Solnedgang over Bjørnefjorden mot Halhjem
Synes bildet ser brukbart ut, men solen er mer litt utbrent i forhold til slik jeg opplevde den.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger216
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_247944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Adrian Dyrhaug G.

Hei.

Flott bilde av solnedgangen. Her har du lyset og skarpheten på topp.
Neste gang kan du kanskje undereksponere bildet litt, slik at sola blir mer rød.
Ellers et flott bilde.

mvh Adrian Grande
Avsluttet .

Flott bilde:) Finnes mange ''solnedgang''-bilder der ute, men dette var ett av de bedre.

mvh Hans
John H.

Hei
Det evige betagende motiv som fenger alle fra vugge til grav. Dette ville nok selge like bra som andre slike på IKEA. Ei midtstilt sol over hav. Orginalt? Neppe. Blant de beste? Neppe. Men bra nok. For det som trekker opp er holmene. Det som trekker ned er kompsisjonen. Alt er for midtstilt. Det som også drar ned er forgrunnen. Kutt ut den så får du harmoni.
John
Bjørn-Atle A.

Takker for kommentarer og kritikk. Midtstillingen er gjort for å ''skjule'' blenderrefleksene i refleksjonen i vannflaten. Bildet kan selvsagt beskjæres i etterkant for å få sol og refleksjon ut av midtstilling. Dette bildet ble tatt i høydeformat og er ikke beskåret, og derfor ikke så mye muligheter for beskjæring. Jeg kunne nok sikkert jobbet mer med motivet. Den furukledte åsen i forgrunnen synes jeg passer inn, og gir dybde i bildet.
Bergliot E.

Klisje pleier jeg å få fra enkelte når jeg legger ut bilder av solnedgang. Men sola skal man ikke forakte. Det er jo den som gjør at bildene ofte blir fine både med sola og effekten av hva den lyser opp. Syns bildet ditt var både stemningsfullt og flott. Det eneste er at den er midtstilt. Det er ikke så mye du kan gjøre med det siden bildet er tatt på høykant. Men var bildet mitt ville jeg ha laget et kvadratisk bilde og kuttet fra bunnen. Dermed vil den midtstilte følelsen bli eliminert endel bildet får en bedre komposisjon.

Bergliot:)
Eivind J.

Hei!
Solnedganger kan ofte bli både patetisk og platt.
I dette fotografiet er det noe som hever det over dette,uten at det er så enkelt å påpeke hva det er.
Kanskje er det den helt sorte "gresskanten" nederst,eller disen som sola er i ferd med å forsvinne i,slik at himmelen får en brytning.
Syns eksponeringen er perfekt.
Flott!
Mvh.EivindJ.
Bjørn-Atle A.

Takker for kommentar. Det er ikke snakk om en gresskant, men en ås med furuskog på fotografert på over en kilometers avstand. Slike motiver er vanskelige å få riktig eksponert. En må til syvende og sist håpe på "korrekt" grad av disighet som demper lyset.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu