Fra Telthusbakken, Oslo
Lette etter motiver som kunne være en brukbar praktisk prøve på hva AF Nikkor 28-105/3.5-4.5 kunne være god for, og så denne fine veggen.
Utstyr
  • Nikon F90x
  • AF Nikkor 28-105/3.5-4.5
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/8
  • Lukker?s
  • FilmtypeFuji Provia 100F
  • Nei
  • AnnetStativ, snorutløser.

    For en som har vært svært skeptisk til zoom-objektiver, var dette ganske overbevisende.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1215
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_24595} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Roy S.
Syns du har fått et ordinært motiv til å framstå som interesant. Reflekjsonen i vinduet gjør susen. Fint eksponert men det virker for meg som det ligger et blåstikk over bildet ?
Carsten A.
Jepp, her er det blåstikk i skyggene. Veggen er nokså rent hvit, men på en solblank dag med helt klar, blå himmel, som det var på tirsdag 26.03.02 ved ca. 15.00-tiden, var det lett å forutse at mange mellomtoner ville bli blå. Det stemte bra, syns jeg, med den gule (bronse?) malingen på vinduet. Mao, lett å fjerne, men jeg ville ha det slik, og har vel også hjulpet på med å øke metningen for både gult og blått en tanke.
MVH CA
Frank W. G.
Flott bilde og fine varme farger. Men er det ikke litt skjevt?
God påske til deg og dine.

Frank
Carsten A.
Visst er det skjevheter her. Stedet er ganske trangt, og jeg ga meg ikke mye tid til å rette opp under opptaket. Poenget var å få et inntrykk av dette nye objektivet, samt rekke noen andre opptak OG Farvelabben før de stengte, slik at jeg fikk resultatet neste dag!

Ellers kan fasadene i Telthusbakken anbefales, og gir en seg god tid (som jeg altså IKKE gjorde) i riktig lys, kan det bli mye bra. Yndet sted for både fotografer og tegnere, sier folk som bor der.
MVH CA
Avsluttet .
Jeg har gått og lurt på dette objektivet selv en stund. Det du viser her er overbevisende. Ser det praktiske i å kunne ha ett objektiv på reise og ellers, der man ikke ønsker å dra med hele pakka. Kvaliteten og lysstyrken har talt for fast optikk.
Har du noen formening om konstruksjon og mekanikk på denne zoomen?
MVH
Jon-Petter
Tom A. T.
Tatt i betraktning at det har gått litt fort for seg, så er jo dette allikevel et severdig bilde.
Jeg kjøpte maken objektiv for et snaut år siden, og er meget godt fornøyd med det. Meget anvendelig brennvidde samtidig som det produserer presentable resultater. Skarphet ved nærgrensen (1:2) er også mer enn brukbar, selv om det ikke kan måle seg med en makro.
mvh Tom T
Carsten A.
J-PT: Jeg syns dette er forbløffende bra, og det er jo nettopp til reisebruk jeg har kjøpt det. Kvaliteten er overbevisende (skarphet, kontrast, men har ikke prøvd vanskelige motlyssituasjoner), men lysstyrken er selvsagt så som så. Fronten roterer, så bruk av polafilter kan bli tungvint. ''konstruksjon og mekanikk'' ? - plast etc. sjenerer ikke meg, AF er rask på F90x, og for meg er det ikke aktuelt å bruke det som klubbe, så til mitt bruk holder det i lange baner.

Ellers snakker jo Bjørn Rørslett pent om dette objektivet, og holder det for ham så holder det vel for oss andre også! Se http://www.naturfotograf.com/index2_PC.html
MVH CA
Avsluttet .
Takk for tilbakemelding. - Jeg løper og kjøper :)
MVH
Jon-Petter
Carsten A.
Hei - husk at det er mange priser ute og går, jeg har hatt tilbud fra 4.500 til 3.700, og det siste (Japan Foto, Akersgt. Oslo) syntes jeg var bra nok for handel!
MVH CA
Avsluttet .
Takk for tipset!
MVH
Jon-Petter
Arve k.
Et utrolig pent bearbeid bilde, liker spesielt farvene å kontrasten og den fine gjennspeilingen i vinduet.


AK.
Nils B.
Rent, pent, farver og kontraster er allerede kommentert. Men når en studerer bildet, og ikke bare ser på det så blir det mer og mer iøynefallende at bildet i bilde er fremtredende her. Syntes det var spennende å sitte å se på gjennspeilingen i vinduet.
mvh Nils
Avsluttet .
Som gamme handverker skal jeg ikke plage dere med de bygningsmessige feilene her, fotografiske feil finner ikke jeg :-)
Lykke til med objektivet.
Ivar
Hans- Georg S.
Superbra teknisk utført. Liker også fargetonen. Kanskje ikke all verdens spennende innhold i bildet, men en viss miljøskildring er det.
Speilingen og ''pjuset'' som er plassert på hylla i vinduet, finner jeg som det mest interessante.
Arvid B.
Carsten..
Flott som test, men då eg såg bildet, tenkte eg: Kva har CA tenkt her?

Det eg vil seia: Du Carsten er alltid svært kresen med kva du legg ut. Hadde eg lagt dette ut, ville eg vor stolt, men..

Arvid
Jonas L.
Enig i H-GS sin kommentar.
Gratulerer med nytt objektiv! 28-105mm er et kjekt zoom-område.
mvh JL
Lars-Anders M.
Dine bilder er alltid tekniskt perfekte. Slik også dette. Bra.
Ann F.
Nydelige farger som står godt til hverandre, praktfulle reflekser i vinduet. Jeg har stor sans for vinduer og dører som motivområder.
Det jeg evt. ville gjort annerledes, er å tatt meg tid til å få den nedre, gyldne planken helt parallell med nederkanten på bildet og beskåret like under den, bare med en anelse av en skygge under.
Mvh Ann
Stein Rune B.
Nydelig bilde
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu