Det blåser på fjorden
Det skulle bli en påske med bobil i et skinnende flott vær, men den gleden ga han oss ikke denne gangen. I alle fall var håpet stort om en liten ferie utenfor vårt lune hjem. Når det ikke ble tur så får jeg plukke frem kameraet og jakte på litt ruskevær som han virkelig steller i stand med denne påsken her i Lofoten. Her går han hvit inne på fjorden og da er det best å sørge for at underlaget er stødig for landkrabben. Det ser nok ikke så dramatisk ut i form av bølger, men jeg kan love det rusket godt i fotografen. Storm i kastene her og mere skulle det bli etter hva værprofeten sier. Noe som er sikkert er at det er utrolig frisk å være ute i slikt vær en gang i blandt. midt standpunkt her er like før Bø i vest-Lofoten. Ute til høyre og utenfor bildekanten har vi Kilan for de som er litt lokalkjente eller noen som drar kjensel på stedet. Nå ser vi ikke veien som går under fjellfoten på andre siden, men den går da østover og mot Vestvågøy. Ikke alltid det er like hyggelig å kjøre langs den veistrekninga og godt salta før turen er over.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S DX 17-55mm f/2.8G IF-ED
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger420
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_248997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jan Frode A.

Et knakendes godt uværsbilde syntes jeg. Jeg liker det gråværspreget du har fått fram i toneomfanget. Fråde av sjø og sno som damp over fjella og vannflata, gir en røff stemning. Holmen til venstre, med hus som klorer seg fast, er en god målestokk på dimensjonene i landskapet. Barsk hverdag er en tanke som slår meg.
Holmen til høyre virker litt amputert av bildekanten. Litt irriterende syntes jeg, men jeg aner jo heller ikke hva som finnes bortenfor der igjen. En studie av bildene dine viser i alle fall at du vet hva du holder på med når det gjelder komposisjon og utsnitt. Veldig bra dette!

mvh Jan Frode
Helge A.

Ja, det var en fint bilde og liker måten tåken ligger i fjellsiden på. Ble litt forvirret, da det er et sted som heter Bø også på Vestvågøy.
Ingunn S.

Et herlig uværsbilde synes jeg der sjøen piskes opp av vinden. Liker komposisjonen her med berget i forgrunnen...den urolige sjøen med sin nydelige grå-grønne farge og husene som blir så bitte bitte små under de svært ruvende fjellene som vi ikke engang ser toppene av pga skylaget.
Et meget severdig bilde synes jeg:-)

Hilsen IngunnS:)
Roger K.

Hei og takker for hyggelige tilbakemeldinger på bilde. Jeg kan vel si det ble mye øresus etter en dag ute i stormbyger. Her er jeg på Flakstadøya, Jan og ca 3 km øst for Ramberg. Det du ser til venstre i bilde er ikke en holme, men et nes. Det samme gjelder det som er nede i høyre bildekant. Å ta med mere i begge kantar av dette har ikke tilført bilde noe possitivt, men heller rotet det mere til. Det blir slike valg som tas under veis. Ikke lett for kommentator å se hva som sjuler seg utenfor bildekanten, men ikke uenig i din vurdering.
Helge det stemmer at det er et stedsnavn på Vestvågøy som heter Bø også. Det samme gjelde i Vesterålen. Det er vel kanskje tilfeldigheter.

Roger
Venche J.

Jeg syntes vi har hatt dårlig påskevær, men jaggu er det noen som har det værre. :)

Flott ruskeværsbilde fra deg Roger. Jeg sitter inne og prøver å perfeksjonere meg i CS3. Bra inneaktivitet når man ikke orker å gå ut i blåsten.

Wenche.
Ann T.

Hei Roger - jeg har vært borte fra Internett tilgang noen dager og måte bare ta en titt i kveld og se hva mine ''bokmerket'' fotografene har gjort i siste periodet. Dette så jeg med en gang og må si at jeg synes dette er et meget flott bilde av noe veldig dårlig vær. Liker komposisjonen og fargertonene veldig godt. Bra jobbet!
Mvh. Ann
Odd Tore S.

Her går det virkelig unna, og du har fått fram det rette preget. Her stemmer farger og lys, og forsterker inntrykket av ruskevær ++. Bra at husene holdt stand, men de har vel blitt grundig testet før også.
Jeg opplevde en sånn vindbyge da jeg skulle ta vardene ved Ørteren i høst, da blåste vinden toppene av bølgene som et sammenhengende kav, og bølgene ble heller mindre. Spennende fenomen, bra du fikk det med deg, men ditt var vel heldags.
Odd Tore
John-Tore G.

Flott skildring av natur og mennesker. Dette var barske saker!

mvh John-Tore
Inger-Lise S.

Hei Roger! Her har du skildret meget bra den stemningen som er i slikt vær:) Jeg husker den ennå. Alle værtyper har sin sjarm og særlig liker jeg været du skildrer her.(Om man ikke må i båt)
Jeg syns bildet er meget bra! Naturlige farger.Teknisk godt.

Inger-Lise:)
Anne Ø.

En suveren skildring, formidling av dårlig vær.
Kan studere dette lenge.
Bilde oppleves velkomponert og er så bra med tåka, vinden som farer oppover fjellet og som ligger tungt nedpå fjellkanten.
Husene gjør mye også for dette bildet. De bor virkelig værhardt til.

Anne:)
Roger K.

Hei og takker dere siste også for hyggelige kommentarer på bilde. Nå har han roet seg noe ned her i Lofoten og en tur ut å feste litt etterdønninger hadde kanskje gjort seg i ettermiddag. Vurderer saken. Mitt standpunkt under opptak ble valgt slik at jeg hadde litt le av fjell. Inne i ei lita vik og ville nok ikke tatt kameraet ut lengre inn i fjorden der sjøfokket sto langt til fjells i perioder. Når han løfter såpass mye vann av havet er han voksen i kastene og ingen kortvarig sak dette.

Fortsatt trivelig påske til dere alle

Roger
ingebjørg fyrileiv g.

Dette var et svært bra uværsbilde, Roger. Det er nesten så man er glad for å sitte inn nå, selv om det også er friskt og herlig å være utendørs i slike stunder. Komposisjonen er god, og jeg blir nesten fascinert over den luftige sjøen man ser der ute. Man skal ikke klage på uværet bestandig :)

vhingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Roger.

Syns du har fått frem kreftene og stemningen på en god måte i dette bildet.
Flott med disen/føyka på sjøoverflaten og det mektige fjellet som ruver i bakgrunnen.
Slik blei veret denne påsken, trøster meg med det flotte veret vi hadde i uka før påske;-)

Mvh Inger Anne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu