Rypehøne i dokk
Rypa trykker knallhardt og stoler blindt på sin kamuflasje. Bare hode stikker opp av dokka. Bilde er tatt på frihånd med 500 mm på 5 meter. Jeg får heldigvis retningshjelp hvor fuglen ligger av hunden som har festet stand men det er ikke alltid jeg greier å lokalisere fuglen å får tatt bilde før den letter.
Oki
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon Nikkor AF-S 300 mm f.2,8 VR G
  • Brennvidde500mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetIso 200 og Nikon Nikon TC-17 II E teleconverter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger668
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248307} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Espen B.

Utrolig flott og annerledes rypebilde dette! Har alltid tenkt at hunder forstyrrer fuglene når man er på tur, men her har du kanskje fått hjelp av dine firbente venner. Gratulerer med et stilig bilde!

mvh
Espen Bergersen
Terje S.

Takk for kommentar Espen . Fuglehunder gjør ikke annet enn å søke gjennom terrenget og lokalisere hønsefugler med lukt eller syn. For så og feste stand for å vise at de har funnet fuglen. Mine står også på hare.Nå på vinteren så er det god vitring og hunden kan enkelte ganger lukte fuglen på over 100 meters avstand. Senvinters som nå trykker rypa knallgodt og jeg kan komme til å få tatt bra bilder. Men som nevnt i innledningstekst er de vanskelig å lokalisere til tross for at hunden peker med nesa hvor de befinner seg.


Mvh Terje
Knut Børge S.

Hei Terje!

Riktig flott bilde av rypa i full dokk. Skarpt og detaljrikt, og det med tanke på frihånd med en 500 mm, imponert. Forøvrig flott lys, flotte farger og grei bakgrunn.

Ja du har tydeligvis en god hund her, skremmer opp harer og får stand på ryper rett som det er:) En god venn å ha enten du koser med ham hjemme, er på tur med børsa eller med kamera.

Jeg har forøvrig planer om å skaffe meg hund, og har alltid tenkt på en fuglehund. Hva vil du anbefale, Irsk setter, Gordon setter eller engelsk setter?

Ha en riktig god påske!

mvh KBS
Robin J.

Flott og annerledes rypebilde. Utrolig hvor nært du kom. Mvh RJ
Monika Frisvold V.

Hei Terje
Nå er dette et felt som jeg ikke kan så mye om.., men jeg synes du har fått til et artig og meget skarpt rypebilde...fasinerende å se :)
mvh monika
Terje S.

Skal ikke drive markedsføring her at jeg har god hund . Men med trening og atter trening på rett måte får du en god hund. Hva du velger av de tre nevnte raser er hip som hap. Se heller på stamtavlen til foreldrene hva de har prestert på jaktprøve. Men så har du aberet med fører effekt da. Noen får alltid til sine hunder. Andre får det aldri til. Slik er det med foto også som alt annet i verden. Personlig sverger jeg til Engelsk setter pga av lynet og deres gode jaktegenskaper. Sett mye gode Irske takket være fornuftig avel.Har hatt Gordon og skal aldri ha det igjen. Her er det avlet på pene hunder i hytt å pine. Når klubben i sin tid hadde som mål å bli større en Engelsk setter i antall registrerte hunder pr år er de på feil spor. Målet må ikke bli å bli størst men målet være å få de beste jakthundene ut i fra våre målbare karakterer på prøve. Samt å avle friske hunder med minst mulige genetiske arvbare sykdommer/defekter.

Mvh Terje
Kjell Ivar Ø.

Dette spesielle rypebildet føyer seg inn i rekken av et bilde av mange bilder
av høg kvalitet du har lagt inn her på dotten den siste tid.
Mvh Kjell Ivar
ketil o.

Hei! Flott bilde av rypa i dokk. Absolutt et annerledes bilde som er skarpt og fint med gode detaljer.
Mvh:ketil
Ivar B.

Flott skildring Terje! Har aldri sett dette i virkeligheten. Stort sett har jeg opplevd at det plutselig eksploderer i snøen rundt beina, og med hjerte i halsen konkluderer med rype eller orrfugl i dokk. Dette var nært og fint og god skildring av levesett. Bra! Mvh Ivar.
Aleksander M.

Hei
Fuglehund eller ikke, utrolig godt fanget!
Du har kommet utrolig nært her uansett.
God skarphet og et ekstra blink i øyet! Flott og annerledes bilde!

Mvh Aleksander
John H.

Hei Terje
En annerledes kommentar fra meg denne gangen. Skitbra.
John
Jan-Eilert P.

Spennende situasjon.

Har aldri fått tatt bilder av rypa i dokk jeg. Sikkert en flott opplevelse.

Fint med tekst til. Uten tekst hadde jeg ikke forstått at denne ligger i dokk. Den kunne like gjerne hatt en snøkant i forgrunnen, men man kan ikke kreve det umulige heller.

Meget skarpt. Artig å se dette bildet.

Jan-Eilert

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu