Skagen fyr
Første bilde i serien fra Skagen var tatt fra toppen av Skagen fyr. Her er et bilde av ''det grå fyr'' som det også kalles, tatt sørfra. Ennå er det noen hundre meter igjen til selve ''Grenen'', Danmarks nordligste punkt.
Prospektkortaktig, men jeg har prøvd å få til et bra prospektkort. Har jeg lykkes?
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
Utstyr
  • Canon 350D
  • SIGMA 17-70 MM
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger400
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248581} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .

Syns det er bra komponert. Er selv tilhenger av lang lukketid i forbindelse med vann. Kunne tenk meg at en eksponeringstid på 1-10 sekund hadde gitt bilde mer utrykk Bølgen bli ikke frozen.

Mvh Jørg
Tine F. B.

Hei - nok et nydelig bilde fra Skagen! Gleder meg til flere fra et av mine yndlingssteder! God foto-påske! mvh Tine.
Ole-Kristian T.

Hei! Takk til Jørg og Tine, hyggelig å høre at dere likte bildet!
Avsluttet .

Hei Ole-Kristian. Fint bilde. Fine farger og bra komp. Jeg er enig med Jørg at det hadde vært bra å ha en lang lukketid for å få bevegelse i vannet. God påske. Gleder meg til å se flere bilder fra Skagen:)
Bjorn F.

Hei Ole -Kristian.
Et bilde som falt i smak, føler men att det er liksom noe som mangler på venstre side, kanskje fått med hele buen på stranden.
Hilsen Bjørn.
Tine T.

Nydelige farger:)

Ha en riktig god påske:)

Tine
Arvid M.

Hei! Eit nytt bra bilde frå skagen. Føler også at det er noke som mangler, men veit ikkje kva det kan vera. Men for all del eit bra bilde med klare fargar og fint utsitt.
Mvh Arvid
Avsluttet .

Dette er også et veldig fint bilde. Sjøen er flott og steinene er passe avdempet. Skvulpen mot land er skarp og fin, og alle de små steinene som er våte lager et flott farvespill.
Her er også land litt lyst, men det har jo lett for å bli sånn på høylys dag.

Horisonten er også her litt skjev. Flott komposisjon.

Veldig bra dette Ole-Kristian, og jeg merker ikke isoen nevneverdig.

Ser at andre nevner lang lukker for å sløre vannet. Jeg tror ikke det var det du var ute etter her. Synes at det er flott med ''ekte'' vare i slike bilder. Akkurat den biten med vannet har du klart å fryse veldig bra slik at bølgene er ekte.

mvh arild
Ole-Kristian T.

Tusen takk for kommentarene! Til Anette (og Jørg): Jeg synes noen ganger lang lukekrtid i forbindelse med vann kan være fint, men ikke alltid. Her liker jeg det nok best som det er, vannet blir mer ''levende'' da. Synes lang lukkertid kan passe fint til å understreke en spesiell stemning, f.eks. ved solnedgang el. i spesielt lys.

Arvid og Bjørn savner noe på venstre side; kan godt hende det hadde vært bedre å ha med hele strandbuen. Takk til Tine også for hyggelige ord, og Arild: Takk for konkret beskrivelse av det du synes er bra, lærer veldig mye av det! Jeg har rettet opp bildet, men du har rett, horisonten er ennå ørlite grann skjev. Takk igjen!
Karl-Ivar I.

Fint utsnitt, bølgen som skyller innover land gir flott liv i bildet!
Knut H.

Hei Ole Kristian
Betagende farger og lys i komposisjonen din.
Godt oppbygd bilde som som fremmer stemningen
ved kysten på en god måte.Om du har lykkes
med prospektkort,ja uten tvil.
Mvh Knut
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu