Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246573} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Et fint bilde av fiskehjeller, men de har ingenting med bacalao å gjøre. Bacalao lages av klippfisk, og den tørkes ikke på hjell. Fin stemning og fint lys i bildet.
Mvh Audun
Ole-Kristian T.
Hei Stein! Liker dette; flott lys, vakre farger og et bra motiv. Kanskje litt dumt at disse hjellene tildels tangerer horisonten i bakgrunnen? Vakkert landskap :)
Geir N.
Et fint bilde med god stemning. Det litt synd at ingrediensen ikke er til stede.
(bacalaoen) Det er nok ikke korekt som Audun sier , Bacalao betyr ganske enkelt torsk på spansk. Så lager du en rett av torsk enten klippfisk eller tørrfisk, så har du laget bacalao.
mvh
Geir
Lillian L.
Du bà om det...
Den såkalte (tomatbaserte) Bacalao-retten kan lages på både saltet torsk tørket på berg = klippfisk, og usaltet torsk tørket på hjell = tørrfisk...
BACALAO TIL BEGJÆR
Rundt vårt bord er det plass til 12 (disipler etter denne retten...)
Ta cirka:
- 2 kg klippfisk ''Superior'' vannes ut i 1-2 døgn - med vannbytte - skjæres så i passe store stykker
- 2 kg poteter i passe tynne skiver
- 1 1/2 kg løk i passe tykke skiver
- 4 ss Heinz tomat`purè
- 2 bokser hele tomater à 400 gram, som hakkes lett
- 4 dl extra virgin olivenolje
- 250 gram sorte steinfrie oliven
- 12 hvitløksbåter
- fra 4 til 10 tørrede spanskpepper/chilipepper/cayennepepper hel i pepperkoker for feiginger, eller finhakket/knust rett i gryta...
- 1 boks/ca 400 gram spansk eller portugisisk Pimientos (paprika) til pynt
I den store, sorte gryten ''brennes oljen av''/varm opp oljen til det akkurat ryker av den. Avkjøl.
Varm langsomt opp. Kok sakte&dforsiktig i et par tima eller deromkring, MEN RØR IKKE I GRYTE, bare drei den rundt slik at innholdet liksom svinger seg... Comprende?
Laget dagen i forveien/ett oppkok, er retten selvsagt aller best.
Sett gryta rett på bordet. Servèr med skje&serviett, brød&setersmør.
Og - portugisisk rødvin, om du vil..
Bra bilde, forresten...
Hugo F.
Helt riktig. Hvis man bestiller bacalao i f. eks Portugal får man alt mulig fra frityrstekt torsk, torsk på løkseng til fiskekaker og fiskegrateng. Rettene er i tillegg laget av tørrfisk, klippfisk og fersk torsk. Vel bekomme.
Marianne B.
Flott bilde.
Mvh. Marianne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Mvh Audun
(bacalaoen) Det er nok ikke korekt som Audun sier , Bacalao betyr ganske enkelt torsk på spansk. Så lager du en rett av torsk enten klippfisk eller tørrfisk, så har du laget bacalao.
mvh
Geir
Den såkalte (tomatbaserte) Bacalao-retten kan lages på både saltet torsk tørket på berg = klippfisk, og usaltet torsk tørket på hjell = tørrfisk...
BACALAO TIL BEGJÆR
Rundt vårt bord er det plass til 12 (disipler etter denne retten...)
Ta cirka:
- 2 kg klippfisk ''Superior'' vannes ut i 1-2 døgn - med vannbytte - skjæres så i passe store stykker
- 2 kg poteter i passe tynne skiver
- 1 1/2 kg løk i passe tykke skiver
- 4 ss Heinz tomat`purè
- 2 bokser hele tomater à 400 gram, som hakkes lett
- 4 dl extra virgin olivenolje
- 250 gram sorte steinfrie oliven
- 12 hvitløksbåter
- fra 4 til 10 tørrede spanskpepper/chilipepper/cayennepepper hel i pepperkoker for feiginger, eller finhakket/knust rett i gryta...
- 1 boks/ca 400 gram spansk eller portugisisk Pimientos (paprika) til pynt
I den store, sorte gryten ''brennes oljen av''/varm opp oljen til det akkurat ryker av den. Avkjøl.
Så legges lagvis:
klippfisk
potet
løk
Innimellom lagene tømmes&legges:
tomatpure
tomater
oliven
hvitløk
spanskpepper/chilipepper/cayennepepper
Øverst legges pimientos i pynte-stjernemønster.
Varm langsomt opp. Kok sakte&dforsiktig i et par tima eller deromkring, MEN RØR IKKE I GRYTE, bare drei den rundt slik at innholdet liksom svinger seg... Comprende?
Laget dagen i forveien/ett oppkok, er retten selvsagt aller best.
Sett gryta rett på bordet. Servèr med skje&serviett, brød&setersmør.
Og - portugisisk rødvin, om du vil..
Bra bilde, forresten...
Mvh. Marianne