hva kritikk kan gjøre for utvikling av et fotografi !?
Jeg referer til bilde nr. 299177 hvor jeg fikk god kritikk. Jeg har tatt til meg det som ble sagt, og dette er resultatet. Selv mener jeg at denne versjonen er vesentlig bedre. Og jeg synes at det viser hvor viktig det er med ærlige tilbakemeldinger. Ikke vær redd for å si det du mener..!
Utstyr
  • canon EOS 350D
  • Tamron 90mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger598
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247253} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Jan Frode A.

Jeg har ikke hatt så mye tid til å kikke på bilder i det siste, så det bildet du referer til her, måtte jeg kikke innom nå. Syntes det var bra på sitt vis, litt surrealistisk på en måte, og med ditt særpreg vedr. komposisjon og utsnitt.
Dette bildet blir mere ordinært. Ikke noe negativt i det; bildet er veldig bra. Allikevel savner jeg noe av 'deg' her. Kanskje det er det midtstilte i bildet som ikke helt stemmer for mitt vedkommende. Det er jo sånn at jeg med flere har blitt litt bortskjemt ang. det 'ingebjørgske' i bildene dine :-)

mvh Jan Frode
Jan Frode A.

...og så glemte jeg å nevne i farten, at denne lille krabaten er utrolig søt med hodet på snei og undring i blikket ;-)

mvh Jan Frode
Mads B.

Hei. Jeg mener at du har lagt ut et fint bilde her. Ikke akkurat slik som de fleste av dine tidligere, men å fornye seg og finne andre stiler av og til er vel ikke å forakte. Fint fokus på maurens hode og artig positur.
Mvh Mads B.
Inger Anne Maritsdotter V.

Sjøl likte eg best dette bildet, i forhold til det andre som hadde så mange elementer at det blei forstyrrende.
Dette er renere og penere, enkelt og greitt;-)

Inger Anne
Stig Børre E.

Faktisk ikke helt enig i at dette er bedre. Liker komposisjonen bedre på ditt forrige.
Her blir det litt statisk og kjedelig. Selve mauren er mye bedre fanget her og bildet holder en høy teknisk standard - men, komposisjonen er ikke helt i boks. Alt blir veldig midtstillt og ikke fullt så dristig som forrige bidrag.

StigB
Avsluttet .

Hei Ingebjørg!
Likte det andre maurbilde også,men syns dette var bedre.
Dette er roligere og bedre å se på.
Kanskje litt midtstilt,men her plager ikke det meg.
Er fascinert over hvor nær du kommer og syns det er artig at man omtrent kan se utrykket i øynene til denne lille fyren.
Bildet har duse fine farger som passer veldig godt til både komposisjon og det miljøet disse som regel lever i:-)
Syns dette var meget bra.
Hilsen Tone!
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Et fint bilde, men jeg likte nok det andre bedre. Det bildet hadde noe overraskende, annerledes ved seg. Her blir det et helt annet bilde. Midtstillingen ville jeg gjort noen med, men tilnærmingen til mauren er klassisk. Ellers rolig og fint i rundt.
For meg så funker begge bildene greit, for min del. Og uansett er det ikke enkelt å fotografere disse skapningene. Gleder meg til mer maur!!!!

MvH, Johann
Ivar B.

Ja jeg er totalt uenig i at dette er bedre enn det forrige. Det forrige var spennende i komposisjon og miljø dette blir for rett på og kjedelig i forhold. Teknisk er det nok bedre med god skarphet, men jeg mener det forrige er bedre med svært god margin. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.

Vesentlig bedre balanse mellom motiv og omgivelser her synes jeg, blant annet er fargekombinasjonene bedre. Hovedmotivet gjengis også med bedre skaphet. Derimot synes jeg utsnittet på det andre var bedre. Plasseringen av elementene er såpass viktig for bildet at jeg mener du fortsatt har noe å gå på her f.eks. ved å flytte maueren mer opp og til venstre. Kanskje dukker det opp uønskede elementer til høyre, det vet bare du :-) Vel, det var nå en ærlig kritikk og jeg vet at du tåler å få det og tror du vil ha det. Ser alltid frem til nye bilder fra deg.

Kjell S
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer alle sammen!

Det er fint å se blandede meninger mellom de to bildene, og jeg tar alt til ettertanke.

Mads - jeg føler ikke at jeg har fornyet meg med dette bildet, bare fulgt råd som kom unner det andre. Fx ryddigere komposisjon og bedre teknisk kvalitet. (jeg er også fascinert over hvor nært jeg kommer, Tone!).

Jóhann - jeg har mye maur, men hvor mye som kommer her, er nok begrenset ;)

Kjell Sigurd - Dette er originalt utsnitt, så mer til høyre er det nok ikke.. Men jeg er veldig glad i det utsnittet du snakker om, så det kommer nok mage utgaver av det også.. Med eller uten maur.


-ingebjørg








Espen A. I.

Hm, dette er kanskje hakket bedre igrunn. Jeg liker fokuset her, men den abstrakte fremgangsmåten i forrige bilde liker jeg enda bedre. Stå på i vår!

Espen
Avsluttet .

Flott å se maurbilder fra deg! Typisk angrepspositur. Liker bruken av liten dybdeskarphet, og fargeharmonien. Men syns kanskje det forrige bildet var mer ''Ingebjørg''. Vanskelig dette med andres forventninger og bildesyn, i forhold til hva som synes riktig for en selv.

Inge
Bjørn H.

For meg er kompet renere og faller behageligere på plass her, en i ditt forrige..

Ville kappet endel i bånn, kommet tettere på, brukt en mindre blender og fått noe større dybdeskarphet...

God påske.

Bjørn :)
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Synes fargetonene i bilde er mere behagelig i dette bilde en ditt andre. teknisk kvalitet er også høynet i forhold. Bildene du leverer er jo til vanlig av god kvalitet, men det går alltid å hente inn nye tips og triks. Du tar godt vare på de råd du får og gjør dem til noe possitivt. Det som jeg føler er litt vanskelig er nok komponeringen og fargesetting av bilder. Ikke like enkelt å komme med forslag der da det kan gå på tvers av fotografens føleser. Slike ting er jo personlig når jeg ser bort fra hovedreglene i et fotografi. Når slikt kommenteres av meg går det mye på min egen følese uten at bildets kvalitet er dårlig. Når det gjelder dette bilde så har du valgt å nær midtstille det. Det funker greit, men jeg ville nok valgt å dra det litt opp og kanskje mauren en liten tanke ut mot venstre. Mine føleser altså og du leverer varene dine godt som vanlig.

En riktig god påske til deg

Mvh RK
Inger-Lise S.

Hei Ingebjørg! Ja,det er en stor forbedring fra forrige bilde:)
Jeg syns også fargetonene i dette er fine. Og fokus har du fått på hodet. Bra!

(Om du gidder, kan du se mitt maurbilde;-) Ble litt humor der da:) Liker ikke maur...
bilde nr. 80306

Det meste av det jeg kan om foto har jeg lært her på Foto.no :-)

God påske!!

Inger-Lise:)
ingebjørg fyrileiv g.

Takk så mye til dere fem siste!

Inge - ja visst er det angrepsposisjon! Jeg måtte erte han litt for at han skulle holde seg stille (etter at han hadde masjert opp på kvisten). Rundt var det fullt kaos. Men de fikk sukker som takk ;) Når det gjelder andres forventninger tenker jeg kanskje ikke så mye på det (annet enn tips jeg får som jeg vil prøve ut). Jeg gjør oftest det jeg føler er best selv. Men det er såklart fint når det klaffer for andre også! Jeg synes at Roger sier det godt angående følelser.

Inger-Lise - jeg skal besøke bildet ditt! :)


-ingebjørg

Torbjørn K.

Jeg synes dette ble bedre enn ditt forrige. Jeg synes fargene passer bra i dette motivet. Fin fokus og bra at dybdeskarpheten er såpass begrenset. Jeg kunne kanskje tenke meg at du gikk enda tettere innpå, men du er kanskje nær nær-grensa til objektivet her?

Torbjørn
ingeborg w.

Jeg likte godt hvordan den hang opp ned og så ut som den sleit fælt i det forrige bildet. Her er det mer rett på, litt mer vanlig. Bakgrunnen er roligere her, så motivet kommer bedre fram. Skarpheten er også bedre. Jeg er litt for og imot altså.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu