Skumring
Eg skimtar eit land -
Uklårt og vikande stig det,
best som eg skimtar det sig det
ned att bak himmelrand.
Eg veit at det ligg der løynt ut i hav,
veit at det dit ber av.
Ingen har sagt det, eg kjenner det på meg,
eg vil ikkje dit, men eg kan ikkje rå meg.
Kursen er oppgjord på førehand:
Kursen for Skymings land.

Jakob Sande
Bildet inngår i albumet Glemsel - Om å miste...
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger566
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242487} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Aud Elise S.

Sammen med teksten ga dette bildet en dypere mening...
Bra komposisjon. Liker fargetonene, lyset og den maleriske effekten.
Et spennende bilde med rom for tolkninger.

mvh Aud
Anders R.

Hej Tom

Ytterligare en smakfull komposition från dig! Här gillar jag att personen i bild är på väg bort. Någonting står på randen av sitt slut och vi kan genom den täta stämningen anta att det är oåterkalleligt. Atmosfären mellan betraktaren och den här personen är så tät att det känns som att hur mycket betraktaren än skriker, kommer han eller hon inte att höras.

Tycker att färgerna är rätt valda och ger en bra helhet för mig.

Mvh
Anders
Marit O.

Spennende, flott effekt i bilde og fine toner liker det jeg ser her :)
Mvh Marit
Monika Frisvold V.

Hei Tom
Nydelig bilde du har laget her..liker den stukturen du har brukt...
fine farger.. og fin tekst..flink du :))
mvh monika
Torild H.

Som i musikk forholder jeg meg til melodien (her; det visuelle) først, får den innenfor, at den sitter, for etterpå å finne ut om teksten tilfører noe ekstra, forsterker innhold. Tar derfor litt tid med et slikt bilde, og vet jo ikke om det var bildet eller tekst som kom først til deg.
Dette bildet tiltalte meg, farger og komposisjon, dessuten selve presentasjonen, kanten oppe som for meg ser ut som avrevet papir og dessuten en anelse av en blyantstrek(?) rett under kanten.

Og...leser gjerne nynorsk, er jo vokst opp i et nynorskland. Som sagt; vil bruke litt tid på dette, takk...så langt!

Mvh Torild
Anne-Lise S.

En vakker fremstilling der farger, lys og den etterarbeidede strukturen forsterker inntrykket av det jeg vil si er glemsel, gjemsel eller dog ensomhet og savn. Jeg liker at personen er plassert med ryggen til på et mørkere område som gjentas i høyre bildehalvdel. Flotte linjer i bildet og jeg liker godt lyset og stemningen av ro som ligger over dette. Malerisk og flott som det er. Teksten har mindre betydning for meg, men jeg synes den passer godt til bildet ditt.

Anne-Lise
Avsluttet .

Et nydelig drømmende bilde.
Eventyraktig:-)
Teksten sier jo sitt og bildet har rom for mange tanker og tolkninger:-)
Hilsen Tone!
Anne Lene B.

Hei Tom
Slik minner blekner, men aldri blir helt borte og man bærer det med seg i hjertet når tida er inne!! Sterke ord og et bilde som går langt inn i og forbi teksten!! En reise avsluttet og en annen påbegynt. Nydelig komponert og etterbehandlet og med farger som understreker stemningen!!
Bokmerket og anbefalt!!

Hilsen Anne Lene
Laurberg G.

Hej Tom. Et smukt, smukt billede du her har fremstilt. MIne følelser er så passende beskrevet herover af Anne Lene Baanrud: ''Slik minner blekner, men aldri blir helt borte og man bærer det med seg i hjertet når tida er inne!! ..'' Tak for at du lod mig se. ha´en god dag. mvh. lau
Julie E.

Hei Tom

hvis jeg kunne blomstret
som tulipanene i hagen
kunne jeg kanskje
være klar til å dø
jeg skulle begrave
tankene mine i hvitveisen
sende kjærlige dikt til himmels
som papirfly

da kunne jeg rope
høytidelig til døden
og la den komme for å hente meg
eller jeg kunne gå helt selv
ganske alene

Ja, slik tenkte jeg da jeg så dette bildet. Om man har gjort alt man skulle gjøre i dette livet. Blomstret slik man så gjerne ønsker å gjøre, foldet ut alle sine evner og anlegg, ja, absolutt levd ut ALT, med alt det innebærer. Da kunne man kanskje være klar til å forlate denne verden. Omverdenen kunne kanskje til og med vært klar til å gi slipp...så er det bare det tunge faktum at et menneske vil vel bestandig kunne ha blomstret enda litt mer og vi andre var ikke klare til å gi slipp.

Ellers var det igrunnen mest følelsen av innhold i dette bildet som rørte meg fremfor det visuelle i det.. Men det er det viktigste, er det ikke? :)
mvh Julie
kåre l.

Jepp !
Terningkast 6 fra meg :-)
Liker lyset, fargene og etterbehandlingen.
Bra jobba :-)
Eivind B.

Tom! En ny sterk abstrakt fra deg, nært beslektet med tematikken fra flere av dine andre bilder. Du behersker antydningens kunst så godt at dette står solid på egne bein, også uten den vakre teksten til Jakob Sande. For meg et bilde på den siste reise, den tunge og forbannede vei vi alle skal gå, men som de færreste ønsker å gå alene.
Mon tro om ikke bildet blir enda sterkere tematisk (forsåvidt også visuelt) speilvendt, da jeg leser at personen har nådd toppen av bakken, er på vei ut av bildet, ut av historien og vandrer nå alene inn i skumringen.
Mvh Eivind
Kamran I.

Hei T

Her, kan ingen ord forklare mer, utdype mer og ''synde'' mer enn det de allerede gjort har... etter å ha sett dette blir alt så vått..

Mvh,
-m:kamran-
Tom E.

Tusen takk alle sammen for fine kommentarer! Det betyr mye for meg å få høre hva dere syns om dette bildet. Må bare beklage at det har gått så lang tid uten respons fra min side, men måtte omprioritere tidsbruken min for en periode.

Anders - svært glad for å høre tankene dine om dette, de beskriver godt en del av mine egne tanker når jeg laget det.
Anne Lene og Laurberg - tusen takk for ordene deres! Jeg hadde ''Minner'' som arbeidstittel mens jeg jobbet med bildet.....
Julie - tusen takk for vakkert dikt! Jeg setter også stor pris på refleksjonene dine rundt det. Og når det gjelder dette bildet så, jepp - det har definitivt mest betydning for meg om jeg har klart å få inn i hvert fall noe av det innholdet jeg håpet :-)
Eivind - Tusen takk for fin tilbakemelding! Ser poenget med speilvending og prøvde ut et par versjoner med det. Landet imidlertid på denne varianten da den ga meg den sterkeste følelesen av å være på vei tilbake/hjem.

Mvh Tom
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu