, der de kaster skygger og gir en fin stemning. Skarpheten er også upåklagelig der fine detaljer kommer frem i fuglene og isen.
Det som er forstyrrende, er bakgrunnen som er alt for mye ute av fokus, og som virker forstyrrende på hovedmotivet fuglene og det nære miljøet rundt. For å kunne redusere den forstyrrede bakgrunnen, så må bildet beskjæres rett under isbreen i fjellsiden. Blir et panoramabilde, men det blir mye bedre hvis den rette rammen i tillegg kommer på plass. Uansett et flott fanget motiv Carsten!

Mvh

Odd E.
Jacob V.

Hei, Carsten

Et meget flott bilde. Bra komponert, eksponert og utsnitt. Likte at de 4 ser bortover.


Mvh

Jacob
Andreas S.

Hei

Et virkelig flott fugle-portrett med veldig gode fargetoner med en flott og kald blåfarge. Lyset er også meget fint. Komposisjonsmessig synes jeg det er tatt med helt rett mengde skarp forgrunn mot den flotte, diffuse bakgrunnen.

Mvh. Andreas D.
Steinulf L.

Takk for svar, jeg får slå meg til ro med det.:-)
Kjell G.

Teknisk veldig bra!

Den velvalgte blenderåpningen gir et fint ''sug'' innover i bildet - mot fjellene i bakgrunnen.

mvh kjellg
Frode H.

Dette bildet likte jeg veldig godt!

Lyset og fargene er absolutt nydelig. Herlig stemningsbilde.

Detaljert og skarpt, som vanlig fra din side.

Komposisjonen har jeg ingenting å utsette på.

Nydelig bokeh. Fuglene blir ikke isolert for mye mht bakgrunnen. Dette er viktig i denne sammenheng etter min mening, ettersom man får med seg omgivelsene, dog uten at dette tar fokuset bort fra fuglene.

Mvh
Frode

Carsten A.

Takk for ytterlige kommentarer.

Jeg er svært uenig med beskjæringsforslaget til Odd E. kjølstad. Bildet er farlig nær artsbildesjangeren som det er, og Odd E. kjølstad vil ha det til et nærmest rent artsgruppebilde - og det syns jeg ikke noe om. Forøvrig, om man tar dette på ordet ''bildet beskjæres rett under isbreen'' er bildet beskåret til under nedre bildekant - bortsett fra de karakteristiske spisse fjelltoppene i Spitsbergenlandskapet er alt som vises i bakgrunnen bre med brefront.

MCH CA
Bergliot E.

Fantastisk bilde med fine vinterfarger. Artig at fuglene satt likt og deres oppmerksomhet stort sett gikk i samme retning. Flott lys og miljø rundt. Ser du har fått tips om kutting. Dær er jeg ikke enig. Kutter du toppene får man jo ingen dimensjoner på bakgrunnen og miljøet, så jeg syns bildet bør være sånt det er. Fjellets ruvende høyde sammen med is og sne hevet bildet og viser det virkelige miljøet de flotte fuglene lever i.

Bergliot:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu