Uvær
Ulykken har i likhet med uværet en begrenset livstid. Bøy hodet mens den slår og la den så gå over.
No har det regnet og blåst i nesten to uker...blir ikkje motivert til å gå ut å ta bilder da. Var ute 30 min i dag og var våt gjennom regnklærne. Tok dette bildet.
No e eg skikkelig værsjuk!!
Bildet inngår i albumet Refvik - Her bor jeg :) Naturen forandrer på farvespillene hele tiden. Det er utrolig å bo her ute, nært stor havet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-15 16:55:59
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-15 17:55:38
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-03-15 17:59:43
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-03-15 19:56:33
    Versjon #5
Utstyr
  • canon eos 350D
  • 55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_244933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Espen R.

Flott bilde av barsk natur. Tror kanskje jeg ville valgt en annen bakgrunn, fargene i bildet glir litt mye over i den grå bakgrunnen.

mvh

Espen
Eva Marie P.

Tusen takk Espen, ditt råd er herved etterfulgt:)
Eva
Monika Frisvold V.

Hei Eva
Ja det er ikke akkurat fønvind og sol :))
Her hadde jeg villet beskjære nede litt kjedelig start på bildet... Eller så hadde jeg stått utpå tuen å skrådd bildet mer innover til høgre..liker bekken, sjøen og naustene men ble litt feil oppbygging....
Jeg liker lyset og stemningen i bildet :)
mvh monika
Espen R.

He he, er jo litt smak og behag da:-) Men nå synes jeg det ble mye bedre. Synes du får frem forholdene og stemningen meget bra i bildet ditt.

Espen
Tom T.

Hei! Nok et fint bilde av grå Vær. Vill nok valgt en annen bakgrunn, som nevnt over. Bilde kommer seg flere hakk, ved øke kontrasten. Prøv?

mvh Tom Tveitan
Avsluttet .

Hei.
Pent, Ser det blåser kraftig her. Tror nok han tom er inne på noe her med å øke kontrasten litt:)
Eva Marie P.

Ja det skal eg prøve:) Tusen takk til dere alle.
Ja jeg ser det Monika når du sier det,hadde blitt mye bedre. Det var så steike dårlig vær, jeg ville helst bare løpe inn:) Men ville vise dere hvordan dagsformen var her ute:)
Eva
Avsluttet .

Hei Eva!
Fin formidling av skikkelig styggvær.
Liker nok best V3 med litt mer kontrast.
Men sånt vær er ikke lett å ta bilder i.
Syns du greide deg ganske så bra:-)
Hilsen Tone!
Truls L.

Må bare slenge meg med på all rosen her. Flott bilde. Fint med elven som leder blikket innover i bildet mot stranden :)

Mvh Truls
Eva Marie P.

Du er en gledes-spreder både i ord og bilder du Tone. Tusen takk.
Eva Marie P.

Tusen takk Truls det er en ære at du slenger innom ett av bildene mine:)
Monika Frisvold V.

Hei
Ja det ble bedre i ''mine'' øyne og du fikk tygden av blikket mot havet og naustene.. Elven leder mot havet.... gjeret gir god stemning.... Eva dette synes jeg ble mye bedre :))
mvh monika
Eva Marie P.

Tusen takk Monika for GOD hjelp:)
Ronny A.

Hei Eva, et flott bilde! Likte V1 best da jeg kan føle hvordan regnet pisker ned pga den grå ''hinna'' som ligger over hele bildet. Kald havluft siver inn overalt...fryse fryse:-)
mvh Ronny
Eva Marie P.

Ja, snufs, det er ikke kjekt med dette gråværet.
Men det lyser opp inni stua mi når eg får så fin kommentar Ronny, tusen takk:)
Tom T.

Hei Igjen!

Hvis du har mulighet til justere blå fargen, juster den opp , se om det hjelper.
Anders R.

Vilka landskapbilder Dina senaste 3 bilder! helt underbara och sköna att se på. Går knappt att finna liknande i Sverige så det får väl blir Norge semester för att få chansen å fånga något liknande!
Här gillar jag v3, tyker att den bilden liksom ''trycker till'' lite samtidigt som det lite diffusa från regnet ligger kvar!

Mycket bra Eva!

Mvh
Anders
Eva Marie P.

Tusen takk Anders, det er en fin camping her på sanden. Så har du med deg et telt kan du feriere her:) Om sommeren går solen ned i havet rett her ute og det er et flott skue. Også er det jo så menge flotte steder rundt her, skal fortelle deg når du kommer;)
Tusen takk til deg Tom for god hjelp:)
Eva
Marit O.

Hei Eva
Jeg syntes du får frem grå været godt i versjon 3, fin dybde i bilde ditt også :)
Mvh Marit
Vidar S.

God morgen Eva! Et flott bilde av ruskeværet'' Fin komposisjon og bra fargetoner. Jeg holder en knapp v1 og i stedet for og øke kontrasten ville jeg heller økt fargemetningen (saturation) et sted mellom +10 og +15 for å beholde det svake sløret som indikerer at det faktisk regner. Den følelsen forsvinner veldig mye i v3. Men et gjennomført godt bilde! :o) Vidar
kåre l.

Vil tro at en skikkelig regntøyhabitt og solide støvler er å foretrekker her :-)
Her kan man rusle etter stormen å se hva som er skylt i land. Kanskje det blir noen fine foto av det også.
Her blir 5'ern best synes jeg. Mørkere forgrunn som gir dybde og fint lys på bølgetoppene.
Odd E. k.

Hei Eva!

Sikkert mye flotte motiver der ute i uværet. Du får ta en tur til, der uværet også skaper fine bilder og stemninger. Lyset er ofte ikke så intens med overskyet himmel, så du får finne deg en levegg og husk å ta med stativ.
Flott dette, da versjon # 5 ble best, da de andre bildene ble noe for blasse.

Mvh

Odd E.
Eva Marie P.

Marit, Vidar, Kåre og Odd tusen takk for dere tar dere tid å kommentere bildet mitt:) Trodde ikke dette skulle få noe særlig tilbakemeldinger.
Kjekt at dere følger med meg! Ja skal jeg få tatt noen nye bilder må jeg bare ut, uansett vær...
Eva
Steinulf L.

Det ble mange versjoner å velge mellom. På min skjerm er v#5 mest tiltalende. Ellers en fin komposisjon hvor elven danner en naturlig diagonal i bildet. Fint at du ikke har med himmelen.
Ivar B.

Hei Eva!

Du har gjort veldig mye riktig i dette bildet. Utsnittet er godt. I landskapsbilder er det så lett å ville vise alt. Fotografisk er det sjeldent beste løsning. I et bilde er det viktig å ikke avsløre alt for å bevare spenningen hos betrakteren. Det har du greid her. Du har kuttet himmelen og gitt et utsnitt der du antyder et miljø og landskap rundt og dermed skaper tanker og spørsmål hos meg som betrakter. Du får fram dramatikken og det guffne været og dermed blir det en god naturskildring. Mange versjoner med forskjellig uttrykk. Vi mennesker blit lett fasinert av farger og kontraster og det blir dermed lett at dette overdrives. Synes likevel at du holder deg innenfor grensen selv i versjon 5 med mest kontrast og farger. Synes alle versjonene fungerer og i bunn og grunn blir det hva du selv ønsker å formidle som blir det riktige her. Mangler noe på skarpheten, men det er ikke lett under slike forhold. Mvh Ivar.
Anne-Lise S.

Mitt valg er V5. Mulig det er min skjerm, men her kommer detaljer og strukturer både på strå og sjø m.m. best frem der. Synes også fargene har mest smell her. Liker kompet. Noe i tvil om bekken som ender ut i venstre hjørne; om det hadde vært bedre dersom den renner inn litt ovenfor hjørnet. God dybde, og stemningen kan føles.

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.

Fin skildring av røffe forhold. Holder en knapp på din siste versjon, nr. 5. Fint utsnitt du har valgt, som gir fin dybde i bildet. Har du mer å gå på oppe så synes jeg det kunne vært en cm eller to til der... Bra dette.

Kjell S
Eva Marie P.

Tusen takk Anne -Lise, Kjell, Ivar og Steinulf for fine tilbakemeldinger:)
Eva
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu