Nordenom Skottland
T/T Octavian en litt mindre idyllisk dag enn på bilde nr. 253659 .
I sjøene gikk baugen opp og ned omlag 1 m i forhold til rørledningene på tvers midtskips, og hele skrogbjelken ble satt i egensvingninger av de største bølgene slik at skipet skalv.
Fram til baugen her er det godt over 200 m.
Utstyr
  • Nikon
  • Nikkor-Q 200 mm f/4.0
  • Blender-
  • FilmtypeKodachrome
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger503
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245900} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Inger-Lise S.
Meget god formidling av forholdene. I tillegg kledelig med blåtonene:)
Inger-Lise
Lars-Anders M.
Med en gang jeg så bildet gikk min tanke ti 2 verdenskrig. Kan ikke forklare hvorfor men slik er det.
mvh
L-A M
Stig Børre E.
Syns du har en grei unnskyldning for bevegelsesuskarphet og en generelt rufsete
tekninsk kvalitet. Blir sjøsyk bare av å se på tumbnailen. Fikk også som L-A-M assosiasjoner til krig. Et veldig selvforklarende dokumentasjonsfoto.

StigB
Joachim P.
vekket en rar følelse i meg, fin blåtone på bildet som understrekker tilstanden eller situasjonen i bildet
Steinulf L.
Godt at stål er fleksibelt. Ser av kameravalget at bildet nok er tatt for en stund siden. Denne tankeren er vel konvertert til FPSO nå...

Uansett, bildet forteller en dramatisk historie. Da behøver ikke linjene være rette og skarpheten perfekt. Fin skildring av sjølivet i Nordsjøen.
Ivar B.
Merkelig, men også jeg fikk litt krigsfølelse her. Tror det skyldes at jeg har sett mange slike bilder fra andre verdenskrig av krigsskip stampende i tung sjø. Den tekniske kvaliteten bidrar også kanskje, men den har sine naturlige forklaringer og kler både motiv og forsterker formidlingen. Mvh Ivar.
Bergliot E.
Flott formidlet hverdag fra båtlivet. Var noe trist og ensomt over bildet. Minner meg også om krig ja.

Bergliot:)
Ketil K.
Det rufsete passer godt til bildet, får absolutt følelsen av at båten skjelver.
Bente K.
Dramatisk bilde innholdsmessig, særilg sammen med din undertekst.
Men for meg er den tekniske kvaliteten av en slik art at jeg lurte på om jeg trengte briller ( dette brilleargumentet har jeg forresten lært av deg).
mvh Bente
Kjell Sigurd S.
Action og litt ''rått'' uttrykk. Ikke pent men med en herlig nerve.

Kjell S
Venche J.
Kjell SS, sa det så flott, og jeg er helt enig.

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.
Eg fekk også den ''krigs-''kjensla her, fine blåtoner, bra nerve som KSS sier, muligens saknar eg litt meir skarphet, men det funker fint sånn.

Inger Anne
Rolf S.
Jeg måtte finne meg en sjøsyketablett for å studere og kommentere dette bildet.
Krigsassosiasjonen enkelte har skjønner jeg godt. Både farge og stemning skapt av litt ''skrantende'' teknikk bidrar til dette.
Bildet er et godt eksempel på at teknisk perfeksjonisme ikke alltid er nødvendig for å skape bilder med følelse og innhold.
Odd Tore S.
Takk for alle kommentarene!
Det var med litt bange anelser jeg la ut dette, ikke akkurat noe teknisk mesterverk. Men bildet er dønn ærlig, slik var denne dagen rett før jul i 1971 med halvmørke, nærmest blåtime så lenge det var lyst, og full storm. Alt beveget seg, og vinduene var fulle av sjøsprøyt helt oppe på brua.
T/T Octavian var på 220 000 tonn, over 300 m lang og mer en 30 m bred. Likevel rullet den nær 20 grader til hver side med en periode på 15,5 sekunder.
Vi måtte bare gi opp å jobbe fordi det var for farlig i klatre rundt i maskinrommet. En radarinstalltør falt ut av køya og måtte sendes i land til Las Palmas for legebehandling.
Krigsassosiasjoner? Ja, dette var nok virkeligheten for mange under krigen i disse farvannene, men i mye mindre båter og med fienden lurende i tillegg. Krigsbøker har mye slikt i s/h.
Odd Tore
Bjørn H.
Uskarpheten plager ikke et dugg. Tvert i mot. Den gjør masse for den kvalmende feelingen av sjøsykhet :) Huff dette bilde må bort fra netthinnen før jeg sovner...Jeg må uansett ha ei bøtte ved sengestolpen ..

Ruskete og dødskul stemning her Odd Tore. Et sært og flott motiv.

Krig er nevnt. Ja kan også få den feelingen, men hvis meningen var å vektlegge det, ville jeg selvfølgelig brekt det om til en sepia/brunstikk eller sort/hvitt variant..

Bjørn.

Roger K.
Hei Odd Tore!
He he, klarte du ikke å stå i ro her mens bilde ble tatt? Det nytter ikke å skræve for mye :-). Regner med du hadde kontroll både på det ene og det andre her. Ikke lett å holde seg på matta når den er i bevegelse hele tiden. At bilde viser tekniske mangler synes jeg gir dette her masser av liv og spenning. Tror det var mange som ble rista oppe i haue her og fikk noen uklare syn ut i havet. Slik er det bare noe bilde gir inntrykk av. Jeg synes dette forteller alt som skal til og ikke noe å gremmes over jobben. Vi kan jo prøve selv. Friskt med mye action.

Mvh RK
ingeborg w.
Her har du fått fram uværet, bølgene og rullinga. Ikke pent akkurat, men fascinerende ihvertfall.
Knut L.
Hustrig ... - vått - kaldt - blått - skrått - ... her har du fått frem stemningen;
- heller harde bud på denne arbeidsplassen.

Det passer fint med korn, fargenyanse og kontraster i bildeelementene.

Du blir kaill i tryne' og blaut på beina.

;-)
Knut
Siri Elisabeth J.
Et rått bilde!
Og et modig bilde på mange måter.
For det kan slå så begge veier. På den ene siden kan man si at det teknisk er for dårlig. På den andre siden kan man si at det er det tekniske som nettopp gjør hele bildet.
Og det er det siste jeg faller på, etter å ha sett på bildet noen ganger. Brukte litt tid på å bestemme meg.
Men, et rått og tøft bilde med masse stemning i.

Hilsen Siri :-)
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer og inntrykk!
Ja, det er rått, og det var rått.
Skulle gjerne hatt litt raskere film dengang, men høyere ISO fjerner ikke spruten på vinduet. Ikke sikkert at baugspruten hadde gjort seg bedre heller.
Slik var det.
Odd Tore
Kristoffer Ø.
Ja, dette kan jeg tenke meg var litt av en tur. Skjønner godt at du ikke klarte å stå stille;) Men det gjør jo ingenting egentlig. Det jeg tenker er en del av greia med fotografering er jo at man formidler virkeligheten... Og dette bilde viser jo virkelig sjøens krefter, når den klarer å få deg i ubalanse slik. Altså jeg vet ikke hvor vidt det hadde vært mulig å fryse bevegelsene, men det er ikke sikkert det hadde gitt det sammme inntrykket... Det hadde blitt et helt annet bilde...

Jeg synes dette var fullt av action, og det liker jeg:) Stilig, og innspirerende for en ung ferskis!

Mvh
- Kristoffer -
Tone B.
De tekniske svakheter er på sin plass her og understreker den uggne følelsen jeg hadde vært ute i slikt vær, og forresten trenger jeg ikke være der for å føle den. Dette synes jeg var veldig bra formidlet Odd Tore!

mvh Tone
Espen A. I.
Lekkert presentert i teknisk svak form, her hadde ikke et skarpt uttrykk gjort situasjonen like beskrivende. All honnør til deg som prøver deg frem.

Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu