Anas crecca
Krikkanden, vår minste andeart, har ankommet hovedstaden - et lite vårtegn. Litt tidlig ute og i flaut lys, men en vakker liten tass er den, omtrent halvparten så stor som en stokkand. Bildet er laget på Smestaddammen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-18 19:03:38
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S 300/F4 D IF-ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger388
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245146} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Robin J.
Teknisk meget bra av en flott og fargerik fugl. Synes du har utnyttet lyset bra. Mvh RJ
Terje S.
Hei Kjell !

Meget pent av den vakreste anda i mine øyne. Lyset er nevnt men det kunne du ikke gjøre noe med. Ett bilde av denne vakre fuglen i ettermiddagsol blir nok knall bra. Regner med at det ikke er det siste bilde du viser oss av den.

Mvh Terje
Aleksander M.
Hei
Flott og bra teknisk portrett av arten. Synes det er stilig at den bakerste foten er litt uskarp, mens resten av bildet er sylskarpt.

Mvh Aleksander
Ole Birger S.
Flott bilde av en vakker fugl. mvh obs
Ole Birger S.
Flott bilde av en vakker fugl. mvh obs
Morten R.
Syns det var fint at du kom så nære.
John S.
Trivelig bilde av en trivelig and. Fin skarphet og fargegjengivelse. Pluss for bevegelsen i venstre ben.

John
Anne-Lise S.
Flotte farger i eget miljø, og fin skarphet. Rart hvordan hodet ser så stort ut ift. kroppen egentlig. Har ikke studert denne så nøye før, så det var spennende å kunne gjøre det i tillegg til å se på måten du har avbildet den på! Synes du lykkes svært godt!

Anne-Lise
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker. Var en tur ved dammen på morgenkvisten i dag og da var den forsvunnet. I fjor så jeg den også bare en gang før den forsvant igjen. Håper den dukker opp igjen i mykt morgenlys :-)

Kjell S
Steinulf L.
Ikke mye å føye til her. Teknisk bra i flatt lys.
Anne Ø.
Virkelig bra dette!!

Anne:)
Kjell Sigurd S.
Takk for fine kritikker til dere to også :-)

Kjell S
Ivar B.
Morsom lite sak dette. Den ser direkte koselig ut der den sitter med et lite smil rundt nebbet. Teknisk så er vel alt bare fryd i gammen, men bildet preges nok av litt flatt lys. Mvh Ivar.
Odd Tore S.
Trivelig, og jeg vil for egen del si også opplysende, bilde av en and som jeg ikke husker å ha sett der hvor vi ser våre ender, dvs. mest i området Sarbuvollen-Sandvika. Men nå har vi alle fall fått opp oppmerksomheten på den. Ser at den liker seg i ferskvann og grunne fjorder under trekket.
Når jeg ser på bildet ditt, gir området rundt hodet, særlig øverst på brystet et urolig inntrykk. Er det bare slik, eller er det en eller annen teknisk forklaring på dette?
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Takk til dere også. Odd Tore; jeg tror effekten du peker på er ''naturlig''. Om kameraet sliter med å henge med i svingene i en såpass ''komplisert'' fjærdrakt vet jeg ikke. Du vil kunne se samme effekt på en del andre andearter også. Legger ut en V2 så kan du selv bedømme. Samme fugl fra en annen vinkel. Jeg har selv ikke sett denne annet enn ved korte besøk under trekket.

Kjell S
Odd Tore S.
Takk for forklaringen.
Jeg ville ikke hinte om det, men det jeg egentlig lurte på var om det var slik allerede i råopptaket, eller om det ble slik først når du downsamplet og .jpg-komprimerte. Jeg har hatt noen opplevelser i den retningen, helst med mosebilder.
Odd Tore
Tone A.
Hei
Denne anda har eg ikkje sett før og den har grøn-og turkistonar som kontrast. Også eg la merke til det urogleg mønsteret på bryst-og rundt halspartiet pga at fjærdrakta er så skarp på hodet og det eine beinet er heilt skarpe. I versjon 2 er det jo likt slik, kanskje det er noko med fjærlaget som har kvite linjer over dei brune prikkane? Og at det spesielle svarte møsteret er så broket at auga oppfattar det som uroleg? Eller er rører den på seg pga den uskarpe foten? Mange spørsmål frå ei som er grøn på fuglar.
Uansett likte eg best verson 1 som får fram dei ulike fjærlaga. Versjon 2 får meir fram posituren.
Uansett eit flott bilde av ei fargerik and i eit flatt lys i eit kaldt miljø.
:) Tone Aa.
Kjell Sigurd S.
Takk for fin kritikk Tone. Versjon 2 er skarpere, V1 har noe uroligheter i fjærdrakten når det betraktes i full oppløsning. Begge gir et urolig inntrykk når det svartmønstrete området betraktes nøye. En tilsvarende betraktning på nært hold in natura ville nok gi noe av det samme inntrykket vil jeg anta. Litt av et kamuflasjemønster de er utstyrt med. Odd Tore; jeg tror ikke dette er et resultat av downsampling. Min ringe erfaring med slikt er stort sett selvskapt ved oppskarping før komprimering.

Kjell S
Knut Børge S.
Hei Kjell Sigurd!

Et meget fint bilde av den lille men særdeles vakre anda.Sylskarpt og vakre farger, lyset, pytt,pytt sien nå jeg. Gleder meg til neste bilde av denne arten.

Har selv vært oppe i kamerasituasjon med krikkanda, men det var i åpent landskap ifjor med et gammel analogkamera å liten linse.:P satser på å treffe på den en gang igjen med bedre utganspunkt:)

mvh KBS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu