På vei.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-26 16:44:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-26 16:46:21
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger355
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246947} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Odd E. k.

Hei Bjørn!

Et flott landskapsbilde, der dybdeskarpheten er flott. Fint med veien og menneskene oppe på bakketoppen. Jordet kunne hatt en noe mer fargemetning da det er veldig lyst. Bakgrunnen med bygningene er flott plassert i bildefeltet sammen med skogen. Himmelen er noe mørk og gir en fin tyngde til resten av motivet. Flott fanget og komponert Bjørn!

Mvh

Odd E.
Monika Frisvold V.

Hei Bjørn
Flott bilde med fin komp...
fine linje, flott dybde og fint lys. Skyene lager en flott stemning i bildet...
Knunne tenkt meg det litt beskjært nede... da hadde du ikke fått den firkantete bildefølelsen.... :)))
mvh monika
Avsluttet .

Malerisk og meget bra motiv....flott gjennomført.

Hilsen
Arne
Rune S.

Flott bilde i fin komposisjon og fine farger. Liker lyset og linjene i bildet. Du har fanget en fin stemning!

Mvh
Rune S
Anne Ø.

Liker kompen, linjene innover med personene langt der fremme
på tur i et vakkert landskap.
Flott med himmelen over det hele med en
fin diagonal linje.
Marka oppleves noe vel oppskarpet på min skjerm.
Blir litt pixlete.

Anne:)
Lars Ivarson F.

flott fnga stemning med god bruk av lys, perspektiv og komp...
Tom T.

Dette var bra Bjørn:) Fine tidlig vår toner i bilde, komp er bra her, du får en like vekt i bilde med husene. Personen er godt plassert på toppen av veien, som gjør at de fri gjøres fra omgivelsene .

Bra dette:)

mvh Tom Tveitan
Anders N.

Herlig dybde her og en fin balansert komposisjon. Et flott bilde.

Tør jeg spørre hvor dette er?

- Anders
Avsluttet .

Dette likte jeg veldig godt Bjørn.
Veien som fører som fører oss framover,
menneskene på toppen,
husene til venstre.
Farger og stemning,syns alt stemmer i dette bildet.
Flott.
Hilsen Tone!
Marit O.

Hei Bjørn
Korslig bilde, liker linjene i bilde samt at persjonene gir bilde liv og en flott dybde i dette fine landskape.
Fin stemning du formidler her :)
Mvh Marit
Ole-Kristian T.

Hei Bjørn! Stilig og dramatisk to-delt komposisjon med fine diagonale linjer, dybde og kontrast. Liker dette!
Bjorn F.

Hei på dere alle sammen.
Takk for fine tilbakemeldinger og for anbefalinga hvem det nu enn er, da det ikke ligger inne noen informasjon om det. Hei Monika , vurderet og beskjære bildet som du foreslår, men fant ut att ved å kutte i underkant ville det miste noe av dybdefølelsen. Anders , bildet er tatt på stien som fører ned til Farstadstranda ved Farstad i Fræna komune.
Hilsen Bjørn.
Cornelia T.

Hei, flott bilde med fin dybde. Jeg ville heller kutte litt øverst, ikke nederst, slik at det er 1/3 himmel og 2/3 land.

mvh, Lia
Laurberg G.

Hej Bjørn.
Må jeg starte med at sige at dette billede både mystificerer og betager mig. Et billede som på mange måder bryder de vedtagne regler, men som aligevel udgør en stor harmonisk enhed. Man plejer eksempelvis ikke, at kunne anbringe to markante objekter eller objektgrupper i hver sin side af et billede, uden at øjnene forvirres og farer fra den ene side til den anden. Alligevel slipper du helskindet fra at placere de fremtræden hvide bygninger samt persongruppen i hver sin side af billedet. Og endnu mærkeligere er at ingen af disse objektgrupper befinder sig i blot tilnærmelsesvis nærhed af de gyldne snitpunkter, men befinder sig på og bryder horisontallinjen.
Billedet viser en umådelig perspektivisk dybde med vejen der i højre side går ret op over bakken og leder os frem til de spadserende personer, som virker tæt sammenknyttede og slutter, men også viderefører vejen på den anden side bakken. Her smutter øjnene på en let og naturlig måde ved at følge højdedraget over til de hvide bygninger, som virker velfunderede og begrundede i den afhøstede store mark nedenunder. En kæmpeflade der nok viser god struktur og tegning, - men som herudover ikke er hverken forklarende eller særlig vigtigt for billedet.

Ovenstående beskrivelse forekommer mig også at afspejles i dine øvrige kommentatorers bemærkninger. Monica vil således beskære billedet forneden, mens du korrekt (efter min mening) gør den erfaring, at det kan du ikke uden, at det går ud over dybden. Cornelia Togea foreslår, efter tilsyneladende at have konstateret det samme, at himlen beskæres til at udgøre en trediedel højde af det samlede billede. Et udmærket forslag, der holder sig til de gængse kompositionsregler. ''Selvfølgelig'' tænkte jeg og skulle straks efterprøve teorien. Men nu sker der noget andet. Hvor der før var højt til himlen støder jeg nu imod og oplever at undvigelsen mod venstre får karakter af, hvad der hidtil var udgået. Mine øjne flakker nu imellem de to objektgrupper, hvilket de ikke gjorde før. ???????????

Sluttelig: Teoriens love er brudt på så godt som alle punkter. Men det lader helheden uantastet. Jeg kan vælge at være fornærmet over dette brud på æstetikkens love eller jeg kan vælge at acceptere og glæde mig. Jeg vælger det sidste. Du har lavet et dejligt billede, hvor du har sat lovene ud af kraft. Usædvanligt, men bekræftende for den frihed, vi alle ind imellem har brug for, i vores forsøg på at visualisere vore indtryk af og til verden.

med venlig hilsen, laurberg giversen
Bjorn F.

Hei Cornelia og Laurberg.
Takker for komentarene og for råd,hr lagt inn en versjon som du ønsket deg Cornelia og også en etter Monikas ønske, om det ble bedre???
takk til deg Laurberg for en meget utfyllende komentar. Glad for at ut velger å være glad og ikke fornærmet over mine brudd på æstetikkens lover.
Hilsen Bjørn.
Anne-Lise S.

Et bilde jeg synes er svært spennende komponert, med veien innover på høyre side, helt ute i bildekanten, og med de gjentakende linjene utover til venstre. Gode farger og lys. Liker menneskenes silhuetter mot himmelen. Interessant å se hvordan ulike utsnitt endrer dette bildet.

Anne-Lise
Avsluttet .

Hei Bjørn
Ute og borte fra snøen?
Jeg tok meg tid til å lese kommentarene som du har fått. Konklusjonen min er at jeg synes du har valgt et riktig utsnitt. Her trengs ingen kutting hverken oppe eller nede.
Dramatisk himmel, tung og dyster, men der hvor du står ser det ut som at solen skinner og videre opp til hus og personer.
Men det nedre partiet har jeg litt problemer med. Det blir veldig lyst, noe hardt lys over åkeren.
Dermed blir også dette partiet litt småruskete og preget av pixelering. Men det var et flott motiv. Lurer litt på hvordan det hadde tatt seg ut med et standpunkt mye mer til høyre? Slik at veien fikk en mer diagonal linje i bildeflaten. Da hadde du også kanskje fått personer og bebyggelse litt nærmere hverandre, noe som blir kommentert av Lau og som jeg nok vil ha en tendens til å være enig i.
Vel, etterpåklokskap. Jamen, jeg tror vi lærer av det og akkurat i denne hobbyen.

mvh arild
stein ove d.

Det meste er vel sagt, men må bare si at dette landskapsbildet falt i god jord...Med de flotte landskapene som denne kyststripa i din nærhet har, så får vi vel se flere bilder derfra ? :-) (savner Hustadvika med nærområder)
anne g.

hei bjørn! det jeg liker med bildet ditt er det storenatur-rommet. v1 er min favoritt. ikke alltid hensiktsmessig å kutte så fælt! bildet kunne få litt mer kontrast, men kompen balanserer fint, synes jeg. hilsen anne
Bjorn F.

Takk for komentarene Anne-Lise,Arild, Stein Ove og Anne. v1 er den versjonen som jeg også liker best, kan være enig i att forgrunnen er i det lyseste laget. Er ikke inne på de greiene som brukes for å kunne endre bare deler av bildet.
Men det er nå bare slik lyst var akkurat der og da.
Hilsen Bjørn.
Jon-Erik H.

hei! flott bilde dette! liker versjon en best, synes ikke bildet behøver å beskjæres. jeg mener man kommer nærmere begivenhetene her, som er bra , og litt himmel gjør bildet ''luftig''.

mvh Jon-Erik.
Fredrik E.

Hei igjen.. :) Synes du er inne i en god periode Bjørn, kvalitetsbilder.
Dette bildet var også veldig iøyefallende. Fargekontraster og veien som lager dybde innover i bildet, lekkert. V1 holder nok høyest standard, av og til er det enkle ofte det beste, noe dette tilfellet er ett godt eksempel på.
Ellers skulle jeg ønske at folkene ikke var med, du kunne bare ropt og bedt dem pelle seg vekk ;)
Fredrik
Bjorn F.

Takk for komentarene Jon-Erik og Fredrik. Jeg kunne nok ha ventet til de personene , men for meg var det vesentlig å få de med for å få balanse i bildet .
Mener også de er med på å understreke storheten i lanskapet.Kvalitetsbilder fra meg Fredrik,--det kan no diskuteres.
Hilsen Bjørn.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu