Masteskogen
I masteskogen vokser aluminium mye mer villig enn mastefuru. Og tretoppene er tekniske snurrepiperier.
---------
Dette var penværsdagen i februar 2007. Åaen til høyre er Skaugumåsen.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger454
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Tom T.

Hei!

Seilbåtmaster i solnedgang, synes dette har blitt et vellykket bilde. Liker lagene i fargene + mastene som bryter opp i det horisontale + meget bra kontrast.

Bra jobba:)

mvh Tom Tveitan
kåre l.

Spennende bilde dette :-)
Mastene står i flott kontrast til solnedgangen med gode silouetter. Liker at de nærmeste mastene er markert høyere. Gir en forholdsvis god dybde. Fint komponert og behagelige farger :-)
Rune S.

Jeg synes dette var vellykket med masteskogen i siluett mot en vakker bakgrunn. Fint også hvordan de skrå bardunene kommer fram. Har sett andre prøve seg på lignende, uten å få det til, etter min mening. Men dette likte jeg.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Synes dette ble spennende der mastene danner ulike linjer pga sine ulike høyder. Fint også hvordan du bruker lampene for å få frem dette. Har prøvd meg på et jeg også, men uten å lykkes...

Anne-Lise
Frode F.

Nydelige farger og former her, gratulerer med et stilig bilde!

Gode kontraster og god dybde.

Skulle jeg få komme med et lite forslag, kunne bildet blitt mer ''symmetrisk'', om du vil, dersom det hadde blitt beskjært pittelitt i hver ende, slik at snorene som går ned til venstre og høyre munnet ut i hver sin billedkant. Hvis det gikk an å skjønne den forklaringen?

Bare et forslag, er ekstremt usikker på om det har noe for seg.

Pent bilde var dette uansett :)

Stå på!

FF
Steinulf L.

Flott solnedgang i masteskogen. Flott toneforløp og fin dybde i dette silouettbildet. Synes dette ble svært så vellykket.
Lars-Anders M.

For meg ser det ut som en ”Mastekatedral” Vi kan be om fint vær til neste tur og.
Meget fint dette
Mvh
L-A M.
Magnus T.

Her synes jeg du har fått frem noen helt utrolig flotte farger som blir en perfekt bakgrunn for skogen. Noen av de skrå bardunene har ikke tålt oppskarpingen og har blitt ''trappete''. Jeg har slitt en del med dette selv og har begynt å bruke usm selektivt; jeg bruker PS, men metoden kan brukes i andre applikasjoner som støtter layere og masker. Jeg tar en kopi av layeret med bildet og kjører på med usm på kopien. Så legger jeg på en maske og maler med svart pensel der jeg ikke vil ha usm, anbefales å prøve!

mvh,

-Magnus
Ronny A.

Hei! Dette var et orginalt og flott bilde:-) Fargene på himmelen var usedvanlig lekker.
mvh Ronny
Knut L.

Godt sett.
Motivet har en stilig grafisk effekt - godt komponert v-stil (man kunne kanskje diskutert en finkutting av sidekantene, og ikke å forglemme; - en uhyre passende tittel.

Meget dekorativt.

mvh
Knut
Bergliot E.

Huff kor mye stråling det skal være rundt denne klyngen av strenger. Flott siluettbilde av dem. Veldig fin farge på himmelen og en fin komposisjon.

Bergliot:)
Stig Børre E.

Her har du virkelig fått til komposisjonen.
Har sett en del lignende forsøk, men få så vellykkede som dette.
Mellomtonene kunne vært lettet opp noe.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.

Jeg synes også at dette ble veldig vellykket. Utsnittet er godt, og fargene stemningsfulle. Bildeflaten fylles godt opp, og du har fått frem et fint histogram :) Personlig liker jeg nok granskog bedre. Furuskog er heller ikke så verst, og bjørka er fin på sommeren. Men jeg har et bilde i denne sjangeren jeg også, men som sagt: ikke alle er like vellykket som dette.

vh ingebjørg
Espen A. I.

Jungel vil jeg si. Vellykket, dette, fine farger og ikke minst veldig god skarphet, som er utrolig viktig her - det minste etterbehandling i form av mer skarphet vil lage stygge haloer.

Espen
Torbjørn K.

Enkelt men effektfull komposisjon, der linjene selvsagt spiller en viktig rolle. Fargene og lyset passer bra, men jeg kunne kanskje tenkt meg litt mer smell i blåtonene i øvre halvdel av himmelen. Jeg synes noen av lyktene til høyre i bildet gjør seg godt.

Torbjørn
ingeborg w.

Duse farger som varierer fra kalde blå til varme orange preger bildet. Høy teknisk kvalitet trekker opp som vanlig. Jeg liker hvordan det er to høye master på henholdsvis høyre og venstre side. Utsnittet er velvalgt, jevnt på begge sider, uten noen forstyrrende elementer.
Odd Tore S.

Takk for mange hyggelig kommentarer!
Sånn komp.messig kan jeg nok gå med på litt kutt i sidene for å oppnå mer symmetri, men til nå har jeg allerede ofret Vardåsen og halve Skaugumåsen, og mer går på følelsene løs! Men jeg vurderte også den løsningen.
Når det gjelder usm, ble bildet delt opp i mindre områder etter detaljenes karakter, og behandlet individuelt. Resultatet ble sjekket i 2 * actual pixels. Men for stag som er én pixel brede eller nær det, er det ikke enkelt å unngå sagtenner. Bildet er jo digitalt, ikke kontinuerlig, og downsampling og .jpg-komprimering går tydelig ut over detaljer.
Jeg har trimmet dette bildet med levels uten å forandre øvre og nedre grense. Da kom det nok fargemetning i følge denne skjermen. Så jeg har holdt igjen heller enn å ta fargene helt ut. Det var en fin kveld, samme kveld som bananen og båten i snøen.
Odd Tore
Odd E. k.

Hei Odd Tore!

Et flott bilde, der variasjon i mastehøyde og avstand til fotografen gjør dette til et fasinerende motiv. Fin dybde i bildet og god skarphet, noe som fremmer de fine detaljene i motivet meget bra. Solnedgangen med den mørke horisonten, samt det flotte lyset gir en fin stemning ved bryggekanten.
Meget flott fanget dette Odd Tore!

Mvh

Odd E.
Roger K.

Hei Odd Tore!
Her har du et flott lys med farge i bilde. Solnedgang er det mange av på treet, men du får stort pluss for kreativiteten din. En masteskog i solnedgang i en klar vinterluft gjør seg bra. Jeg synes også du har valgt en fin innfallsvinkel der alt ender ut i en enkel i enden. Skaper et fint sug og dybde i bilde. Et virvar av master gir så absolutt et vakkert bilde.

Mvh RK
Bjørn H.

Heisan ...

Har bladd litt rundt i mappa di Odd Tore, og jommen er du aktiv med pekefingeren :) Mange fine god biter er det.

Så har du altså funnet deg en masteskog også. Ikke dårlig.
Motivet er jo litt i din sjanger, sært og bra :))) Du har et godt blikk for detaljer og rariteter, og det er jo et pluss.

Motivet har et nydelig lys og mastene popper opp som fine siluetter mot den glødene himmelen.

Kankje litt trangt i bånn ?

Liker bildet ditt godt.

Bjørn.







Kjell Sigurd S.

Fin kombinasjone av himmelfarger og båtmaster. Utsnittet er tøft. Ser ankepunktet om USM behandlingen, men igjen synes jeg det er detaljer som ikke på noen måte ødelegger for bildet. Liker det og tror jeg vet hvor det er tatt :-)

Kjell S
Jan Frode A.

Histogram var den umiddelbare tanken som slo meg da jeg så bildet. Mastetoppene danner fine linjer bortetter bildet, som kurver i et histogram eller grafisk framstilling av opp- og nedgangstider.
Elegant med siluetter av master og barduner som bryter flott mot den fargevarme kveldshimmelen. Flott formidlet motiv, teknisk godt og fint komponert.

mvh Jan Frode
Ketil K.

Som vanlig har du funnet litt spesielt motiv. Her er kuttingen i bånn avgjørende for å få opp fokusen på mastene. Nydelig bakgrunn gjør dette til et spesielt bilde. Kan igjen gjerne brukes som en illustrasjon.

Eksempel på tittel: - Hvorfor kommer ikke båtene ut av marinaen en nydelig lørdag sommerkveld?
Odd Tore S.

Tackar och hoppar for flere positive kommentarer!
Ketil,
tittelforslaget ditt hadde nok vært forlokkende, men det riktige ville nok være mer i stilen:
''La båten nyte vintersolnedgangen i boblende og isfrie omgivelser.''
Bildet ble vel tatt på årets kaldeste ettermiddag!
Odd Tore
Siri Elisabeth J.

Lekkert og orginalt solnedgangsbilde!
Herlige farger.
Litt trangt der nederst.

Hilsen Siri :-)
Odd Tore S.

Takk til deg også, Siri!
Jeg ser at det er flere som nevner at dette er litt trangt nederst.
Her er mye mer å ta av, originalen har med hele båtene og vann i tillegg, men det blir litt tungt som siluett.
Vanligvis går kritikken på at jeg ikke kutter nok, så denne gangen ga jeg meg snauismen i vold og kuttet til det gjorde vondt. På en måte er det godt å høre at det gjorde vondt for flere enn meg.
Kutt er vanskelig!
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu