Ut mot fjorden
Når turen går til fjells i Lofoten er det ikke til å unngå at fjord og hav kommer til syne. Øyriket er jo omringet av barskt havstykke og fjorder som deler øyriket. Nå er jeg på Vestvågøy som er omtrent mitt i Lofoten. Den nermeste fjorden vi ser her er Buksnesfjorden som sommerstid rommer ca 70 crusskip av forskjellige størrelser. Fjellrekken midt i bilde har vi Mortsund ute på odden. Fortsetter vi ut av bilde til høyre kommer vi til Ballstad som det er et yrend liv vinterstid under lofotfisket. Dette er naturen jeg har rett utenfor stuedøra mi. Bor faktisk rett nedenfor den runde toppen som ligger litt til venstre for midten av bilde. Å sitte her oppe å skue utover havet under lofotfisket er en nytelse da havet kan være full av fiskebåter som drar sine fangster.
Bilde har jeg justert litt fargemettning på samt økt en smule på midtkontrasten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-06 18:41:55
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-06 22:03:32
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRaw Iso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger462
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243057} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Bodil Kristine F.


Hei!
En herlig natur som du har fanget inn her. Fint med den enorme dybden og det luftige perspektivet mot fjellrekka langt ute i havet. Og fjellet rett over fjorden er vakker og typisk Lofoten, jfr skyggene nedover fjellet... Antakelig er dette tatt på formiddagen? Kan tenke meg at dette landskapet gir spennende muligheter for fotografering ved soloppgang/solnedgang evt. også i ruskevær med litt mer dramatiske skyer? Uansett, Lofoten blir enda mer fristende å reise til når jeg ser dette.

Mvh Bo
Torbjørn K.

Vakker og storslått natur, men jeg synes at du lar forgrunnen skygge litt for mellomgrunnen og bakgrunnen både i dette og ditt forrige bilde. Dette gjør at du mister en god del av dybden i bildet. Jeg tror jeg ville tatt et skritt eller tre lengre frem, evt. valgt et høyere kamerastandpunkt. Jeg tror jeg også ville lagt på noe mer kontrast og farge, da bildet fremstår som noe blasst.

Torbjørn
Roger K.

Hei og takker for kommentarer. Du skal bare ta turen til Lofoten, Bodil. Masse flott natur å ta tak i for en ivrig fotograf.
Jeg er litt opptatt av å fremstille bildene slik forholdene er der og da, Torbjørn. Litt blast og dis var det denne dagen, men gjør et lite unntak og gir på litt ekstra kontrast. Farger gjør jeg ikke noe med da jeg selv føler det blir helt feil hva naturen viser oss. Det er liksom meg det. Liker selvfølgelig bilder der det er lagt på noe ekstra farger, men med måtehold da.

Roger
Ingunn S.

Hei!
Litt av et storslagen landskap dere har oppe i nord;-)
Et nydelig bilde synes jeg med veldig god dybdeskarphet. Enig med Bodil at dette er et spennende motiv i mange sammenhenger...
V1 er kanskje litt blass, men i v2 synes jeg det ble litt for mye igjen...så kanskje en mellomting, men smaken er jo som baken...;-) Uansett er dette et flott bilde!

Hilsen IngunnS:)
Roger K.

Takk til deg også, Ingunn for kommentar. jeg var nok litt rask på labben med justeringer av kontrast før jeg hastet i veg til sammenkomst i Lofoten Fotoklubb. Hyggelig at mine bilder fra Lofoten gir lyst til et besøk. Legger ut en versjon til der kontrast er redusert litt fra versjon 2.

Roger
Eva Marie P.

Fantastisk utsikt du har her. Dette var flott å se på, fjell og hav så langt øyet kan se. Fine farver og rene linjer med den hvite sneen mot himmelen.
Dette likte jeg:)
-epl
Ingunn S.

Hei igjen Roger!
Versjon 3 er perfekt;-)

Hilsen IngunnS:)
Odd Tore S.

Som alltid et imponerende utsyn når du serverer det.
Et (uoppnåelig) ønske fra min side ville vært klaring mellom ryggen i mellomgrunnen og fjellet bak. Tror at det hadde gitt både bedre definisjon av fjellene og enda mer dybde. Ta med gardintrapp eller luftkrok neste gang!
Noe mellom v2 og v3 ville passet best for meg, egentlig nærmere v2 på denne skjermen. Her ville jeg valgt vekk områdene med høylys når jeg øket kontrasten, så ikke tendensen til utbrenning øket. Lasso og ganske bred Feather kan fikse dette.
Odd Tore
Fred S.

Hei Roger: Når jeg blir pensjonist tror jeg at jeg slår meg ned i Lofoten noen vintervåruker, dette ser bare for fristende ut.
Regner med at ståstedet ditt her også er på Vestvågøy, så det er litt av et paradis du har å boltre deg på. Hverken Ballstad eller Mortsund stod på ruta vår i fjor sommer, derimot den delen av øya som jeg tror du står på her...
Vakkert bilde som øker lysten til et nytt Lofotenbesøk.

vh fred
Roger K.

Takker for kommentarer til dere siste også. Takk til deg Odd Tore for litt tips.
Det var godt å høre Fred at jeg får det til å krible til en ny Lofottur til deg. Det er ikke bare sommervær som gir øyriket flotte opplevelser som du er inne på. Kanskje det blir pensjonisttreff her med tiden av dottere :-)?

Mvh RK
Inger Anne Maritsdotter V.

Heisann Roger.

Dette har eg glemt å kommentere:-)

#1 funker godt på min skjerm, mens #3 også ble fin, #2 ble altfor mye kontraster for min skjerm.
Det er en flott utsikt du viser oss her, storslagen flott natur, fint presentert.

Mvh Inger Anne
Tone B.

Hei Roger, et vakkert skue av mektig natur! Jeg liker det lave kamerastandpunktet du har valgt som er med på å få en fin forgrunn som gjør sitt til dybdevirkningen i bildet. Fine klare fartetoner og teknisk bra gjennomført.
Jeg er så enig med deg Roger i det du sier om å formidle forholdene de var da bildet ble tatt. Uansett, justeringen du har gjort i v 3 synes jeg er er fin og det blir denne versjonen jeg liker best.
Bildet ditt får meg til å glede meg dobbelt til Påsken! Har ikke vært nordover siden november 06, så nå er det på tide med en tur igjen! Naturen dere har der nord og det fantastiske lyset er en opplevelse jeg ikke kan få nok av :-)

Hilsen Tone
Inger-Lise S.

Hei Roger! Et nydelig vintermotiv! Og du viser det som vanlig med god teknisk kvalitet, fin komposisjon og absolutt en nytelse å se på!

V#1 er god nok i massevis for meg!

Inger-Lise:)
Roger K.

Takker til Inger Anne, Tone og Inger-Lise for hyggelige tilbakemeldinger. Vi får håpe på godt påskevær Tone. kanskje våre veier krysses når du tar turen til Lofoten og kanskje Raftsundet. Hadde tenkt meg dit i påska med bobilen noen dager og da blir det nok noen turer på meg og kameraet.

Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu