Fra Skàlholt mot Hekla på Island.
Bildet inngår i albumet Island - Diverse -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger583
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Bjørn R.
Nydelig! Bj
Ivar B.
Flott landskapsbilde og skildring av natur og miljø. Solid linjeføring og flateinndeling som gir dybde og balanse i bildet. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Fortellende og fint dette Anne-Lise. Fin dybde med ''veien'' som leder blikket til husene og fjellet der bak. Korsene og ''veien'' er litt i konflikt med hverandre så et et par skritt til siden hadde gjort seg :-) Fine naturlige farger.

Kjell S
Avsluttet .
Veldig fint igjen Anne-Lise:-)
Dette kan du.
Komposisjone,farger og lys,alt stemmer godt.
Hilsen Tone!
Inger Anne Maritsdotter V.
Nydeleg landskapsbilde med mange interessante elementer, bra komponert.

Inger Anne
Rune S.
Nydelig landskapsbilde i flott komposisjon! Både interessant og flott å se på!

Mvh
Rune S
Ruth S.
Et bilde som er både flott og sårt. Mange detaljer.

Hilsen Ruth
Anne-Lise S.
Hjertelig tusen takk for fine tilbakemeldinger på dette landskapsbildet. Jeg står her ved Skàlholt kirke, på baksiden og ser mot en snøkledd Hekla der i det fjerne. Islendingene venter nå på at Hekla igjen skal ha utbrudd; der er akkurat nå 10 vulkaner på Island som viser tegn til utvidelse, mens 4 av dem visstnok ser ut til å snart eksplodere...

Anne-Lise
Knut H.
Hei Anne Lise
Et megtig landskap som du formidler på
en utmerket måte.Den gode bakrunnen
med Hekla i midtpunkt viser kontrastene
på lavaøya på en fin måte.Bra du har hatt
bra vær på din rundtur på Island.
Mvh Knut
Øyvind A.
Landskapet er fint, men jeg synes ikke det bildemessige resultatet er noe spesielt bra. Det virker for lite gjennomarbeidet mht komposisjon og utsnitt. Bla blir det for høyretungt i for- og mellomgrunn.
mvh
Ø.
John H.
Hei Anne- Lise. Takk for de fine kommentarene til mitt siste bilde. Island er mektig. Har hatt planer om å dra dit aldri så lenge. Har søskenbarn der som jeg aldri har besøkt. Du har formidlet det som er Island i dette bildet. Men det ble litt mye av alt. Finner ikke helt roen. Stilig med korsene, men de er litt ute av kurs her. Bidet har fin dybde, noe som veien bidrar med. Men så forsvinner veien litt for tidlig og bidrar demed ti å dele opp bildet. Bildet er likevel en fin dokumentasjon fra et spennende land og viktig i albummet ditt. Likte bedre geysir bilda dine. Du er nesten hyperaktiv, så jeg rekker ikke å kommentere alt. Skjønner ikke hvordan du får tid til alt.
John
Lars-Anders M.
Det er de to korsen som gjør dette landskapsbilde bra.
Arvid M.
Lika bilde ditt! Fine linjer som begynna med krossen
og som deretter leda blikket langs veien og innover i bilde mot Hekla.
Mvh Arvid
Helge R.
Hei Anne - Lise!!
Slutter meg til LAM, korsene gjør bildet, men selvsagt er fjellet i bakgrunnen flott.
Liker lys og farger, bra hilsen
:)Helge
Bodil Kristine F.
Hei!

Et fascinerende landskap med stemning og historisk sus. De to korsene bidrar mye. Syns i det heletatt du har formidlet landskap fra Island på en imponerende måte. Nå fikk jeg også lyst til å dra dit :-)

Mvh Bo
Anne-Lise S.
*ler* he, he... :-) Hyperaktiv... :-) Ja, er jeg for aktiv? :-) Med en tur valgt nærmest utelukkende for sjelens, øyets, tankenes, følelsenes og fotoapparatets skyld, og i tillegg pga. min egen forhistories skyld, så ble det noen tusen bilder i løpet av noen knappe dager. Iveren er nok stor etter å få tilbakemeldinger på mine opplevelser slik jeg formidler dem gjennom mine fotografiske uttrykk. Landskapsbilder er så godt som helt nytt for meg. Prøvde meg på et par stk. sånn helt i starten her inne, og skjønte da for en grønnskolling jeg var. Etter et svangerskap i tid her har jeg ''sugd til meg'' andres landskapsbilder, råd, tips, ris og ros, og nå har jeg prøvd meg selv ut på Island. Kanskje blir jeg da litt hyper når jeg ser at tida her inne, pga. dere ''dottere'', har bidratt til egenutvikling ift. bl.a. landskapsbilder. Jeg får det jo mer til nå enn jeg gjorde bare for 6 mnd. siden. :-) Jeg synes jo det er knallgøy, og jeg ser at jeg har tatt noen skritt videre takket være medlemsskapet her, utprøving, feiling.. Er utrolig takknemlig! :-) Lærer hele veien, og er stadig i en prosess! Tusen takk for gode kommentarer! Jeg ser at de fleste har de samme tankene som jeg hadde da jeg prøvde ut ulike utsnitt fra dette stedet, og det er moro for meg å se at her er fremgang å spore! :-)

Anne-Lise
Helge R.
Hei igjen!!
Det er det fine med dotten, inspirasjon til egne tanker. Det er mye lærdom å hente fra andres bilder. Det virkelig spennede er å prøve seg på farger og ikke minst sh, her skjuler det seg en hel hverden som bare venter på å bli utforsket.
Beskjæringen er tryllestven som får fram de spennede uttrykkene i presentasjonen.
Det morsome her på dotten er å følge enkelte andre fotografer, fra famlete forsøk til spennede, nyskapende presentasjoner.
Vi er mange forskjellige mennesker med et felles, vi liker å forevige virkeligheten, at jeg i tillegg manipulerer den er bare en måte å formidle det jeg ser for mitt indre øye. Dine landskap er litt annerledes enn de fleste, det gjør det spennede å se på det du legger ut, så stå på.
Ha en fin kveld hilsen
:)Helge
Bjørn H.
Nydelig landskap, ingen tvil.

Litt for enkel komposisjon. Kunne kanskje funnet noe bedre linjeføringer eller noe som hadde hevet det en smule.. Blir litt for rett på. og lyset kunne selvfølgelig vært mye mer dramatisk og spennende, ideelt sett :)

Bjørn.

Anne-Lise S.
Tips til annerledes linjeføring, Bjørn? Ville vært svært interessant med din vinkling på det, noe mer detaljert! :-) Jeg er her for å lære! :-) Tusen takk for interessant kommentar som gjør meg nysgjerrig på akkurat det!

Hjertelig takk for godt formulerte tanker, Helge! :-) Du har så rett, så rett...

Anne-Lise
Eirik H.
Ikkje ofte ein ser Hekla utan den sedvanlege skydotten over. Greit nok bilete, men lyset er kjedeleg. Med lågare sollys ville du fått ei meir effektig lagdeling innover i biletet pga skuggene. Her blir alt ''avslørt'' og då forvinn magien.
Anne-Lise S.
Ja, du har rett i at sola sto på en slik måte at det ikke var mange skygger å spille på. Tror likevel det er litt øyet som ser, for enkelte mener at skygger forstyrrer og at detaljer forsvinner. På samme tid kan skygger som ikke er altfor mørke gi spennende effekter. Ser den! Tusen takk for flott kommentar til bildet mitt! :-)

Anne-Lise
Bjørn H.
Som Øyvind så vidt var inne på så virker det litt høyre tungt. Korsene og veien havner begge på høyre side, og jordlappen midt på blir liggende som et stort tomt parti som gir lite innhold og mat for øyet.

Vel så kan man jo si at landskapet er jo som det er :) Riktig det, men uansett blir det fotografens utfordring og kreativitet som settes på prøve. Så da blir jo spørsmålet : hvordag gjøre det som allerede er kjedelig, litt mer spennende og visuelt. Selvfølgelig IKKE alltid like lett :) Kan man flytte standpunkt ? Kan man fotografere fra et lavere eller høyere standpukt ? Hva med objektivvalg ? Kan man bruke en tele og trekke sammen noen elementer som kan bidra til å fremmheve noe på en bedre måte ? Bruke dybdeskarphetsplanet som et større virkelmiddel, o.s.v.

Konkret : Kunne du beveget deg mer mot høyre og samtidig rygget lengre tilbake. Latt veien gått fri fra korsene og muligens oppnådd en renere linjeføring med veien som et sterkere hovedelement, og da fått korsene mer på venstre side. Vet ikke, men tror det ville bidratt både til bedre linjeføring og balanse :).

Hva med en fet vidvinkel, gått nærmere korsene og komponert landskapet og veien f.eks mellom korsene ?? :) vet ikke om du ble noe klokere jeg... Lettere hvis jeg hadde vært der sjæææl...

Bjørn.


Anne-Lise S.
Her var det mange gode råd å få! Ja, ser det med korsene, men så det for sent; da jeg var hjemme igjen... Litt sent da, men den er klar for meg også! Takker for den, og vil ha det i tankene til en annen gang! Likevel fint å bli bevisstgjort på akkurat dette slik at jeg har det lengre fremme i pannelappen! :-)

Fet linse, vidvinkel.... Yes, Sir! Dersom jeg hadde hatt speilreflekskamera ser jeg dette! Jeg har og jeg bruker kompaktkamera, som du antageligvis ikke har sett siden du foreslår dette, men jeg takker likevel. Om enn det er umulig for meg å prøve ut! :-) For andre som har dette utstyret vil dette sikkert være gode råd på veien videre, og det er også noe jeg tar med meg til den dagen jeg kanskje står der med et kamera av den sorten!

Takker for flott tilbakemelding. Slike råd og tips er svært verdifulle og gode bidrag videre! :-)

Anne-Lise
Bjørn H.
Skjønner at et kompaktkamera får visse begrensinger. Uansett får man bare trene øyet til hele tide å se, bedre.... Man kan aldri bli god nok på det :)

Hovedsaken er at man har det GØY og opprettholder inspirasjonen. Foto er bare toppen ....

God natt.

Bjørn

Inger-Lise S.
Viktige ord fra Bjørn her!
Må bare innom for å si at dette bildet taler for seg selv. Slike bilder har en mening og historie. Selv om jeg selv tar mest ut fra form og farge, er jeg glad for at andre tar bilder innen kategorier jeg selv ikke tar. Godt å like ulike sjangre!

Godnatt fra Inger-Lise
Anne-Lise S.
Ja, er det ikke herlig, Bjørn, hvordan vi begge to kan ha det GØY og opprettholde inspirasjonen gjennom å bl.a. se, og se bedre etterhvert som vi lærer mer!?

Godnatt til deg også!

Anne-Lise
Anne-Lise S.
Ja, du har så rett, Inger Lise! Bjørns ord er svært viktige for alle oss som liker det vi holder på med! :-) Takk for din innsikt ift. akkurat dette motivet!

Anne-Lise
Eva Marie P.
Spennende med disse to korsene som er veiviseren, eller ender veien her??Veldig god komposisjon syns jeg.
Fantastisk landskap, fin,fin dybde...jeg blir sugd inn i Islands fasinerende natur.Vi begynner å bli litt kjent med Island takket være deg.
Du er en reser å ta fine bilder Inger-Lise:)
-epl
Stig Børre E.
Spennende motiv.
Komposisjonen føler jeg at ikke sitter helt. Bildet blir som flere sier todelt og henger ikke helt sammen, lyset er heller ikke det beste. Sier ikke at bildet er dårlig - men det kunne vært bedre.

StigB
Siri Elisabeth J.
Hei :-)

Landskapet er spennende og vakkert.
Men jeg synes komposisjonen er litt rotete.
Korsene kolliderer med svingen i veien og det blir litt for
mye virvar for meg.
Kanskje noen skritt til høyre eller venstre hadde ''ryddet'' litt opp?

Hilsen Siri :-)
Anne-Lise S.
Ja, er enig i det med korsene slik du beskriver det, Siri Elisabeth. På den annen side leder korsene til veien som igjen leder øynene mot Hekla. Ser likevel at et komp. der korsene ikke tangerer veien ville vært bedre. Har jo også fått kommentarer på høyretung komp. som jeg er enig i, og takker også dere nå for gode kommentarer ift. tips om dette! Hjertelig takk! :-)

Setter pris på at du liker dette, Eva, så takk til deg også! :-)

Anne-Lise
Marit O.
Et fortellende og fint bilde Anne-Lise, jeg ville nok gått et par skritt til siden da jeg syntes korsene og veien går litt for mye i et her. Men et nok et flott bilde fra Island, fin dybde i bilde ditt :)
Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu