Solstråler
Med godt humør det er som solens blanke skinn det lys og varme gir til både sjel og sinn.
-Ludvig Holberg
Jeg syns solstrålene lekte så fint i vannet..endelig kom våren til nordvestlandet.I dag er det varmt og fint.
Jeg valgte å ha lite kontrast i bildet, ville ikke ha harde linjer...kanskje litt dumt. Skal legge ut orginalen og.
Bildet inngår i albumet Refvik - Her bor jeg :) Naturen forandrer på farvespillene hele tiden. Det er utrolig å bo her ute, nært stor havet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-25 15:53:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-25 15:54:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-03-25 17:32:42
    Versjon #4
Utstyr
  • canon eos 350 D
  • 35-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246855} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Tom T.

Faller for originalen her. Bilde er nydelig og stemning er flott. Prøv å rett opp bilde til høyre, baugen på båten og åre fest går loddrett overfor hverandre . Bra bilde dette:)

mvh Tom Tveitan
Ole-Kristian T.

Hei Eva! Synes dette er et ok bilde, der originalen er best. Men det er noen utfordringer. Det virker som du har prøvd å dempe lyset i #1, men det har blitt blasst og for grått synes jeg (ser du valgte å gjøre det slik). Det er mer kontrast og smell i fargene i originalen. Beskjæringen du har gjort er fin. Men det som trekker ned for meg er at jeg synes det blir for sterk solrefleks, som tar for mye oppmerksomhet, og som muligens er vanskelig å justere til et optimalt resultat. Komposisjonen med båten og bøyen synes jeg er fin. God søndag :)
Avsluttet .

Jeg velger meg også originalen:-)
Den er frisk og fin i fargene,men enig med Ole-Kristian om refleksen fra sola.Vet selv hvor irriterende dette kan være.
Liker utsnittet og bildet godt ellers.
Hilsen Tone!
Eva Marie P.

Takk for raske tilbakemeldinger:) Det var solrefleksen jeg likte da:) ikkje båten og bøya i hovedsak:) hehe, eg skjønne at eg e litt rar no... Vi er utsultet på sol her. Dåkker e trofaste herlige mennesker som tar dere tid til å gi meg noen råd ang bildene mine.
Klem fra me
Ronny A.

Hei, Eva. Litt av en utfordring dette bilde. Vanskelig lys til et kresent publikum;-) Liker originalen best med det klare vannet. Litt mye dis på V1. Komposisjonen og utsnittet er topp:-) Hei og hopp..
mvh Ronny
Anders R.

Hej Eva

Här gillar jag kompositionen och färgsättningen. När det kommer till solreflexerna blir jag lite splittrad, till viss del stör det mig, men sedan stör de plötsligt inte alls, ser att reflexerna är en av anledningarna till att du tog bilden så jag köper nog det ändå:-) men kanske en bildvinkel längre ifrån vänster hade dämpat dem lite.

V1 för mig!

Mvh
Anders
Anders R.

Ursäkta, v2, originalet menade jag, felskrivning....

/Anders
Eva Marie P.

Åå så koselig å få kommentarene til dere før eg legger meg:)
Tusen takk, no blir jeg å sove på lykkelig hjerte:)
-epl
Ivar B.

Hei Eva!
Jeg velger meg absolutt versjon 1 her. Hvorfor???? bildet er kontrastløst og slappt i fargene, ikke teknisk perfekt og ikke slik bøker og regler sier det skal være. Så HVORFOR? Jo fordi bildet formidler noe og gir meg en god stemning. Skal jeg være ærlig, og det har jeg lært at jeg skal være, så synes jeg ikke orginalen er noe til bilde. Versjon 1 derimot gir meg en herlig vårfølelse. Det gir meg den følelsen jeg får når jeg opplever en av de første vårdagene. Solen varmer og leker seg i stille rolig vann. Blandingen av dis og blendende vårsol. Jeg føler jeg sitter på en kai, nyter livet og myser utover vannet. DERFOR. Synes det er et tøfft valg du har gjort. Du velger å gjøre noe de færreste hadde gjort, et valg som handler mer om hva du ønsker å formidle enn at alt skal være teknisk perfekt. Mvh Ivar.
Eva Marie P.

Tusen takk Ivar det varmet mitt hjerte utrolig mye de ordene dine:)
Det er veldig beskrivende for hvordan jeg følte det da jeg var ute i sola i går og tok dette bildet.
Klem fra Eva
Knut H.

Hei Eva.
Støtter kritikken til Ivar til fulle.Bilde
gir stemning,begynte faktisk og tenke
på badeshortsen,da har bilde gitt meg noe.
Hold deg til Holberg og dine motiver du
Eva,dette likte jeg meget godt.
Mvh Knut
Knut Børge S.

Hei Eva!

Et flott bilde du har tatt her, får meg til å glede meg til sommeren og lange varme badekvelder:)

mvh KBS
kåre l.

Jeg velger meg orginalen :-)
Med gnistrende sol og irriterende solreflekser. :-)
Eva Marie P.

Tusen takk Kåre, Knut Børge og Knut:) Så kjekt at dere vil gi meg noen ord ang bildet mitt. Det setter jeg stor pris på:)
Eva
Ole-Kristian T.

Hei igjen Eva! Jeg har lest gjennom alle kommentarene til bildet ditt, og fikk meg littt av en overraskelse; jeg skiftet nemlig totalt mening! Etter å ha lest Ivars kloke kommentar og ditt svar pluss se på bildene igjen, har jeg kommet til: At jeg synes #1 er den fineste, og nå skjønner jeg hva du ville formidle. Og jeg ser at versjonen din er sart og dus, med litt dis i seg som Ivar nevner.
Plutselig ser jeg at der gjenskinnet av solen var veldig sterkt på originalbildet, ar du vært kjempeflink med å tone den ned og lage uttrykket du var ute etter.

For ikke å kaste vrak på alt jeg har sagt før, synes jeg fortsatt det er en del bra med originalbildet fortsatt jeg da.

Men altså: Jeg må trekke tilbake mye av det jeg skrev først.. beklager min mangelfulle forståelse. Lærer vel etter hvert :)
Eva Marie P.

ååå det var en skjønn kommentar. Tusen millioner takk Ole-Kristian.
Men eg e jo litt enig med deg og da. Når man ser på det:)
Så du har egentlig helt rett første gangen!!
-epl
Avsluttet .

Hei igjen Eva!
Måtte bare innom dette bildet ditt en gang til og da jeg leste disse siste kommentarene så måtte jeg bare nikke samtykkende til det som er blitt skrevet.Så mange ganger har jeg sittet og følt det samme,at et bilde kan formidle noe,og gi noe,uten å være feilfritt.Så deilig at andre også føler sånn.Viss bildet gir oss noe,da har fotografen oppnådd det han ville,enten det var 1 eller 100 som fikk noe utav det:-)
Hilsen Tone!
Rune S.

Hei Eva! Nydelig sommerstemning i fin komposisjon! Jeg foretrekker #2 der du får med lysspillet både over og under vann. Enkelt og vakkert!

Mvh
Rune S
Svenn H.

Skal jeg plukke en versjon så blir det originalen. Der er skarpheten, kontrasten og detaljrikdommen både i og utenfor vannet mest spennende. Jeg likte båten veldig godt og kunne tenkt meg å se mer til den - selv om solstrålene er hovedmotivet. Dette er et vanskelig teknisk bilde, og de blå og fiolette ''flarene'' er vanskelig å unngå. Kreativiteten er de ikke noe å si på :-)

Mvh, Svenn
Eva Marie P.

Takk til Svenn og Rune for fine innspill her:)
JA ikke sant Tone:) Det er liksom slik at jeg syns jeg ser og føler noe ved et bilde, særlig når jeg maler:) Men så kan andre se noe helt annet og kanskje ingen ting....Da blir jeg helt forundret. Men smaken er som baken, og følelser og måten man ser bilder på er jo like individuell som alle vi som er her på foto.no. Det er jo det som gjør det så spennende:) Særlig når man treffer!!
Takk for du er her med dine meninger og synspunkter, ikke minst bilder. Det gjelder jo egentlig dere alle:o)
Takk til alle som gir meg tilbakemeldinger og gjør det SÅ kjekt å være med her.
Klem fra Eva
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu