Vaskarhuset
Dette er en versjon av et bilde jeg har lagt ut tidligere. Da kjente jeg ikke historia til huset. Dette spesielle bygget er en del av Lepsøyrevet fyr. {bildekritikk=287436. Det var ikke vann ute på fyret. Fyrvaktaren og familien måtte derfor på land for å få vasket seg selv og klærne. Huset vart også kalla Fyrfjøset. Det var båsplass til 2 kyr der. Det var vanlig på fyra rundt omkring å ha kyr for å få fersk melk til familien.
Utstyr
  • nikon D 70
  • nikkor 18-70
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger357
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_243981} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jóhann Á.
Hei John!
Her har du pent lys på huset og det skaper stemning. Liker at du viser huset ut mot havet, særlig med tanke på historien. Men det er helt klart en plass det går an å besøke mange ganger og få forskjellige bilder fra gang til gang alt etter vær og lys.

MvH, Johann
Ivar B.
Så litt stuselig og forlatt ut dette huset, men for en fotograf er det en gullgruve. Det slår meg hvor åpent og værhardt det må ligge. Historien er spennende og bildet blir en fin illustrasjon av den. Mvh Ivar.
ingebjørg fyrileiv g.
God dag, John. Det er fint å ha motiver å komme tilbake til. Ikke bare fint, men også interessant. Lys og fargene i lyset, kan som Jóhann sier, gi forskjellige bilder. Dette bildet har et veldig fint og varmt lys, hvor fargene på himmelen også er gode. Jeg liker skyggene av greinene som treffer vegge, og skulle gjerne ha ønsket at hele den var dekt. Men da hadde du måttet vente noen timer.. Taket er fortsatt fint. Bildet blir helt annet enn hva den forrige versjonen viste (da var det jo aldeles dystert). Fint at historien kom til dette bildet. Da fikk jeg spekulert litt under forrige :)

Ha en fin søndag!
vh ingebjørg
Jostein F.
Hei!
Et kjempefint bilde, som klarer seg godt på egne bein, men som blir enda sterkere av historien som du forteller. Mange fine detaljer å studere på huset. Horisonten ser litt skjev ut for meg, heller mot høyre, men det er sikkert bare jeg som reagerer på det, jeg er overfølsom for skjeve horisonter.
Hadde vært artig å sett dette motivet under forskjellige lysforhold og til forskjellige årstider.

Mvh; Jostein
John H.
Hei
Takk for kommentarene. Kjekt at dere ser innom bildene mine. Au kjekt at dere synest at bildet er bra. Er nok klar over at horisonten er skeiv. Det er jo så enkelt å rette opp sånt i våre dager. Det var verre med dias før i tida. Da måtte du være skjerpet og ha focus på alt. Vi blir litt sløv av å stole på den digitale teknikken. Bildene kan derfor bli litt for glatt etter hvert. Det er lett å ta helt av i ps. Du kan jo sminke et bilde til det ukjennelige. Jeg skygger derfor bevist ps. Jeg holder meg til de enkle programmene til Apple. Minuset med i- photo er at bildene blir litt uskarp når man retter på horisonten. Derfor er den skjev. Litt latskap, litt sløvhet under eksponeringen og litt en stille demonstrasjon mot den digitale dataverden. Skal skjerpe meg neste gang jeg trykker av. Jeg kommer nok til å ha dette motivet i mine planer fremover.
John
Terje S.
Nok ett flott bilde av det jeg kalte dobbel utedass. Flott at du har nøstet opp historien bak. Skrev kommentar på ferga over fjorden isted men internett klikket når vi skulle legge til kai i Molde. Flott lys og en fin historie.

Terje
kåre l.
Flott lys og denne gangen fikk du med både hele treet og den fine historien :-)
Da kan jeg bedre skjønne ideen med 2 dører...
Anne-Lise S.
Nydelig lys som gir en god stemning over landskapet og i sjela til den som ser. Flott med treet som i silhuett, og fine skygger på veggen. Himmelen har flotte farger som også viser seg i landskapet. Noe skjevt nedover mot høyre. Totalt et godt bilde å se på, som gir ro i tankene.

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu