Bildet inngår i albumet Island - Fiske- og jordbruk - Den Islandske økonomien er avhengig av intekter fra fiskeeksporten til utlandet. Hele 60 % av landets økonomi stammer fra fiskeindustrien. Fisket sysselsetter også 12 % av landets arbeidsstokk. Jordbruk er også viktig. Store beitemarker for sauer, kyr og hester gjør at en sauebonde kan ha opptil 5-600 sauer gående.
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247119} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Anne-Lise S.

Hei Magne Olav!

1000 TAKK FOR ANBEFALING!

Det ville vært interessant å vite grunnen....? ;-)

Anne-Lise
Lars Ivarson F.

hei..eg lika kompen og fargevalet..oljefata i framgrunnen verkar miljøskapande...
Arvid M.

Hei!
Lika motivet med den gamle traktoren, saman med oljefata i framgrunnen. Synes komponeringa av bilde er bra med litt snø og den litt kjølige enga i bakgrunnen.
Trur nok det er ei stund sia traktoren har komt seg fram av eiga maskin på ei stund ;-)
Mvh Arvid
Anne-Lise S.

:-) Tusen takk for fine tilbakemeldinger! :-)

Anne-Lise
kåre l.

Liker også traktoren her :-)
Fin gammel aargang...
Men her synes jeg bakgrunnen ble for lys. Jeg blir sittende å studere den mer enn hovedmotivet med sine flotte metallhjul. Kanksje det hadde vært bedre å ta bildet fra en annen vinkel hvis det var mulig. :-)
Are-Martin S.

Jeg skrev akkurat i en annen bildekritikk at gamle traktorer er med fotogen enn nye BMW'er. Og jeg bytter ikke mening etter å ha sett dette. Her har du funnet en riktig lekkerbisken innen arten. Med hjul av stål, denne er ikke laget for pusearbeid.

Jeg kunne ønske det enda skarpere (selv om det er skarpt) slik at man virkelig kan nyte stoffligheten i gammel rust og krakilert lakk.
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Du har jammen vaert aktiv og observant paa din fototur til Island:) Du har funnet mange fine og gode motiver synes jeg, og dette er ett av dem. Jeg liker gamle landbruksmaskiner...helt sant....og dette er et prakteksemplar.
Du har faatt frem ''tidens farger'' paa traktoren og toennene meget bra. Liker utsnittet.
Mvh Wenche
Stig Børre E.

Et motiv som faller i smak. Syns komposisjonen fungerer bra og ser veldig riktig ut på en måte. Men, det er mange muligheter her (større utsnitt og mere miljø, tettere på - detaljer).

En annen ting som går igjen på Islandsbildene dine er at været ikke har vært helt optimalt for foto. Litt skarpt lys (men du er jo ikke GUD heller...).

StigB
Anne-Lise S.

Kjempemange takk til dere! :-) Med stort sett strålende sol, klar luft pga kuldegrader og mange reflekser pga sjø eller snø så har du nok rett i at lyset var noe skarpt, Stig Børre! Men du har helt rett! Jeg er ikke i nærheten av å kunne styre lyset... :-))

Anne-Lise
Tine F. B.

Hei Anne Lise,
Flott gjenskapelse av en gammel og sliten traktor:-)
mvh Tine
Odd Tore S.

Gamal Fordson med ekstra brede jernhjul for myrlendte forhold? Men den skulle da ikke ha motorpanser? Drivstofftanken har i alle fall riktig form, og islendingene er kreative. Ellers hadde de ikke overlevd.
Litt blass og resignert stil over det hele, synes at det kler motivet. Oljefatene gir et ekstra pluss her, fort gjort å forestille seg at dette har den nok gulpet i seg gjennom livet.
Du har fått med nok til å skape stemningen her, men som teknisk freak skulle jeg gjerne sett mer av bakparten. Sånn for dokumentasjonen og fullstendighetens skyld.
Odd Tore
Rune L.

Enig med O.T.S at mer av bakparte, og helst hele, skulle vært med. Ideelt sett. Men tror også bildet måtte blitt komponert noe annerledes da. Stemninen er der. Men gressmarka bak traktor og oljefat er for lys og distraherende. Hadde det vært mørkere der, tror jeg stemningen hadde blitt merkbart endret og mer spennende.

Mvh
Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu