utvandrer
Utvandrere
Jeg husker første gang jeg stiftet bekjentskap med Mobergs amerikafarere, høsten 1959 gikk den som opplesning i dansk radio, et fascinerende innblikk i virkeligheten til de som søkte lykken på andre siden av havet. I dag har de fleste nordmenn en fjern eller nær slektning ett sted i USA.
Denne fyren dro også over havet, fra Senegal til Kanariøyene, nå står han her og håper på en framtid i det rike Europa.
Tenk om jeg kunne komme inn på en skole, lære noe så det blir lettere å få jobb, han vil så gjerne bli bilmekaniker røpet han forleden da vi pratet sammen.
Men skoler og jobb er forbeholdt oss med orden i papirene, det samme gjelder helsevesenet, her i Spania som i Norge, uten papirer er du rettsløs.
Han er en ressurs, et menneske som gjerne vil jobbe, slite og svette slik at han kan sende penger tilbake til familien i Senegal. Han føler at deres framtid hviler på hans skuldre, de skaffet ham penger til reisen, nå forventer de og få noe tilbake. Klarer han ikke oppgaven blir det i hvert fall umulig for ham å reise tilbake, tap av ansikt er like stor skam der som her.
Spania er Europas skanse mot sør, det er hit de prøver å komme, sorte mennesker fra alle avkroker av Afrika, og det kommer stadig flere, det bør være et internasjonalt ansvar å skape en menneskeverdig situasjon for disse ungguttene. Alternativet er at vi skaper nok en gruppe som hater oss og alt vi står for.

Her presenterer jeg ham like sort som hverdagen hans, jeg er spent på kommentarene.
Ha en flott dag hilsen
:)Helge
sort
Bildet inngår i albumet portrett - litt eget ego og litt andrers ego
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-02-27 10:47:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-02-28 11:06:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • nikon 50 mm 1,4
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeISO 200
  • Nei
  • AnnetTatt i skarpt sollys
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241559} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Geir F.

Hei Helge.
Synes du belyser ansiktet på en super måte. Du får frem teksturer og merker, og du får frem mange gråtoner. Og blikket og uttrykket ellers sier mye.

Men ''vingene'' trekker litt mye fokus synes jeg. Kunne nok tålt å bruke saksa litt her. På begge sider men mest til venstre. Tuppene må jo ikke nødvendigvis være med. Eller?...
...undres
-fløde-

Ha en flott dag!

Hanne S.

Syns dette er et flott portrett, liker nærheten og det detaljrike ansiktet. Flott lys og for meg sjenerer ikke vingene noe særlig. Fint utsnitt!

-Hanne.
Stein Oleiv B.

flott bilde dette. liker utsnittet. og hadde ødelagt mye om du kuttet vekk vingene, mener jeg. som det er nå er det så tett som man kan ha det, med minre man vil ha et ultranært bilde. og det føler jeg hadde vært feil for dette bildet, for med og vingene skaper du mer kontraster mot tsjorta og bakgrunnen. liker spessielt det utbrente. i bakgrunnen. og som nevnt før utsnittet. det at du kutter pannen på mange av de portrettene du har lagt ut nå, er knall. Var litt tøft at en kan se deg i øynene hans. noe som viser at skarpheten er det ingentin gale med. digg linse til slutt. og, liker best sh versjonen.
Rune S.

Meget flott portrett, synes jeg! Et fortellende bilde om en ung mann, med arret ansikt og røde øyne, som søker lykken i en regulert og annerledes verden. Jeg liker utsnittet. Begge versjonene er bra på sin måte. Meget bra jobba!

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Hej Helge. Jeg knytter lidt op til Geir hvad angår ønske om lidt mindre vinger. De trækker opmærksomheden fra ansigtet og man sidder og spekulerer over hvorfor. Undværes kan de dog ikke, men de kan dog godt mindskes uden at sætte til og endda give en bedre komposition. En beskæring hvor øjnene på den unge mand tangerer trediedels vertikalskæringer giver en flot balance. En afgrænsning af billedet i form af en sortlinie og herudenfor en brækked hvid fuldender beskæringen logik og gør at vores sengaleser kigge ud fra noget på os. Jeg sender et forslag med mail om et øjeblik. Hej for nu. lau
Stig Børre E.

Kult. Syns komposisjon og beskjæring gjør mye her.
Stilig med kravene som står som vinger opp fra skuldrene.
Røffe men fine toner. S/hv selvfølgelig...

StigB
Renato M.

Ciao Maestro........... nice shot
Renato
K. H. R.

jeg synes portrettet smaker av khat, guløye og besk afrikansk tragedie. Ligner dessuten en prikk på en dude som prøvde å selge meg mdma på the villa i helga. Mye desperasjon i utrykket, ET BRA SNAPSHOT.

DAN
charlotte s.

kikka på bildet tidligere og hadde tenkt å si,behold vingene som de er,men nå når jeg ser treern så tror jeg at jeg har ombestemt meg,likte veldig godt utsnittet du har her,uansett et veldig bra portrett synes jeg:-)
charlotte
Geir F.

Ja, jeg synes versjon tre er bedre.
Der får vi mer kontakt med gutten og fokuset blir ikke forstyrret så mye i klaffene. Men det gjør ingenting om du kapper litt mindre hardt. Nevnte at du kunne kappe spesielt i venstresiden, men det ble litt mye. Nå er han så å si midtstilt. At du får litt mer rom på venstresiden gjør ingenting.
Da blir han ikke så midtstilt og du får noe mer dynamikk... men nå snakker vi om nyanser! God natt.
-fløde-
Ingerid Margrete Rodskier K.

Dette var tankevekkende.
Liker tittelen..
Har forresten lagt til ny versjon på et bilde du kommenterte. (tornerose)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu