sanselige symfoni
Hvordan opplever du dette bildet?
Tanker?
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • AnnetDet er en stor vanskelighet å få denne bittelille karen her skarp når jeg ikke har med stativ, og det er noe vind i lufta.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger520
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242803} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Stig Børre E.

Det første som ramler ned i hodet på meg er ''fødsel''.
Mulig jeg er gal...

Uansett, bildet er vakkert. Toner, lys og komp sitter som et skudd.
Fint med refleksene som bryter.

StigB
Avsluttet .

Hei INgebjørg
Ligger du ennå med lupe nede på skogbunnen og leter etter sporer. Trodde du var ute nå i snøen.
Jeg kan ikke komme på noe i farten. Bildet står seg fint med duse farver, smårefleksjoner og jeg vil nok tenke i banen liv; som også Stig B nevner med sin trang fødsel.
Yada, yndig og ganske søtt. Det er et sart bilde.

mvh arild
John H.

Hei Guldbjørg.
Denne gangen innviterer du til tolkning og legger ikke føringer selv, bortsett fra bildet da. Det første som slår meg er ordene til Einar Skjæråsen. Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå. Men det som passer best til deg er desse orda fra ein anna stor diktar, Henrik Wergeland. Dette er til deg Guldbjørg, dette er du. ''Se nøye skal du øyne det store i det små, og gudommstanker høyne på gressets veke strå''. Og så til slutt, Det er dug til hvert eneste strå. Ha en fortreffelig dag. Bildet? Helt Ingebjørg. Fint format, men kansje litt mye nede?
John
Fred S.

Du må ikke sette slike krav til seerne, ingebjørg; hvordan opplever du bildet.... ? Oppdaget nettopp det nye profilbildet ditt, og opplevde i alle fall litt der; er du den nokas-raneren de ikke fikk tak i ?
Ellers synes jeg pastellfargene i softet utgave er ganske følsomt fine og smakfulle, og veldig deg, mens jeg ikke helt klarer å identifisrer det botaniske på toppen. Den ligner mest på ei sjøpølse.....

vh fred
Torbjørn K.

Litt uvandt med lyse og friske fargetoner fra deg, Ingebjørg. Jeg synes dette ble flott jeg. Enkel og ren komposisjon og noen lysreflekser her og der som krydrer bakgrunnen. Jeg liker det smale høydeformatet godt, men jeg tror også du kan kutte litt på sidene og lage et stående panorama-format ut av bildet.

Torbjørn
ingebjørg fyrileiv g.

God morgen, og takk for fine tilbakemeldinger.

StigB - gal er du nok ikke, men fødsel er ikke den tanken jeg hadde forventet å få ;) Selv uten noen forventinger.. Så det er bra.

Arild - Jeg ligger med lupe (rettere tamron) litt over alt jeg. Så mye snø er det ikke der jeg bor, da må jeg litt lenger inn i landet. Våren er her for fullt snart, og fuglene kvitrer lystig i hver en busk. Kanskje ikke så rart med de livnærende tankene allikevel.

John - Det er det som er så spennende; å vite hva dere tenker. Strofene du serverer treffer meg (ikke overraskende!?), og da spesielt Wergeland. Jeg liker han, vet du. ''Den har ei sjel som ikke tror at naturen er en åpen bok.''..

Fred - Det er jo et valg å svare. Utfordring eller ei, det er hva man gjør det til selv. Hehe, så du kan virkelig se for deg meg!? Å rane en bank? Det hadde vært et underlig syn. Når det gjelder bildet, så har jeg bare tenkt på å skaffe meg undervannshus. Men jeg har ikke kommet så langt enda, derfor ingen mulighet til å fremstille sjøpølsa med pastell og reflekser.. Finn deg en stubbe i skogen, og bøy deg ned å se.

Torbjørn - Jeg har vel vært innom lyse toner før, men det er kanskje ikke hverdagskost. Kuttforslag tar jeg imot, men her vil jeg ha rommene rundt.


Ha en fin dag!
-Ingebjørg
Bergliot E.

Hei,
Dette var rett og slett stilfullt. Enkelt, rent men likevel fullt av liv. BRA !!

Bergliot:)
Eivind B.

Spillet mellom farver og reflekser gjør at bildet syder av liv. Et spennende motiv, som jeg antar er svært lite og rimelig vrient å jobbe med. Pent! Mvh Eivind
Helge R.

Hei Ingebjørg!!
Vakkert pastellfarget inntrykk av noe ukjent, som du skriver til Fred, det er bare å bøye seg ned så finnes det en helt ukjent verden der nede. Jeg liker at du presenterer meg for det ukjente, stå på hilsen
:)Helge
Espen A. I.

Litt for flatt kompmessig, likte godt motivvalget, men et litt mer spennende flateareal hadde vært bedre. Gode, svært gode, farger, de liker jeg godt. Lyset er spennende og treffer meg på en fin måte.

Espen
Bjørn H.

Heisan.

Liker fargene, komposisjonen, den lette, litt utflytende pastell fornemmelsen.

Bra er det Ingerbjørg.

Men må smile av det Fred beskriver som sjøpølse på toppen.

Hadde ikke kommet på den beskrivelsen selv, men skjønner hva han mener. Jeg mener også at toppen kunne på en måte vært noe annet, noe mere estetisk, eller tja... noe i den retningen :)

Liker absolutt stilen din.

Stå på, fortsett ditt kreative arbeide.

Bjørn.

ingebjørg fyrileiv g.

Takker for kommentarer!


Eivind - ja, disse er veldig små, derfor utfordrende og artig å jobbe med.

Bjørn - Ja, det er kanskje noe i den sjøpølsa.. Men som sagt; siden de er så små, er de utfordrende å jobbe med. Jeg er blitt litt glad i dem. .


-ingebjørg
Roger K.

Hei Ingebjørg!
Du holder deg innenfor enkelheten for tiden. Ikke dumt det da jeg synes du mestrer det fint. Slike bilder er alltid behagelig å se på samtidig som de gir en fin ro. Om jeg liker alle de refleksene som forstyrrer litt er en annen sak. Det blir liksom med smaken det til betrakter. Grei fokus og kontrast til bakgrunnen sjøpølsa til Fred :-).

Mvh RK
Bente K.

Dette likte jeg. Elegant og enkelt. At denne enkle veksten trer frem fra den diffuse bakgrunnen fungerer visuelt veldig bra. Jeg kunne ønsket meg at du hadde fått den øverste ''toppen'' av denne planten helt sylskarp.
mvh Bente
Ioannis L.

En ren fryd for sjelen!
Meget delikat og vakkert!
Du har uten tvil blitt mesterlig i denne poetiske siden av macrofotografi!
willy m.

ingebjørg:)...... du mestrer denne genren til det ypperste.. bildet er flott og har de kvaliteter et slikt bilde skal ha...husk imidlertid på at disse kvalitetene kan ta deg mye lengre... bruk fantasien og gi f... i alle forståsegpåere innen foto...fordi du kan...fordi du har bedre bilder enn noen...rendyrk ditt uttrykk..finn din stil..så go for it og du vil vinne:) fordi du vet...og du kan...
mvh --willy--
ingebjørg fyrileiv g.

Takk så mye til dere fire siste!

Bente - javisst, skulle hele ''sjøpølsa'' ha vært skarp, men den er så liten..! Jeg gir den ikke opp enda ;)

Ioannis og Willy - dere gjør meg nesten forlegen.. Takk så mye begge to! Jeg har ikke tatt mitt beste bilde... Jeg vil fortsatt utvikle meg, og mine uttrykk, uten å miste de.. (håper jeg.. :). Når det gjelder forståsegpåere, så får de si hva de mener, jeg lytter, men gjør hva jeg vil ;)

Ha en fin dag.
-ingebjørg
Kjell Sigurd S.

Sart og typisk IFG. Liker at du ''tør'' å midtstille hovedmotivet. Her tilfører det ro og harmoni. Fine reflekser som gir litt liv. Avdempede farger som kler bildet. Bærre lækkert!

Kjell S
Jan Frode A.

Du har din egen finnish på macro-fotografering, som gjør bildene dine spennende og severdige. Det er noe med former og eleganse, som jeg ikke helt finner ord på. Vakkert er det, og samtidig mykt og nært.
Her liker jeg spillet i lys og former. Myke linjer som rammes inn av lyset og et perlemorsliknende fargespill. Flott fokusplan syntes jeg, med akkurat passe skarphet til å bevare det myke.

mvh Jan Frode
Tone A.

Hei Ingebjørg
Nå måtte eg sjå litt på dei 2 andre bilda med desse småe sporene. Her kunne du jo ha laga ein liten serie. Dette bildet har ikkje så tunge fargar som dei 2 andre og her får eg faktisk ei vårkjensle pga lyset, refleksane og litt lyse grøntonar. Og sporen strekk seg mot lyset frå bakken med sin slanke stilk og kjem seg ut av det duse og verkeleg nyt lyset.
Bakgrunnen har litt kalde fargetonar så antakeleg er dette eit vinterbilde kor denne grøne flekken med sporen ei ein liten bar flekk. Likevel gir bildet meg vårkjensle og som eg blir glad av å sjå på.
Eit smalt skarphetsplan som gir eit mjukt uttrykk, og kor den vesle sporen er skarp nok for meg med tanke på kor småe dei er.
Bildet er vakkert og med din spesielle stil, men med eit litt meir optimistisk uttrykk enn melankolien som pregar nokre av bilda dine. Minimalistisk men likevel eit uttrykk av livsglede med innlag av vårleg grønt, slik oppfattar eg bildet ditt. Ikkje rart at du har utstilling med dine spesielle og vakre bilde.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu