Skagen
Dette første bilde i serien Skagen, er tatt fra toppen av Skagen fyr, eller ''det grå fyr'' som det også kalles.

Fyrtårnet er bygd i 1858 og du må forsere 210 trappetrinn for å komme til toppen, 58 meter over bakken. Dette er riktignok ikke Danmarks høyeste punkt, men fyret rager høyere enn alle andre fyr i vårt dejlige naboland.

Vi ser her hvordan strandlinjen veksler mellom steinmurer til beskyttelse mot havet, og små badeviker, som tilsammen gir kystlinjen et karakteristisk preg. Lengst ut ser vi er selve Grenen, som er Danmarks nordligste punkt, der det ligger ytterst på Skagen odde.
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-04 23:28:24
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • AnnetDet at ISO var på 400 var ikke meningen. Kan noen svare på om dette påvirker bildet noe, ev. hvordan?


  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger398
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248226} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Monika Frisvold V.

Hei
Flott landskapsbilde dette med flott dybde og fin klar farge på sjøen..
Artig med buktene som ligger på ras og rekke... gleder meg til resten av serien :))
mvh monika
Tine F. B.

Nydelig bilde fra Skagen! Fin dypde og bra komponert bilde. Skal ikke begi med ut på tekniske finesser, men tror noe av korningen/støyen i bilde hadde blitt borte ved lavere ISO. Håper andre kan svarer det på dette.
MVH Tine
Ole-Kristian T.

Tusen takk Monika og Tine, gøy at dere ga kommentarer så raskt. Ja, Skagen er virkelig verdt et besøk, ikke minst for fotointeresserte!
Steinulf L.

Spesielt landskap, fint formidlet.
Avsluttet .

Stilig bilde. Mye blir bra ovenfra. Liker formene og de fine fargene. Bra observert. Ville kanskje ha kuttet litt nederst. Skal følge med på serien.
Rune S.

Fint og interessant landskapsbilde med stor dybde. Fascinerende å se disse små steinmurene og vikene pluss Grenen som strekker seg utover i havet. Forstår at det er et fint sted for både foto- og malerkunstnere. Skal bli spennede å se fortsettelsen.

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Jøss for noen spesielle formasjoner på sanden!!
Nydelig grønnfarve på havet som går over til blått:Elsker at det er en liten bue på horisonten;)
Spent på denne serien ja.
-epl
Ole-Kristian T.

Gøy med flere kommentarer, tusen takk! Anette: Er litt usikker på det med kutt nederst, kan godt tenkes det vil gjøre det bedre,vil gjerne høre flere synspunkter. Takk til Steinulf og Rune for positiv respons, og Eva: Den buede horisonten var selvsagt for deg :)
Nina C. K.

Hei Ole-Kristian. Takk for kommentaren din til ''Hjerter av glass''. Jeg har ikke vært oppmerksom på dine bilder tidligere, men la merke til dette bildet fra Skagen litt tidligere i dag. Et flott bilde med fine former og farger. Jeg synes ikke at du skal kutte ut noe nederst i bildet. Dette begrunner jeg med at mørke partiet nede til høyre balanserer fint opp mot den lyse grenen oppe til venstre. La det være som det er, du. Jeg vil også gi deg honnør fordi du forteller så pass mye om bildet og bakgrunnen for hvordan det ble tatt. Jeg ser gjerne flere bilder i denne serien. Hilsen Nina
Tom T.

Bra levert :)

mvh Tom Tveitan
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian.
Nei det skorter vel ikke på kondisen når det gjelder ett godt motiv, og det fikk du jo, 210 trappetrinn går vel unna i en fei da tenker jeg.
Ja jeg har hørt malere prise lyset der, og det har du sannelig fått med deg, helt skjønt. Og de deilige strendene, i ett velkomponert bilde. Nå er det jammen godt att det er vår.

Venlig hilsen Lillian.
Ole-Kristian T.

Hei, takk for ros, Tom; takk til deg Nina, for fyldig kommentar der du bl.a. gir meg en god begrunnelse for ikke å kutte nederst i bildet, noe jeg var usikker på. Og Lillian, jeg kan si deg at det var ikke de 210 trappene det sto på: Etter hvert ble det 5-6 timers trasking i sanda på Skagen, med dårlig fottøy, men det var verdt det; en flott dag. Anbefales!
Eva Marie P.

Takk:) det var da så alt for mye...:)
Ha en herlig påske
Arvid M.

Hei!
Dette var eit bra bilde frå Skagen. Stiligt med steinmurene og badevikene. Bra formidla.
Mvh Arvid
sunniva l.

et annerledes bilde av Grenen. utrolig flotte farger og flott lys du har fanga!
mvh sunniva
Avsluttet .

Heisann.

Det meste er jo sagt her i dette fantastiske og flott formidlede landskapet..

Jeg henger meg på de andre godord som er nevnt.

Hilsen
Arne
Ole-Kristian T.

Takk til dere siste fire: Eva, Arvid, Sunniva og Arne for hyggelige kommentarer! Ja, Skagen er et flott landskap for foto!

Marit O.

Hei Ole Kristian
Så fasinerende og spennende former på sandbukten her, flott dybde fint lys og fargetoner.
Stilig at horisonten går i en bue her, et fantastisk landskapbilde flott formidlet :)
Go foto Påske!
Mvh Marit
Aud Elise S.

Dette var et spennende bilde fra Skagen!
Artige formasjoner langs stranda her. Fin dybde i bildet!
Flott med utfyllende info i tilknytning til bildet.
Jeg har også vært der og opplevd det fantastiske lyset : )

mvh Aud
Avsluttet .

Hei
Dagen du la ut dette bildet satt jeg og studerte bildet lenge. Lenge nok til at jeg til slutt ikke visste hva jeg skulle skrive:)

Dette er et flott skue. Jeg liker bildet veldig godt, misunnelig på deg som har vært der:)
Synes ut ifra det jeg ser at du har fått frem en god komposisjon. Havet med sine blå og grønne farver med småkrusninger ligger fint i bildeflaten og gir et flott uttrykk.
Har aldri sett disse steingjerdene? bygget opp på denne måten, men det er en flott detalj som interesserer.

Land, gress og sand synes jeg derimot er ørlite for lyst. Hadde du klart og mørknet det litt? Vel, er ikke sikker om jeg er enig med meg selv engang om det:)
Hvis du vil ha horisonten så buet er det greit for meg, men jeg tror jeg ville tatt og rettet den opp.

Et flott bilde uansett.

mvh arild
Ole-Kristian T.

Takk til Marit, Aud Elise og Arild for kommentarene! Marit og Aud Elise! Huggelig at dere uttrykker begeistring for bildet :) Arild: Setter veldig pris på din fyldige, konkrete kommentar. Jeg lot meg også facinere av de steingjerdene; de er jo både funksjonelle og dekorative. Jeg skal jobbe litt med lyset på land, gress og sand og se om jeg kommer fram til noe bedre.

Ang. horisonten er det ikke et bevisst valg å ha den buet, har ikke tenkt så mye på det. Var det du som forklarte i en kommentar hvordan den rettes opp Jeg har elements og husker at det er en egen funksjon som ordner dette, men er ikke sikker på hva den het?
Avsluttet .

I Elements5 er det kommet til en ny funksjon:Correct Camera Distortion. Men bruker du tidligere utgaver av Elements så går du i Filter, går ned til Distort og velger der Spherize. I boksen som kommer opp da tar du først og minsker størrelsen på bildet i boksen til 5-6% slik at du ser hele bildet. Skyveknappen som du finner nedenfor trekker du ned til en minus 6-7%. Da utjevnes den buede horisonten. Prøv deg frem.

mvh arild
Karl-Ivar I.

Majestetisk og flott bilde, herlig landskap med flott fargetoner i bildet!
Oddrun B.

Et spesielt og flott bilde. Flotte farger, har ikke mer å tilføye enn det som allerede er sagt:)

mvh Oddrun

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu