Hettemåkespill på vårisen
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger912
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247848} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Stig Børre E.
Pent dette. Veldig fint lys og morsomme positurer.
Bildet virker litt vel saturert(?).

StigB
Geir Arne M.
Flott , her var det ikke mye interesse fra den annen part.... men det ble det vel etterhvert.

Fin komposisjon , flott format , teknisk helt på topp. At det er dratt litt i blått bare fremhever den iskalde isen.

Nydeligst Carsten

mvh geir
Per Harald O.
Nok et meget delikat bilde fra deg! Finner desverre ikke noe å pirke på!
Hilsen Per
Kjell G.
Nydelig, og teknisk topp!

Hettemåkene på Østensjøvannet har slike flotte farger når de ankommer, på grunn av dietten fra Frankrike og andre sydlige land. Naturens saturering er bedre enn den i Photoshop!

Veldig flott lys over den siste blåisen på vannet, som dannet en ideell bakgrunn.

mvh kjellg



Knut Børge S.
Hei Carsten!

Rett og slett et fantastisk flott naturfotografi, teknsik helt på topp og situasjonen er meget flott. Kjempebra!

mvh KBS
Aleksander M.
Hei
Et vakkert bilde av hettemåkene på isen.
Flott positur/situasjon og fantastiske farger!
Teknisk topp som alltid.

Mvh Aleksander
Steinulf L.
Nok et fuglebilde utenom den gjengse oppstilling. Som vanlig er det også teknisk meget bra. Vakkert lys.
Steinulf L.
Nok et fuglebilde utenom den gjengse oppstilling. Som vanlig er det også teknisk meget bra. Vakkert lys.
Jostein F.
Hei!

Du er jo nesten irriterende dyktig med fuglebildene dine. Neida! du inspirerer, du skaper så mye mer enn et bilde av fugl. Komposisjon, historie/ positur og en teknisk kvalitet som er svært høy, gjør bildene dine til noe en gleder seg til å se på. Huff! ble mye ros her, men av og til bør det sies den veien også.

Måkefugler kan i enkelte typer lys fremstå som ekstremt hvite, det er som om den hvite fjærdrakten suger til seg lyset fra omgivelsene, ofte under whiteout forhold. Synes lyset på måkene her har noe av den karakteren. Spesielt og veldig vakkert.

Mvh; Jostein
Thorbjørn R.
Kjempeflott positur på disse måkene. Fargene er også veldig delikate. Med forbehold om at det er noe i veien med min skjerm, tillater jeg meg imidlertid å mene at det virker som om du har gått litt vel hardt til verks med oppskarpingen. Dette synes jeg blir synlig på øyepartiene og på nebbet til fuglen til høyre. Generelt sett synes jeg det er tendenser til overdreven bruk av USM, særlig på fuglebilder. Mange synes å mene at jo skarpere jo bedre, men for meg blir det unaturlig med en skarphet som overgår ''virkeligheten''. Vel, dette er en generell diskusjon som nok ikke hører hjemme her, men når jeg alt var inne på dette...
John S.
At bildet er perfekt kan det vel ikke være noen tvil om. Det som er verd å si er sagt av de andre kommentatorene.

Det som er synd er at den vanlige turgåer ikke legger merke til slike detaljer. Hettemåkene blir nok først og fremst oppfatttet som en bråkede fugl. Men her ser dere alle et eksempel på elegansen.

John
Skjærefotograf.
ingebjørg fyrileiv g.
For en fabelaktig fanget positur! Det tekniske sitter som perfekt, så den største utfordringen hos deg er kanskje å få innholdet som fx dette !? Jeg har ingenting å pirke på. Jeg er enig med John angående den vanlige turgåer. Slike ting/detaljer som dette er verdt å stanse å se på..

vh ingebjørg
Avsluttet .

Strålende vakkert, selv om jeg har sett bedre detaljgjengivelse.

Posituren og omgivelsene gir nærmest sakrale asosiasjoner; selv om det er instinktiv brunst vi ser, har scenen noe litt opphøyet verdig over seg. Fint å vise fram den siden av fugler som blir oversett og underkjent av så mange.

Svein B.
Henger meg på rosende omtaler- spesielt de tre siste her. Meget bra.

Mvh
Svein B
Bjørn H.
Nyyydelig bilde Carsten...Ikke mye å trekke for her..

Delikate farger, og morsomt, .... og god påske :)

Bjørn.
Atle Q.
Et blinkskudd, nydelig lys og flott kurtisespill .... har ikke noe å pirke på bare ros...
God påske
Atle
Gro K.
BLINK IGJEN, Carsten. NYYYYYDELIG !
AKKURAT slik ser hetemåkene ut nå på våren. Da er fjærdrakten på sitt flotteste, og de inntar disse positurene (og mange andre, inkludert slossing) hele tiden.Nebb og føtter er også AKKURAT så røde som på bildet (grunnet et bestemt plankton de har levet på der de nå kommer fra, så vidt jeg vet).
Ta en tur til Østensjøvannet hvis du har anledning. Det er helsebot i å iaktta alt som foregår der nå. Og som Carsten her beviser, kan det bli fine bilder også. Isen som får en dus blå-grå farge i sent ettermiddagslys gir en nydelig kontrast til de hvite måkene.
Hilsen Gro.
Terje S.
Teknisk fullkomment hettemåkebilde med flotte positurer i vakkert lys.


Mvh Terje
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Innvendingen mht. fargemetning er alt - korrekt - kommentert av andre enn meg. Det er også pekt på at detaljgjengivelsen kunne vært bedre. Antakelig er årsaken meget lang brennvidde (700mm) fra stativ på vasstrukken gressbakke, kombinert med lang lukkertid (1/250) sett i forhold til brennvidden, samt også mulig motivbegelse. Dessuten er dette et visst utsnitt. ca. 65% av opptaket.

Hva mulig motivbegelse angår gjorde jeg 6 opptak av denne scenen innenfor ett -1- sekund, i 5 av disse har fuglen til høyre på bildet beveget hodet så mye at uskarphet er ganske tydelig. Heller ikke her er det vel helt fritt for at det kan ha vært en viss bevegelse som ikke er stoppet av 1/250 s.

MVH CA
Geir Helge S.
Hei Carsten.
Synes at dette ble et flott portrett av kurtiserende hettemåker. På bildet fremstår den ellers bråkete arten som svært så rolige og ''harmoniske''.
Har egentlig ikke noe spesielt å utsette på dette bildet.
Mvh Geir
Jan-Eilert P.
Her er et bilde jeg har gått glipp av.

Skikkelig flott kjærlighetshistorie fra naturen. Du formidler en sterk situasjon i naturen mellom to individer. Jeg liker situasjonen. Kommunikasjon mellom dyr er intenst og sterkt å oppleve. At den ene legger hodet på vingen til den andre er sikkert kun et øyeblikk som er fanget, men at disse dyrene kommuniserer i dette øyeblikket, er det ingen tvil om.

Hærlig situasjon. Flott formidlet.

mvh

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu