Havørn på flukt
Sittet å leket meg litt med dette bilde men lyset var flatt og trist. Isteden for ett rent fluktportrett har jeg prøvd å ta med litt av tree den satt i. Tar imot tips til forbedring både på utsnitt og bildebehandling.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger494
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241887} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
God kveld Terje.

Syns det er et bra bilde. litt flatt men pytt pytt. Jeg ville beskjært vekk stammen, så bare greinene stikker ut.

Har nede er det bare snø og atter snø. Har ligget syk siden mandag, det er ikke bra for en rastløs villmarkssjel he he.

mvh
Tommy
Kjell G.
Støkkjakt på fugl er en vanskelig øvelse. Det er vel antakelig umulig å matche ørnebilder tatt fra profesjonelle skjul med strøkne forhold så og si. Der kan man ofte vente på riktig lys, fuglene kommer mot deg i stedet for å stikke av osv.

Det man kan si her er at ensfarget himmel sjelden er bra, fugl som flyr fra deg er ikke så bra. Men fuglen er flott eksponert, lukkertiden ikke så gal; vingene gir uttrykk for bevegelse mens hodet er rimelig skarpt.

Du nevner i hyggelig mail til meg at du nå har funnet en ny location. Finner du et skjulested der og får du lys av type bilde nr. 293007, kan dette bli knallbra!

mvh kjellg
Terje S.
Takk for kommentarer og innspill. Dette bilde har en kjedlig himmel og det er mange flere som har gjort det mye bedre enn meg, men vel og merke fra skjul. Dette er hopp ut av bilen og trykk ivei. Skal bort ditt i morgen å sette opp skjul. Kommer det bra lys kommer nok bra bilder også.

Terje
Bjørg S.
Hei Terje!
Dette synes jeg var et greit bilde til å være et ''hopp ut av bilen'' bildet.
Enig i at himmelen var litt kjedelig, og jeg ville kuttet litt mer av treet til høyre i bildet, men bortsett fra det så er det et snapshot du kan være fornøyd med, for du har fått fokus på det viktigste, nemlig den vakre ørnen som flyr avsted, og en kan se slagene fra vingene.
Greit bilde det her.

Bjørg :-)
Terje S.
Takk for kommentar og innspill Bjørg. Lista for ørnefoto ligger knallhøyt her inne på dotten. Det ser faktisk ut som om gråspurv,kjøttmeis og blåmeis fenger mer .

Mvh Terje
ronny s.
Hei Terje
Kjempe bilde under forutsetningane.
Eg kunne kansje tenkt meg og sett toppen av treet eg. Men ser det kunne bli litt masse himmel då.
Eg er einig med deg, men det har vel litt med at det er enklare og sitte i stua og fotografere på fuglebrettet enn og ordne med åte og skjul. Meg sjølv inkludert. ;o)
Mvh Ronny
Odd E. k.
Hei Terje!

Synest at ørna har en fin positur, der hele fjærstasen kommer fint tilsyne. Særlig hoderegionen med blikket kom veldig fint frem. En økning av kontrasten har kunnet fremmet fuglen noe mer. Himmelen er lyseblå og passer fint til ørna uten å bli fremhevet. Synest at beskjæringen nede ble litt for nært opp til ørna, kunne gjerne hatt noe mer luft der, men dette er no en smakssak. Synest at bildet er flott og har en imponerende komposisjon og skarphet som håndholt. Flott levert igjen Terje!

Mvh

Odd E.
Knut H.
Hei Terje,
Flott eksponering av de store vingespennet
og utspillte stjerten der ørna letter.De hengende
beina med foldede klør er også med på og
vise den imponerende størrelse.Flott profil
på hode som viser nebbet til en voksen ørn.
Et meget bra frihåndsfoto der skarpheten er
god.Lysforhold og bakrunn er nemt uten at
de sjenerer meg,
Mvh Knut
Aleksander M.
Hei
Jeg synes dette ble bra selv om lyset ble ganske kjedelig dessverre.

Mvh Aleksander
Kjell Ivar Ø.
Fint komponert lurt og ta med treet. Er enig med Odd om litt mer luft rundt ørna. Mvh Kjell Ivar
Bergliot E.
Flott ørnebilde til å være tatt så fort og ikke planlagt på forhånd. Ørner som er så oppvakte må vær ekstremt vanskelig å ta bilde av. Er en drøm for meg å kunne få opparbeidet meg en såpass tålmodighet at det lot seg gjøre å sitte i et skjul i timevis å vente på byttet:)
Bildet ditt var flott. Fine bevegelser på ørnen og et vaktsomt blikk. Jeg ville kuttet i stammen på træet sånn at det ikke ble luft på høyre side.

Lykke til med byggingen av skjulet.
Bergliot:)
Linde G.
Hei

Fint bilde og bra tatt av en fugl på vei... Jeg klarer ikke ta slike bilder selv og liker derfor godt å se andre ta disse fuglebildene.
Du nevner Adobe gamma i forhold til kalibrering av skjerm. Kan du si litt mer om hvordan dette gjøres og sånn ? Gjerne pr mail til meg.

Hilsen
Linde Gilberg
Terje S.
For skjermkalibrering anbefaler jeg linken :

http://www.mamut.com/homepages/Norway/1/9/meridianfoto/su...det355.htm

Mvh Terje
anders s.
dette var et stilfult ørnebilde,litt flatt lys,men alikevel var det ikke noe problem å få sett nøye på fjærdrakta på fuglen.ørnas fluktpositur kombinert med det spesielle treet gjorde til at dette ble et spennende fluktbilde av ørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu