refleksers gripende nyanser
Utstyr
  • canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger538
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244509} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Stig Børre E.
Jepp - lekkert igjen dette.
Du har funnet din egen stil med disse makrobildene og det er i tillegg en
bra stil. Fint med fargene som gjentas fra planten i bunn og i toppen av bildet. Refleksene blir krydder - kunne godt vært flere av dem.

StigB
Kjell Sigurd S.
Flott uttrykk du har funnet. Liker formatet og bruken av et lite fokusområde. Synes kanskje ''knoppen'' kunne vært en anelse skarpere. Fin balanse med så mye luft over. Liker egentlig det meste her .-)

Kjell S
Anders R.
Mycket delikat! Gillar kontrasten mellan tomt och innehållsfyllt. Härliga färger, bra komposition och bra genomfört!

Mvh
Anders
Odd E. k.
hei Ingebjørg!

Nå begynner solen å komme godt på himmelen og snøen går over til vann. Bakken blir fuktig og telen forsvinner. Spirene begynner nå å finne veien opp fra bakken og strekke seg mot lyset. Flott fanget dette, da en ny plante er på tur opp fra bakken for å blomstre og gi fra seg pollen eller frø. Refleksen tilsier nok at solen varmer og at spiren strekker seg mot lyset for å få næring til å vokse. Fin plassering av spiren i bildefeltet sammen med utsnittet Ingebjørg!

Mvh

Odd E.
Avsluttet .
Skjønnhet, varsomhet og dybde...
Du har en vakker sjel Ingebjørg.

Inge
Eli B.
Flott detalj du har fanget her, veldig bra!
mvh Eli
Bjørn H.
Du er flink til å finne sånne søte små detaljer i naturen du. Sist var det en ''sjøpølse'' :))

Liker dette godt Ingebjørg. Refleksene og lyset er selvfølgelig mye av bildet. Den lille spiren kunne vært hakket skarpere og en liten tanke mer fremtredene.

Alt i alt et bilde som gir lengsler etter vååååår.

Bjørn.





ingebjørg fyrileiv g.
Takker for kommentarer alle som en!

Det er en en mose''stilk'' (?) som kommer opp gjennom isen (/isen har smeltet ned til den). Skarpheten er ikke optimal, og jeg vet det så inderlig godt.. Men så var det det med å ta med seg stativet da..

-ingebjørg

Avsluttet .
Hei Ingebjørg
Du legger lista meget høyt med disse bildene dine. Igjen liker jeg mye av det jeg ser.
Flott spill i hele bildeflaten. Det som er is reflekteres godt. Den lille spiren's farver finner vi igjen noe av øverst i bildet.
Ergo synes jeg du har en kjempeflott komposisjon, og hvor en finner masse små detaljer.

Men, så var det det med skarpheten på hovedmotivet. Slik det fremstår nå blir hele poenget borte.
I et slikt bilde føler jeg at det må være et must at skarpheten sitter. Det ser ut som om motivet også er vel overbelyst og nesten blir utbrent.

Jeg håper at du snart også finner ut at stativ er en nødvendighet i slike opptakssekvenser.
Når du har fått til denne siste biten med skarpheten, tror jeg nok at du vil føle en aha-opplevelse og stativet blir din trofaste følgesvenn:)

Vel, noen velmenende ord (hehe, jeg er jo ikke så flink selv da).
Men, du vet, jeg har sånn tro på deg, og du har jo vist store fremskritt. Prøv å bevis at du kan finne skarpheten, da først vil bildet bli 110%.

Ha en fin dag.
mvh arild
Odd Tore S.
Jo, dette er et typisk Ingebjørg i komp og utførelse.
Hadde slått bedre an om spiren var skarp, siden nå er nesten skarp.
Ser du er obs! på dette, og da er det ikke grunn til å gå videre her.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.
Jepp, et typisk ingebjørg-bilde, det er flott at du skaper din egen stil:-)

Fin bruk av dof og fine lysreflekser, likte det.

Inger Anne
John H.
Hei Ingebjørg.
Enkelt, vakkert, sart og ''småpent''. Komposisjonen sitter som altid. Formatet er fint og et ekstra pluss for at fargene i spirene tones inn øverst i bildet. Så var det det med skarphet da. For meg funker det greit, men jeg ser at du blir minnet på til stadighet at det finnes noe som heter stativ. Min erfaring med slike foto er at når du dukker ned i denne materien er det ikke plass til stativet. Vinkelen på linsa og det at du må så nær gjør stativbruk nesten umulig. Jeg med min skrøpelige kropp må snart ha assistent for å ta slike akrobatiske bilder. Godkjent og vel så det dette Guldbjørg.

John
Espen A. I.
Nydelig fokus, komposisjon og ikke minst farvene, som denne gangen er meget fine, de harmonerer og ser svært naturlige ut. Virkelig en fryd for øyet.

Espen
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde og selvsagt typik deg! Det er bra! Jeg henger meg bare kort på all rosen her, for har noe på hjertet:

Jeg er veldig glad for at du la ut dette bildet og spesielt glad for tittelen!
Du skjønner, jeg har vært svært usikker på dette med reflekser, om det var ''godkjent'', for å si det slik. Til og begynne med undret jeg meg litt over at de bildene du la ut med reflekser, ofte ikke bemerkning om refleksene, ikke i negativ retning.
Senere begynte jeg å tenke på alle bildene jeg hadde slettet pga reflekser....
Nå har jeg kommet dit at nå angrer jeg. Men det er destruktivt, så slår det fra meg,jeg! Gjort er gjort.
Har tenkt mye på at det trolig har gått ubegripelig mange gode bilder i søppelbøtta fordi folk var for usikre eller overbevist om at bildet ikke holdt, selv om de likte det selv.
For lenge siden gjorde jeg etpar eksperiment på et annet fotonettsted jeg var medlem ( har sluttet der nå,jeg og endel til,omsider.....!!) Vel, jeg la ut etpar bilder jeg likte, men trodde var for dårlig.Så viste det seg at bildene ble usedvanlig godt mottatt, også av erfarne fotografer.
Dette har satt meg på tanken at vi må våge å legge ut bilder vi liker og kanskje også si vi er usikre. (Jeg har gjort det flere ganger her, men det jeg tenker på går på mer enn usikkerhet rundt det tekniske. Så mye annet!
Vi bør våge,ja. Men trolig sliter mange med den saken når det gjelder bilder som er veldig spesielle...
Vel, noen tanker i natten, som nok ikke burde vært tatt opp her. Men for liten til å ta opp på Diskusjonsforum, føler jeg...
Så sorry for den!

Natta fra Inger-Lise

ingebjørg fyrileiv g.
En litt forsinket takk til dere siste! (grunnet en fantastisk Romatur).

Det er sant det du sier om skarpheten, Arild, men som John sier, så er det litt vanskelig med stativ siden jeg nærmest ligger nedi jorda.. (det skulle jeg kanskje ha bemerket tidligere). Men det finnes vel små stativer også!? Det er godt å høre at du har tro på meg! Du har vært en trofast kommentator siden jeg la ut mine første bilder.

Inger-Lise - Det er svært viktig det du skriver her, Inger-Lise. Man må legge ut det man liker selv, uten å tenke på hva andre synes, og også de man er usikker på. Det er både spennendde og lærrerikt å se hvordan de blir mottatt. Selv liker jeg spesielle bilder. Hva som er spesielt kan vel diskuteres, men jeg vet det når jeg kommer borti et ;) Du trenger aldeles ikke å unnkylde innlegget ditt her! Jeg er heller glad for at du reflekterer over det. Så tusen takk :)


-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu