Etter stormen
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248692} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Lars-Anders M.
Meget sevärt datte. Kunde hängt på väggen.
Mvh
L-A M.
Ann F.
Vel er svart-hvitt tema for nester møte i ABFK, men er det ikke vanligvis noen grå mellomtoner med også?

Spøk til side, det tok sin tid før elementene fallt på plass i hode og øyne. Og jeg er slett ikke sikker på at det er på plass enda. Jeg savner en logikk som får meg til å la blikket vandre logisk rundt. Og kanskje det er for mye i bildet til at det kan kalles så grafisk rent i linjene som denne teknikken krever. Høyre halvpart i bildet hadde klart seg for meg i så måte.

mvh Ann
ingebjørg fyrileiv g.
Tja..hva har du (eller jeg!?) drukket i kveld mon tro? ;)

Det første jeg ser, er noe kister. Men så lurer jeg på hvor du har vært om det var tilfellet.. Så ser jeg iallefall ett badekar. -Men tviler litt på det også.. Om jeg kobler inn tittelen, ser jeg ett hus uten- og ett hus med tak, og etter sjøen å dømme er det blitt stille igjen. Konklusjon? Ikke veggpryd på min vegg, men litt artig var det. Man ser mye rart om man bare begynner å se.. Men mer enn det, var det ikke.

vh ingebjørg
Ivar B.
Jeg synes dette motivet blir for avansert for et grafisk utrykk. Slike utrykk krever enkelhet, og jeg synes det blir for mange elementer her. Det er vel en grunn til at du har valgt denne presentasjonen, men jeg mener dette landskapet hadde tjent på en mer ''vanlig'' presentasjon, for motivet ser da spennende nok ut. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Du er i sort-hvitt modus for tiden? Jeg er tildels enig med Ivar at dette motivet ikke kler de høye kontrastene du leverer her. For meg så passer denne teknikken best i en mer to dimensjonal komposisjon, slik som på ditt forrige bildet. Når det gjelder bilder med mer dybde i, så blir det litt feil for meg. For meg ser motivet spennede ut, med gamle naust som er blåst over ende? Jeg ser gjerne en versjon i ''vanlig'' sort-hvitt eller svak antikk sepia.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Hei Odd Tore! Du klarer som vanlig å få noe flott ut hva det meste:) Her liker jeg både effekt og komposisjon.
Jeg ønslker deg en riktig god påske!

Inger-Lise:)
Jan Frode A.
Jeg føler at det grafiske uttrykket gir vel mye kaos i bildet. Sånn inntrykk av stabel på stabel med et eller annet. I et bilde som dette, med mange elementer som danner linjer og former, forsvinner mye av helheten når mellomtonene mangler. Enkle motiv med få elementer passer bedre, jfr. forrige bildet ditt. Som Torbjørn skriver så føler også jeg at en versjon i svak sephia passer bedre her.

mvh Jan Frode
Kjell Sigurd S.
Sprekt valg Odd Tore. Jeg ser definitivt hus, men får det ikke til å stemme. Har låven vippet så mye uten å bli ødelagt... neppe. Tittelen antyder kaos og det er vel nettopp det vi ser. Enig i betraktningene om at grafisk uttrykk står seg best i rene enkle komposisjoner, men synes alikevel at du her lykkes med å sette tankene i sving på en fin måte. Ikke veggpryd hos meg heller, men et bilde som jeg tror står seg i lengden.

God påske!

Kjell S
ingeborg w.
Med dette motivet kan du beholde min oppmerksomhet lenge, for jeg lurer på hva det er for noe. Den nede til høyre ser ut som en vanlig bygning, men de som er veltet... Er det bygninger det også? Jeg vet ikke. Spennende motiv er det ihvertfall.
Rolf S.
Hei.
Jeg ser difintivt ett hus - tror jeg. Ellers synes jeg ikke det spiller så stor rolle om det er hus eller hva det er.. De har matchende former og de er fint plassert i forhold til hverandre. Og på denne delen av motivet synes jeg den grafiske teknikken fungerer bra.
Jeg synes imidlertid den sorte delen som går tilnærmet diagonalt gjennom bakgrunnen blir for tung. Den krasjer litt med ''husformene'' og ødelegger bildet litt synes jeg.
God Påske.

Mvh Rolf
Odd Tore S.
Delte meninger her, ikke særlig uventet egentlig.
Denne installasjonen i strandkanten ved Henie-Onstad har jeg gått forbi utallige ganger uten at det har gjort annet inntrykk på meg enn tilfeldig og sannsynligvis dyrt rot.
Men så, etter det siste snøfallet, da kantene hadde begynt å bli bare for snø og fremhevet formene, synes jeg at jeg opplevde noe. Og det fotograferte jeg og bearbeidet til det som dere ser her.
Originalen i farger er bare triste gråtoner med litt fargestøy en grå og trøstesløs dag. Jeg har ikke gjort annet enn å øke kontrasten og fjerne fargene helt.
Kommentarene deres er bevisstgjørende. Jeg ser at venstre side ikke er forståelig for den som ikke har sett virkeligheten. Jeg valgte feil kontur da jeg la på kontrast her. Det kan jeg nok prøve å rette på. Men sepia snø, det får holde på 15 øre turistserien fra før krigen og baksiden på kortstokken på hytta. Snø er hvit eller blå, i alle fall inntil videre.
Siden bildet er ment for om mulig å formidle et inntrykk eller være starten på litt fantasering, sier jeg ikke mer. Ikke vet jeg hva kunstneren mente heller, jeg fotograferer ikke kunst, men gjengir mine subjektve inntrykk.
Odd Tore
Anders F. R.
Hei! Jeg var på Høvikodden og så nettopp disse steinhusene på søndag, men må si jeg ikke kjente dem igjen før jeg leste hva det var. Stilig på en måte, men litt for abstrakt for meg.

Du lader opp til ''Svart/hvitt'' for tiden?

Vi sees!
Anders F. R.
Odd Tore S.
Nei, det var ikke tanken på svart-hvitt som ''drev'' meg til dette, heller den heller triste vinteren og den foreløbig brune våren. Jeg blir ikke så veldig inspirert av slikt.
Vi får se når det blir sort-hvitt, har ikke tenkt så langt enda. Slikt blir litt happening. Og så skal jo bildet overleve kanonen sånn noenlunde.
Det søte lille objektivet du hadde på D200 for et par møter siden, var det et AI-S? Du bruker den mekaniske internkoblingen til blenderinfo med det, og klokoblingen forblir uvirksom? Jeg suger info om hvordan jeg evt skal modifisere min før-AI objektiver. Klokoblingene kommer i veien for frese-/filearbeidet.
Odd Tore
Bjørn H.
Litt for grafisk, men på en annen side litt tøft..

Artig leik men tror det ikke holder seg i lengden...

Leter etter en ro, en form, ja noe som kan heve det en smule...

God påske.

Bjørn

Venche J.
Har ingen problemer med å se at stormen har laget kaos av hus og annet løsøre. Så kaotisk kan det være. :)

Artig fremgangsmåte du har brukt.

Wenche.
Odd Tore S.
Wenche, du så det samme som jeg gjorde.
Før så jeg bare svære, polerte steinblokker, av samme sort stein som brukes i gravsteiner, som var dumpet i strandkanten. Det kunne være kister, det kunne væra hva som helst stort og kantet. Egentlig på grensen til visuell forurensning.
Men nysnøen som smeltet langs kantene laget et mer ordentlig kaos.
Nå blir jeg nesten fristet til å finne ut hva kunstneren selv mener.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu