Sothønekamp
Bildet legges ut for å vise hvor bokstavelig talt blodig alvor det er over disse kampene. De kan ende med døden for taperen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger947
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245434} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjell Sigurd S.

Igjen en artig situasjon Carsten. Det er nok ikke uten grunn at alle fugler har stor respekt for sothønen. Jeg har heller ikke sett andre arter som er så aktive med bena i kampen. Det ser ut til at fuglen til høyre blør fra pannelappen? Trodde den var for hard til slik medfart. Meget severdig naturfoto.

Kjell S
Carsten A.

Dette bildet er først og fremst ment som et supplement til mitt andre bilde av sothønekamp, nemlig bilde nr. 297636

Hvor blodet kommer fra vet ikke jeg, men ettersom snart den ene, snart den andre, er under vann så vil et bilde i ett øyeblikk kunne være (delvis) fritt for synlig blod, mens ett tatt brøkdeler av et skund senere (eller før) har blodet flommende over pannebrask og nebbene som her.

Jepp, verre hissigpropper enn sothøner (som er en riksefugl, ingen hønsefugl) skal en lete lenge etter.

MVH CA
Nina E.

Flott kampbilde! Skarpheten sitter bra. Skikkelig action. Fargene er gode. Flott lys bl.a. gjennom vingene. Vanndråpene er fanget på en sikkert rel. kort lukker. Savner exif-data, men antar lang tele og stor blender. Jeg har sett lignende situasjoner i det siste, men ikke oppdaget at det pipler blod fra noen. Både ender, sothøner og gjess virker ganske agressive for tiden. Det er vel noe med våren og hekketiden, osv.... Bra fanget! Det gjelder å bruke tid, følge med på situasjoner som kan oppstå, stå klar, vente, og skyte i rette øyeblikk! Det har du greid her. Mvh Nina E. :o)
Kjell G.

Interessant supplement til ditt forrige bilde. På ny en flott fanget situasjon!

Jeg har sett mange hissigpropper blant sothønene på Østensjøvannet, men aldri slik blodsutgydelse.

mvh kjellg
Jostein F.

Hei!
Var ikke klar over at sothøns er en riksefugl. Her er har du jammen fått frem alvoret så det holder. Liker detaljene du har fått med her, synes den angripende kloa gjør veldig mye for dramskildringen.
Merkelig hvordan noen arter sloss til døden, mens andre sloss slik at de mest måler krefter uten at det får fatale følger.

Mvh; Jostein
Truls L.

Flott bilde av sothønene :)

Mvh Truls
Ruth S.

Supert!!

Nå venter jeg på tiurspill, og kanskje muligheten for å knipse..

Hilsen Ruth
Aleksander M.

Hei
Skikkelig actionbilde av sothønene. Visste ikke at det kunne gå så hardt for seg.

Mvh Aleksander
Ole Birger S.

Morsomt bilde. Det ser ut som sothøna til høyre skal ta igjen med et saftig frontkick. mvh obs
Eirik G.

Liker begge kampbildene veldig godt. Er ikke hver dag man er på rett sted til rett tid (for noen feil tid tydeligvis). Håper de kommer til enighet. Teknisk intet å pirke på, men undrer også litt på nebbfargen som kommentert i det andre kampbildet ditt.

Eller tror jeg bilde(ene) hadd vunnet på en mye lavere kamerastandpunkt for å få en virkelig ''punch'' og nærhet.

Dog hadde det vel vakt litt oppmerksomhet på Østensjøvannet om en godt voksen mann ligger langflat på stien :-)

EIG

Eli B.

Når jeg ser dette bildet, blir jeg så fasinert av den rød-hvite ''hanekammen''. Blir den slik når fuglen er i en sånn situasjon? Virkelig flott fanget. Dyktig utført!
mvh Eli
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

NinaE: Jeg mener at tekniske data, skrevet inn her eller oppgitt litt mer indirekte som EXIF-data er et forstyrrende element. Enkelte vil ha det til at slike data er lærerike, det er etter min mening feil. Det som imidlertid er lærerikt (for de som ønsker det) er å analysere bildet for å komme frem til hva slags brennvidde, åpningsforhold etc. som er brukt. Og akkurat det har du jo greid helt utmerket. På stedet er bl.a. selektiv fokus (meget liten dybdeskaphet) av avgjørende betydning, altså som du korrekt skriver, med ''lang tele og stor blender'''.

ErikG: Det er ikke det minste påfallende å se fotografer gjøre opptak fra liggende stilling, det være seg på Østensjøvannet som andre steder. I dette tilfelle ville det forøvrig vært en enkel sak å gjøre opptaket fra en mye lavere posisjon uten å innta horisontalen på bakken. Det ville imidlertid ført til et bilde med en ytterst rotete bakgrunn, så det ble mao. bevisst unngått. Om nebbfargen se http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=297636

MVH CA
Knut Børge S.

Hei Carsten!
Eksepsjonelt! Du har lagt ut to fantastiske situasjonsbilder av søthønene i kamp, naturfotografi av ypperste klasse. En ren fryd å se slike bilder, meget, meget bra!

mvh KBS
Ketil K.

Ikke lett å få så gode bilder av kjempende sothønehanner. (En hønehann tilsvarer vel det omvendte av begrepet mannskvinne i menneskeverden? - Mange av de norske fuglenavnene er temmelig dårlige og både høne og hane brukes på norsk uavhengig av om det er hønsefugl, og også som ren artsbetegnelse. Til navnemessig sammenligning og til forvirring er for eksempel klippehane en spurvefugl der altså også hunnen heter klippehane. Ikke særlig konsekvent, men mye er oversatte navn fra engelske eldre navn og der mangler det i stor grad navnekonsekvens.)

Dette er blitt flotte actionopptak og godt timet dokumentasjon på at dette går alvorlig for seg. Passende opptaksvinkel og fint utsnitt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu