GAMLE JENNESTAD HANDELSSTED
8 km nord for Sortland ligger Jennestad Handelsted fra 1870, med stor aktivitet fram til ca. 1960. Her finnes også grafittgruver hvor det er eksportert grafitt til Tysklanfd og Engeland. Handelstedet er åpent i sommerhalvåret og står med varer og inventar fra den tiden det var i drift. Vel vert et besøk.
Historisk
Utstyr
  • Canon 300 D
  • 18-55 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger266
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246144} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Laurberg G.

Hej Thorbjørn. Et rigtig flot landskabsbillede af en meget særegen karakter. Fine næste akvarelle toner forenet med en fremragende grafik. mvh. lau
einar e.

Nydelig! Naturen i nord er ubegripelig vakker - og så er det helt merkverdig hvor vakkert husene glir inn i helheten. Og du har gjort din del helt riktig. Det akvarellaktige preget - som Laurberg Giversen nevner - er noe av forklaringen på at bildet ved første øyekast nesten ser ut som et maleri.
hilsen Einar
Nely d.

Helt spesielt lys og stemning. Ja det ser nordnorsk ut (tror det ihvertfall, selv om jeg aldri har vært nordpå om vinteren). Uansett gir det en følelse av klar kald vinterluft.
Torbjørn J.

Hei Laurberg, Einar og Nely! Takk for hyggelige komentarer til mitt bilde, setter stor pris på det. På dette gamle handelstedet har jeg vanket som barn, da jeg gikk på barneskole like ved. Da en ble litt større var man med og jobbet mel og gjødsel når godsbåtene kom med dette til kaien her. Foruten butikken er det også en hovedgår som ligger ca 100 m lengere til venstre i bildet. I butikken var det også posthus.
For de av dere som ikke har vært i nordnorge, sommer eller vinter, ta en tur. Enten er det midnattsolen om sommeren eller det arktiske lyset om vinteren som kan gi flotte motiver. De fleste har hørt om Lofoten, men Vesterålen som ligger like nord for Lofoten, har en unik natur som veksler fra det villeste til mildeste i løpet av få kilometer. Vil dere oppleve kystnorge på nært hold er Hurtigruten et vel egnet reisemiddel, den har ikke mindre enn 3 anløp bare i Vesterålen. Velkommen til Vesterålen!
Fotohilsen Torbjørn
David P.

Et veldig flott stemningsbilde! Fin natur og gjenspeiling i vannet! Kan tenke meg hvordan folk hadde dette som ett handelssted i gamledager ved å studere bildet. Ett trist syn etter hvert. Ble nysgejrrig jeg;) Fant denne linken http://no.wikipedia.org/wiki/Jennestad

mvh David
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu