• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-02 22:18:38
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-04 23:08:44
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon d70s
  • nikkor 18-70 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Aud Elise S.

Spennende bilde dette!
Flotte farger! Jeg liker det rustikke preget.
Her syns jeg midtstillingen kommer til sin rett.

mvh Aud
Avsluttet .

Javel,der traff du igjen:-)
Et bilde for meg dette her.
Liker den litt strenge komposijonen.
Rette linjer,og de herlige sterke fargene:-)
Knallbra.
Annbefales:-)
Hilsen Tone!
Inge S.

Hei.
Jeg liker ikke rust men dette ble tøft med en flott
og dyp blåfarge.
Bra.

Mvh Inge
Arild P.

Du tar noen interessanne bilder av ganske kjedelige og verdagslige ting som feks en søppelkonteiner eller noe slik og får noen ganske fine og dekorative motiver ut av det.

Her synes jeg du har fått frem fine, sterke og kontrastfulle farger. Rustflekkene bryter fin opp den dominerende blåfargen. De hjelper til med å få en fin komposisjon der de bryter opp det rette og kansje litt kjedelige mønsteret som blir skapt ved at du har latt de profilene gå rett opp og ned midt i bilde. Her hjelper også lyset en del da det skaper lyse og mørke partier i blåfargen.

Det er bra sett å finne slike fine motiver på slike ting.

mvh
Arild
Inger-Lise S.

Dette ble rålekkert! Fin komposisjon med fine linjer. Flott med rusten. Den gir både struktur og mønster, samt farger. Lekre farger i bildet:)

Inger-Lise
Laurberg G.

Hej Anne Lene.
Her har du fundet et godt motiv. Ingen tvivl om det. Men det forekommer mig dog at din komposition er for ligetil. Her mangler spænding. En anden og ikke symetrisk beskæring, hvor det oxyderede håndtag via en diagonal kommer i samspil med rustne forneden til højre ville give en anden spænstighed. Altså en beskæring foroven fra de 718 pix til ca 530 pix højde og en beskæring i venstre fra de nuværende 521 pix b til 422 pix. Du har nu en anden kompose og indrømmet et helt andet billede med et meget bedre spændingfelt over hele billedplanet. (Blot et forslag). mvh. lau

Geir B.

Flott utsnitt, Anne Lene.

I min ''bok'' er det helt riktig å midt-stille dette motivet. Det gir en stram linjeføring mens nyansene/ texturen i selve overflaten gjør at blikket vandrer.

mvh
Geir
Geir D.

hei anne

det har blitt kunst av en kontainer :) (en slik har vi på jobben),
utruli kreativt, rustfargen fremhever blåfargen.

geir
Anne Lene B.

Tusen hjertelig takk for så fine tilbakemeldinger og konstruktive innspill Aud Elise, Tone, Inge, Arild, Inger-Lise, Lau, Geir og Geir!! Det setter jeg stor pris på, og ja skjønnhet kan finnes på de underligste steder!

En ekstra hjertelig takk til deg Tone for anbefaling, det varmer og inspirerer!

Jeg har nå lagt ut Lau`s forslag og synes absolutt at at det har noe for seg, det blir en annen stemning i bildet, så takk skal du ha Lau. Jeg tror likevel at jeg foreløpig holder en knapp på midtstillingen.

Hilsen Anne Lene
Helge R.

Hei Anne Lene!!
På fullskjerm, sort bakgrunn forsvinner toppen av bildet i det store mørket, en spennede effekt, kanskje du kan bløte opp kanten av bildet slik at motiver står der som et mystisk objekt i mørket?
Jeg liker lau s forslag til beskjæring, nå får du et mye mer spennede bilde.
Fargene er knall, skikkelig saftige. Livet består av små detaljer, bra bilde hilsen
:)Helge
Geir B.

Hei igjen :-)

V1 er - i mine øyne - vesentlig mer interessant, rent visuelt ( enn V2 ) av følgende grunner:

- Det mørke mot toppen avslutter linjeføringens bevegdele og gir en egen romlig dimensjon
- Utsnittet har tre like breie partier der midtpartiet med håndtaket holdes å plass visuelt
- Flatene får ( for meg ) en større ro og dermed trer rusten tydeligere frem som struktur

V2 tenderer mot det gylne snitt uten at utsnittet helt har funnet ''ballansen''.

Midt-stilling er et kraftig visuelt virkemiddel og her synes jeg det undertstøtter motivet på en flott måte :-)

mvh
Geir
Avsluttet .

Jeg må si at jeg ikke likte v1, men da jeg så v2 ble det litt annet. Det ble mer fremhevet her. Det snittet var mye bedre. Selv om jeg må innrømme at jeg ikke er den som liker denne typen. Men det er noen untak som skiller seg ut.
Mvh
Tor
Ole-Kristian T.

Hei Anne Lene! Veldig vakre blåfarger i motivet ditt, og det er jeg veldig glad i iallfall. Så er det interessant å følge diskusjonen og de to versjonene. Jeg synes #1 er meget behagelig å se på, og jeg liker den best. Samtidig har Lau sikkert rett i det han sier. Kanskje #2 ikke yter 100% rettferdighet til hans forslag? Jeg synes iallfall bildet mister noe vesentlig når skyggepartiene øverst blir borte. De myker opp bildet og er et viktig element. Kreativ ide og bra bilde!
Kristoffer L.

Hei, Anne Lene!

Litt av noen farger! Rusten formelig svever over det blå.

Jeg må si jeg støtter Geir her i argumentasjonen for midtstilling. Det jeg personlig synes veier tyngst, er at v1 har anstrøk av en slags seremoniell, mystisk spenning. Denne går tapt i det jeg opplever som en ''flatere'' versjon 2. For å si det rett ut, synes jeg at denne siste versjonen (v2) virker som en litt kjedeligere, ''fotoklubb-estetisk'' versjon av samme motiv. Versjon 1 synes jeg også har en helt annen kompositorisk renhet over seg.

- Kristoffer
Tone A.

Hei Anne Lene
Her er det versjon 1 som eg likar best. Versjon 2 er meir uskarp pga at rusten dominerar bildet meir slik at bilet blir meir uroleg og blåtonane blir ikkje så friske og dominerande.
Versjon 1 med midtstillinga fungerar godt, slik at dei rette linjene får dominera bildet saman med blåtonane. Skuggepartiet øverst gir litt spenning til bildet mens rustflekkane frå dei mest orangetona til dei svake partia gir liv til bildet. Det bua handtaket/bøylen er ein fin kontrast.
Flott oppdaga motiv er det frå ein container? Friske fargar og kor dei bølga stripene i nedre venstrehjørnet er ein fin detalj. Flott lys som får fram alle detaljane og kor skuggepartiet gir litt kontrast.
Eit spanande bilde med eit kunstnerisk uttrykk
God påske!
:) Tone
Jan Frode A.

Hei hei

Du har fått en skikkelig godt spenst i motivet, med tanke på struktur og brillians i farger. Komposisjonen sitter som et skudd syntes jeg, så for min del MÅ det bare bli versjon #1. 2'ern blir litt for straight og kjedelig.
Jeg syntes det midtstilte fungerer veldig godt, kanskje spesielt på grunn av den gode linjeføringen og balanse. At bildet fades ut i et mørkere område på toppen, skaper ytterligere spenning. Fargene er helt etter min smak! :-)

mvh Jan Frode
Bergliot E.

Dette var et rålekkert bilde. Ekstremt flotte farger her som matcher med rusten. Midtstillingen fungerer godt i v1, men kanskje v2 har en bedre komposisjon om man nu skal følge boken da. Flott arbeid!! Du er dyktig å finne motiver og imponerer stadig.

Bergliot:)
Marit O.

Hei
Dette var stilig,jeg syntes hovedversjonen er best her da jeg syntes dette bilde klede og være midstilt.Er egentlig ikke så glad i midstilte bilder, men her gjorde det virkelig susen, samt at du får frem rusten mott disse blåtonene mye bedre i hovedverjonen.I Versjon 2 syntes jeg rustfargen drukner litt og bilde virker uskarpt.
Mvh Marit
Anne Lene B.

Tusen takk for fine tilbakemeldinger og konstruktive innspill Helge, Geir, Tor, Ole-Kristian, Kristoffer, Tone, Jan Frode, Bergliot og Marit. Jeg setter ekstra pris på at du stikker innom igjen Geir og utdyper dine synspunkter og jeg merker meg at de fleste av dere er ening med meg om midtstillingen. Det er sjelden jeg føler at midtstilling funker, men jeg gjør et unntak for dette bildet.
Du, Kristoffer beskriver bildet slik jeg så det for meg når jeg tok det, så en ekstra takk til deg også! :-)

Ønsker dere alle en riktig God Påske!!

Hilsen Anne Lene
Stig Børre E.

V1 er overlegent best i mine øyne. Liker den strenge symmetrien og den store rustflekken som redder bildet fra å bli statisk. Former, farger og struktur er meget bra.

StigB
Anne Lene B.

Hei Stig Børre
Tusen takk for fin og utdypende tilbakemelding, det setter jeg stor pris på!!

Hilsen Anne Lene
Kai B.

Hei Anne Lene.
Holder en stor knapp på V1. Symetriske loddrette linjer med ca. lik avstand.
Men det er den rustflekken som prøver å løfte opp kjolen for å klatre opp
som facinerer meg mest. Så må vel det nevnes at de mørkeste blå, er nesten som å se fargene til Yves Klein.

Jepp, jepp Kai
Anne Lene B.

Hei Kai
Tusen takk for en aldeles herlig tolkning!!
Har lagt inn en versjon med en enda dypere blå til ære for deg! :-)

Hilsen Anne Lene
Magnar B.

stilig! Likar kontrastfargane og det abstrakte uttrykket, tydeleg at du er kjent m former og fargar… bra!
Anne Lene B.

Hei Magnar
Tusen takk for fin tilbakemelding, det setter jeg stor pris på!! :-)

En ekstra takk til deg Kai for anbefaling som jeg ikke så før idag, det varmer!!

Hilsen Anne Lene
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu