Spejling af en stemning
Der findes vel kun få cameraer, som ikke af ejeren ved given lejlighed er blevet rettet mod et landskab i forsøget på at gemme en bestemt sansning af stilheden, roen harmonien eller anden følelse. Et ønske som mere er, at transfomere en indre stemning end blot og bar en gengivelse af et landskabs morfologiske geometri.

Man tager cameraet frem og forsøger at fastholde. Vil så gerne gemme sjælsroen,lisen, følelserne, som man tror at se og begrunde i det sansede. Man klikker og håber og .....

Herefter følger som reglel skuffelsen. Landskabets skarpe konturer. De altfor glansbilledagtige skyer. De på sensoren intensiverede farver. Fotografiet. En sølle afglans af din oplevelses æteriske dimension

Men sommetider - en gang imellem og som undtagelsen - sidder du alligevel med genklangen af din virkelige oplevelse. Oplevelsen der ikke kunne times, planlægges eller forberedes. Billedet - Transformationen af det følte. Da fyldes mit hjerte af taknemmelighed.

Hvor kan I dog gruble og græde?
Så længe guds himmel er blå.
Mit hjerte, det skælver af glæde,
blot duggen dynker et strå.
Jo - dette var en sådan undtagelse. En genspejling uden infektion. Kun kan teknikken her ikke leve op til gengivelsen, da der ved resamplingen til netstørrelsen her bliver pixelleringer på vantet på jollen.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-20 21:36:48
    Versjon #2
Utstyr
  • Fuji Finepix 9500
  • 28 -300 mm Fujinon 10,7 x zoom
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger505
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_245986} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Per Harald O.

Rolig, fin stemning. Minner litt om camping i Danmark!
Thomas L.

Dette bildet var vakkert. Kjenner den rolige og avslappende stemningen sige innover meg.
Avsluttet .

Hei Lau!
Syns bildet er lekkert,beroligende og jeg kan føle stemningen:-)
Det er dust,fin komposisjon og deilige farger.
Dette kan jeg nyte.
Hilsen Tone!
Knut H.

Hei Laurberg.
Den gode bruken av lyset med duse farger
skaper en behagelig stemning der båten
med masten stabiliserer bilde på en god måte.
Stemningsfullt og behagelig skue.
Mvh Knut
Vidar S.

God dag, Lau! Sitter halvstresset på jobb og prøver å stjele 5 minutter. Dette bildet er balsam for sjelen og sender meg avgårde til et sted hvor alt er lungt og i harmoni. Med sin enkel oppbygning gir det ro. Lyset og de sparsomme fargetonene demper sinnstemning til rett nivå. Et deilig bilde, rett og slett! :o) Vidar
sunniva l.

et nydelig, rolig bilde, ..... og som vanlig, en vel berettiget noe underfundig tekst.

mvh sunniva
Tom T.

Hei!

Synes du har lykkes med lyset her, vannet har et gjenskinn som gir ro i bilde. Himmelen skaper drama og båten er fint plassert.

Godt arb:)

mvh Tom Tveitan
Anne E.S. E.

Dette bildet likte jeg godt. Båten gir bildet ro, mens skyene gir det dynamikk.

Mvh Anne
Frode F.

Lau,

god aften. Nok et lite mesterverk, kan det se ut til :)

Herlig ro du klarer å formidle i dette bildet, som fortjener all den skryt det kan få. Føyer meg pent inn i rekken av gratulanter.

Leser også at du er kåret til ukens fotograf, velfortjent, må vite.

Vi gleder oss til fortsettelsen.

FF
Marit O.

Hei Lau
Nydelig utnytelse av lyse, fin plassering av båten en deilig rolig stemning over dette bilde med behaglige fargetoner :)
Benyter også andledningen til og si gratulerer som ukens fotograf :)
Mvh Marit
Laurberg G.

En stor tak til Per Harald Olsen, Thomas Laupstad, Tone S.Fotland, Knut Hovdhaugen, Vidar Samuelsen, sunniva longva, Tom Tveitan, Anne E.S. Enger, Frode Fjellstad og til Marit Olsen.

Til Sunniva Longva, som antyder underfundighed i min tekst, vil jeg gerne sende en ekstra tak for denne iagttagelse. Det problematiske ved at skrive en tekst til et billede er at denne tekst bliver ledende for den billedforståelse som betragteren giver det tilhørende billede. Det er for mig vigtigt at hvert billede jeg uploader kan stå alene. At dets visuelle styrke eksisterer uafhængrig af teksten. Derfor skriver jeg ikke om mit billede, men om mine følelser for og omkring billedet. Betragteren skulle gerne stå lige så frit i sin modtagelse af det visuelle tryk som author den frihed author repræsenterer i fremsendelse og præsentationen. Thi - efter min opfattelse - er det i spændingsfeltet mellem afsender og modtager at kunsten opstår.

Også en stor tak for gratulationer med udnævnelse til Ugens fotograf. Det varmer rigtig meget. Og jeg vil gøre mit bedste for også i fremtiden at leve op til denne hyldest. Mange, mange tak. lau
Anne-Lise S.

Synes dette oser av enkelhet og ro, Lau, og synes du lykkes godt i å gi oss et bilde som det er godt å betrakte en travel dag etter jobb! Deilig å bare synke ned i sofakroken og forsvinne inn i dette bildet.

Anne-Lise

Gratulerer igjen! Det er velfortjent!
Lars B.

Stilrent, vakkert og klart er bildet ditt - litt majestetisk med masten som rager til værs. Og gratulerer som uken fotograf :o)

Hilsen Lars
Helge R.

Kjære lau!!
Endelig har jeg mer ro over betraktningene, konsentrasjonen i en netcafe blir så som så.
Komposisjonen er god, jeg suges inn i bildet. Jeg er svak for måten du leder strandlinjen ut av bildet. Det himmelske lyset strømmer mot meg, bra.
Båten ligger perfekt å duver der den skal i bildet.
Farger eller sv. Jeg mener at himmelen kommer bedre til sin rett i farger, ellers er båten og landskapet bedre i sh, altså; ja takk begge deler.
Topp lau, ha en flott kveld hilsen
Helge
Laurberg G.

Tak til Anne-Lise Stangenes for din søde kommentar. Desværre har de fleste fotografer her på siden vel så travlt med både deres job, deres egen fotokunst samt den kommentatorvirksomhed, at det er megen lidt tid der bliver til at synke ned i sofaen og fordybe sig i det enkelte billede. Men tak fordi du bare antyder det som en mulighed. Det varmer. mvh. lau

Også tak til Lars Biørn-Hansen for kommentar og gratulation. mvh. lau

Desuden en tak til dig Helge Rudschinat Grønli, der røber at du også har været indenom på PhotoSight og der har set samme billede i gråtone. Jeg bliver vel derfor nødt til at sætte dette op også her på foto.no så andre ikke mystificeres af din udtalelse. mvh. lau
Ronny A.

Et yndig og pent sommerbilde som du har fanget så vakkert. Dette var vakkert:-)
mvh Ronny
kåre l.

Et bilde som gir ro i sjelen :-)
Som får meg til å lengte mot stille lune sommerkvelder. Borte fra byens støy og mas. Deilig å sitte her å drømme litt :-)
Wenche J.

Hei Lau
Et elegant og fint lys i bildet ditt. Enkelt og rent der komposisjon og utsnitt er fortreffelig. Du har en god formidling i bildene dine. Det inspirerer. Er spent paa bildet Helge refererer til. Venter med spenning.
Mvh Wenche
Ole-Kristian T.

Enkelt, vakkert :)
Rune S.

Enkelt og vakkert i fin komposisjon. Flott lys og en rogivende stemning.

Mvh
Rune S
Ole David P.

Et meget godt bilde, myke kontraster og duse farger avspeiler ro, dette er profesjonelt.

Mvh
ODP
Avsluttet .

Hei

Et pent rolig bilde dette. Ser frem til sommeren, når jeg ser slike bilder. Flott
Knut Børge S.

Hei Laurberg!

Et vakkert og stemningsfult bilde du presenterer her, vi ser frem til lange varme sommernetter:) meget bra!

mvh KBS
Anne Ø.

Et svært godt motiv der du formidler ro
med disse fargetonene og båten.
Litt sølvaktig denne sjøen. Flott.
Et bilde som er svært godt å betrakte.

Anne:)
Anna Rosa L.

v1 er absolutt best!
synes det er både fredfult, enkelt og meget pent tatt!
-rosa-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu